用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學(幼稚園部) 培正面試情況如何?
go

培正面試情況如何? [複製鏈接]

醒目開學勳章

係小朋友單獨見,
到學校入指定地方排隊,
童軍帶領上課室,
先到課室玩玩具, 老師會安排每組幾名小朋友拎名字貼然後排隊準備
由老師拖到另一課室interview,
小朋友單獨in大約5-8分鐘,
出黎有小禮物, 跟住走得~
整個過程不足半小時~
good luck^^

醒目開學勳章

原帖由 juliet 於 09-12-13 21:39 發表
我12號考完,我問佢老師問什麼問題?佢話入去佢主動叫左老師午安,後老師問佢叫什麼名?佢有答,然後玩玩具火車,老師問這是什麼顏色,佢有答黑色......等等,暫時引到佢講咁多先 都好叻啦! ...

你囝囝好叻呀!
我小朋友in完問極佢都唔講,
好耐好耐先講話老師叫佢餵bb食奶奶咕,
今日再問又係剩係講呢樣,
打定輸數, 但我覺得佢無喊已經好叻啦!!

醒目開學勳章

in果陣我小朋友無喊已經萬幸啦,
我喺出面等果陣一直留意住有無喊聲,
諗緊如果佢真係大喊,
同佢走好定迫佢in埋好, 但最後決定如果佢喊既,
即走, 唔想俾佢有負面情緒,
in完走出課室時, 佢係第三個出黎,
頭一個小朋友好叻叻笑住咁走,
第二個小朋友眼仔紅晒應該係喊完,
我心諗, 死啦, 我小朋友見人喊佢應該會喊,
跟手佢出黎見到佢若無其事拎住部相機好開心咁,
我即刻安樂晒, 果刻明白到, 佢單獨入到去in,
我已經覺得佢好叻, 考唔考到絕對係其次~

醒目開學勳章

原帖由 NICOLE123 於 09-12-17 16:09 發表
8卦問下IN左既家長
你地果個班房有幾多個小朋友有喊既呢
我個組眼見只有一個

一個班房大約有十幾個小朋友,
分段過隔離班房interview,
我果組眼見有一個小朋友喊到入唔到無in到,
in完出黎, 有另一個小朋友已完成但對眼紅晒~
‹ 上一主題|下一主題