用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 創價 2006 K1 ~~ PART 3
樓主: Oscar媽
go

創價 2006 K1 ~~ PART 3 [複製鏈接]

Re: 創價 2006 K1 ~~ PART 3

linachoy

其實每年當學校收晒第一批留位費(今年係12月9日), 佢地已知道仲有幾多位剩, 所以下星期已有wait list可以後補, 當wait list候補都比晒留位費, 就要等到出年七八月, 那時就要做校服, 交書薄費等, 好多家長到那時才決定讀還是不讀, 所以那時候仲有位剩的, 到時學校就會再給位等候補生. 所以你問那時會知道就要視乎學校何時決定收你啦. Good luck!

linachoy

我仔仔上年係 on waiting list的, 之後寫左信比校長, 一直等到創價要交留位費的時候(已經唔記得幾多月啦), 有d媽咪放棄左, 咁學校就通知我有位啦, 你都可以試下寫信呀, 寫左信機會高好多架

Dear all,

今次 bbq 時間撞正 family gathering 時間, 去唔到丫
唯有下次再有機會先參加啦

Thx, all mami!
係呢,formula0106,想問下你打電話係咪打比校務處d書記?乜佢地唔會話你咩,你兩日至一星期一次,佢地無叫你唔好再打來咩?
我都好心急,因為我已寫左兩封信去,又唔知可以再做d咩,(9.12.06 first round accepted 既去留位)心情同你地舊年一樣..............我擔心成日打去佢地會嫌煩,影響囡囡入讀機會.............你地話點好呢?我係咪應該放棄呢?
我封信係reject letter,唔知重有冇機會..............有都收哂waiting list 既先啦.....   

醒目開學勳章

各位仲有 oscar 生日會...

[size=large]Oscar 係2007年1月7日開 4 歲生日會
我想邀請大家,有時間來參加請回覆我人數.
地點:九龍灣國際展貿中心 13 樓 (君豪會)
時間: 12:00pm
我會在 BBQ 日送邀請咭給你們..

1/ ophelia - 2 大 1 小
2/ jessieoh - 2 大 1 小
3/ syc2003 - 2 大 1 小
4/ ponysee - 1 大 1 小
5/ watht -2 大 1 小
6/ angelsingsing - 2 大 1 小

Thx for your advice, formula0106!!
我已經寫左兩封信去,我唸下星期等first round交完錢,我會打去問,
想問下訂書包..買校服...交學費個段時間,即係大約幾月?係咪要去到出年七,八月?到時會唔會機會好微?

醒目開學勳章

linachoy,

我係收到 waiting list letter 後個一星期差唔多日日都有打電話去學校問...我記得上年註冊日都係星期六..我下午已經打電話去問有冇位..跟住星期一,一早打電話再問,下午又問..直至同日 3:00pm到學校打電話比我有位比我仔仔..叫我過兩日返去註冊...

學校唔會話你煩架...你快 d 寫求位信比校長..

醒目開學勳章

linachoy,

訂書包..買校服...交學費會係出年 7, 8 月到!!

Thx, Oscar媽!我都好希望囡囡可以加入你地個大家庭.

Oscar媽,
你地打去學校問時,佢地有冇問你名或者no.?

醒目開學勳章

linachoy,

都有架!!不過好似唔次次都有!!!

ic.....i will try it tomorrow afternoon.  唔該哂oscar媽!!

醒目開學勳章

各位快 D 報名啦!!!

UPDATE!!

創價學生聖誕聯歡會

日期:12月24日
地點:有叉用燒烤場...http://yl.hk/x/price.htm
集合地點和時間: 天水圍銀座 (12:00)
時間:約下午一時至六時
禮物:交換禮物($30以上)
遊戲: 每個小朋友會有一隻大人手咁大的x-mas 蛋..蛋外會有個禮品號碼...到時會找一個安全地方把小蛋收在沙灘內...讓每個小朋友自己搵蛋...搵到蛋再去對號碼換禮品...而蛋內都會有d糖之類的食品!! 每個小朋友每隻十蚊

1)ophelia:2大1小--(上二組,蘋果)油塘--冇車
2)Oscar媽 : 2 大 1 小 - (上一, 紅蘿蔔) 葵涌-有車 - A,B
3)formula : 2 大 1 小 (下二組,蘋果)-九龍灣-冇車-A,B,C
4)ponysee: 1大1小 - 佐敦 - 無車
5)b_B: 2 大 1 小 - (下午一組蕃茄組)-ngua chi wan-冇車
6)Kaihinmama:2 大 1 小----將軍澳--無車
7)WATHT:2 大 1 小(上午,第一組,粟米組)有車
8)chongtszwan : 2 大1小 (上午,第一組,粟米組)
9)Meson: 2大1小 --沙田 -- 有車
10) jessieoh : 2大1小 - tko (下-三-大象組) - 冇車
11) msnicoleng: 2大1小 - 西貢 (下午一組粟米組) - 有車
12) billysim:2大1小 - 青衣(下午一組蕃茄組) - 冇車
13)TingTing55: 2大1小 - 美孚 (下午一組粟米組) - 冇車
14)Tiffany: 2大1小 - 粉嶺 (下午二組蘋果組) - 冇車
15) hanshing: 2 大 1 小 - (下午一組, 紅蘿蔔) 旺角-無車
16) chan tsz yau:1大1小 - (下午二組蘋果組) - 冇車

Oscar ma,

其實是help第16位小公主報名,her mama is my friend,
但他登記不到入 forum,所以麻煩調整人數!

已將 phone no. e-mail to you!

醒目開學勳章

Good Morning All!!

WATHT,

你既 pm 已經收到..人數已經 update 左啦!!

Thank You!!

醒目開學勳章

formula0106

香港兒童音樂劇團開始招生..我幫 oscar 交左表格..
我之前見你講過,睇下你有冇同囝囝參加...

Oscar媽 寫道:
formula0106

香港兒童音樂劇團開始招生..我幫 oscar 交左表格..
我之前見你講過,睇下你有冇同囝囝參加...

ocsar,

有dmug學+

持正 (Booska),03年9月25日在媽媽個肚腩飛出o黎, 所以我都有個肚腩仔,但又係排骨仔持靜 (Boosko),06年9月23日今次差d係的士出世呀-我係一個全媽媽奶BB  生日會 & 2005日本之旅
‹ 上一主題|下一主題