用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 禮賢面試只在星期一
go

禮賢面試只在星期一 [複製鏈接]

往年是嗎?大家有冇不便?

0    0    0    0

你覺得不便咪唔報囉!!!人哋一早講咗啦!!

回覆:禮賢面試只在星期一

不便在可能要不能上學,你覺得應該麽?

回復 kubbrick 的帖子

I think it is very good..........It won't crash with other interviews.........

Lok-Lok  Agreed!   發表於 13-9-27 13:14

但要學生請假唔返學,就因為要in你間學校?返學係學生嘅基本責任嚟喎!

利申,我一間都冇交

其實好多學校,英華,DBSPD, SMC, etc,尤其second in 都在平日平日int.  

Yanamami    發表於 13-9-21 15:55

呢間好快搞掂,半小時內走得。

only 15 mins interview👍

幼稚園已經預咗學生請假去面試,直接同幼稚園講明原因就得。
Weekday interview又話要學生請假,星期六日面試又撞時間,一日走幾間學生,到時又鬧啲學生唔照顧學生,安排不週。

Yanamami  喺囉,想點?  發表於 13-9-21 16:08

我都寧可周日見,唔會撞期。
萬軍之耶和華說、不是倚靠勢力、不是倚靠才能、乃是倚靠我的靈、方能成事。(撒迦利亞書 4:6)

引用:幼稚園已經預咗學生請假去面試,直接同幼稚

原帖由 kennyklt 於 13-09-21 發表
幼稚園已經預咗學生請假去面試,直接同幼稚園講明原因就得。
Weekday interview又話要學生請假,星期六日面 ...
唔係話幼稚園預咗你請假就話件事係啱。要返學嘅日子你唔返學去做其他嘢,點都講唔通!你會唔會同你老板話我去interview聽日唔返工?呢個係學生態度問題囉!我個人覺得,除咗病,紅白2事你可以唔返學,其他嘅全部冇得通融!連小學都縱容小朋友咁做,我覺得好有問題囉!星期六同日interview有個好處,得家長可以取捨,唔係話18區in暈晒就叫好囉

引用:Quote:原帖由+kennyklt+於+13-09-21+發表幼

原帖由 chingcging 於 13-09-21 發表
唔係話幼稚園預咗你請假就話件事係啱。要返學嘅日子你唔返學去做其他嘢,點都講唔通!你會唔會同你老板話我 ...
幼稚園學生面試小學係整個求學生涯嘅一部份。而且校際音樂節,皇家音樂考試都係weekday,學生都要請假參加,學校亦會批准。
如果全部星期六日面試,到時KTS用SFA撞,英華同St Paul Boys撞,DBSPS同SPCC撞,叫人點搞?
當然,你唔玩呢個game就講得容易。

引用:Quote:原帖由+chingcging+於+13-09-21+發表

原帖由 kennyklt 於 13-09-21 發表
幼稚園學生面試小學係整個求學生涯嘅一部份。而且校際音樂節,皇家音樂考試都係weekday,學生都要請假參加 ...
唔同意,你絕對可以唔面試,唔面試唔會冇書讀。你in 一間係咁就話啫,一星期有成2日因為咁返唔到學,咁算點?你問吓自己,in完係咪收你一定讀先?而且係小朋友嚟講,郁啲就唔返學,郁啲就請假,你估佢會點諗?佢會覺得唔返學,有咩咁大不了?呀媽俾架#

校際音樂節係學校會安排返學時間去,我唔會自己去攪,學校肯俾佢去,我就簽名俾佢去!

Yanamami  但考ABRSM都喺weekdays啊~~考芭蕾舞、中國舞級試又喺weekdays,禁點算?  發表於 13-9-21 19:33

唔係心儀或有需要就唔好去啦。我都試過因面試而请假,亦如實同學校加小朋友講。去學校面試小朋友被考核,同返學性質有大分別嗎?又不是去玩,不同意有縱容小朋友去不返學。

Chingcging,我支持你,因你說出我的心聲,因有些人會唔返學去旅行的

引用:唔係心儀或有需要就唔好去啦。我都試過因面

原帖由 wendysuperbaby 於 13-09-21 發表
唔係心儀或有需要就唔好去啦。我都試過因面試而请假,亦如實同學校加小朋友講。去學校面試小朋友被考核,同 ...
去interview同返學係一樣?咁你返工同去第二間公司interview係咪一樣?講真,學校話唔俾又點?你會聽話俾小朋友返學唔去interview嗎?

其實大人喺weekdays去其他公司見工,喺咪都好唔啱架?如果我反6日工,喺咪要人地Sunday 先可以interview我呀?
‹ 上一主題|下一主題