用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局馮晴紀念小學 溤晴小學家長入黎分享下......
樓主: mabel0809
go

溤晴小學家長入黎分享下...... [複製鏈接]

Re: 溤晴小學家長入黎分享下......

hi mabel0809, 你好呀!看到你的熱心及耐心的回覆.真是能夠和你通訊是幾甘有幸!   
我有一些煩惱想同你分享的: 我是07年小一家長.大仔已在九龍一所小學畢業了.而細女在本區(tko) 選校即只有基本個人人有的10分.其實等同0    如今我真的是想入馮晴,但以我冇分的都幾難啦.包括第一及第二個round.你估我有一個自我想法可行嗎? 便是照跟阿哥去九龍跨區,博最少有10分.即total20分,但那間是一間很熱門的學校.所以未必得.ok唔得的話,冇計,電腦跨區第一個照寫九龍學校.第二及第三個不填放棄. 在本區的第一志願便寫馮晴.信議,....其他等.你點睇呀.有時間比的意見我呀.知唔知你去年入到的小朋友有冇好似我甘差0分都有機會呀,我知你好busy呀,大家甘話啦!我一樣要返工及照顧呀女功課.不過我覺得你勝任過我.真的.
謝謝!         

Hi, 多謝你呀 bybyliu, 但在我的case 上是哥哥已畢業了. 所以只有畢業的10分+ 適齡個10分,我怕自行申請者太多,機會不大啊! :cry:  :cry:  :cry:

Hi Mabel0809, 多謝你回覆我呀.大家比我的意見都好.只不過我自己覺得有壓力是好像必須要在自行就ok. 否則我是跨區的,到時大抽獎機會就微之極微了.     :cry:
anyway, nice to meet you and thanks for your comments and kind.      keep in touch!
‹ 上一主題|下一主題