用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖安德肋幼稚園 天主教聖安德肋幼稚園07 年入讀K1的請進 ...
樓主: PINK2007
go

天主教聖安德肋幼稚園07 年入讀K1的請進 [複製鏈接]

各位﹕
       係某程度上,我係有點兒對兒子緊張,所以我唔比佢睇超人,不過我今日打過電話比老師,佢話係放學之前真係有睇過"超人狄加",最大問題係我個囝睇完係好快會學,老師都係咁講,佢睇完已有少少郁 手郁腳,老師都有同我解釋左固中原因,但都唔係幾好囉,我係咪太緊張呢﹖

唔怪之得諾諾番o左幾日學就無啦啦會踢人啦, 我仲以為佢係學唔知邊個唔乖既同學仔添, 佢之前唔會咁架, 咁樣好似真係唔岩佢地睇喎, 點算呀?

原文章由 sophyland 於 07-9-14 23:33 硐表
各位﹕
       係某程度上,我係有點兒對兒子緊張,所以我唔比佢睇超人,不過我今日打過電話比老師,佢話係放學之前真係有睇過"超人狄加",最大問題係我個囝睇完係好快會學,老師都係咁講,佢睇完已有少少郁 手郁腳,老師都有同我解釋 ...

NOKNOKMA﹕

係架,如果再有咁情況,我會同阿囝轉校,我唔係好buy成日睇電視,上課前都唔係咁好!

sohpyland,

轉校咁大件事? 唔好咁衝動,了解清楚先啦,會唔會因為佢地岩岩開學,驚佢地唔適應,所以用vcd去吸引佢地呀? 需然我都好唔鐘意:cry:

原文章由 sophyland 於 07-9-15 21:07 硐表
NOKNOKMA﹕

係架,如果再有咁情況,我會同阿囝轉校,我唔係好buy成日睇電視,上課前都唔係咁好!

Dear All & Sophyland :

Good Afternoon !

唔好o甘衝動啦 ! 今日教育展我已經同k1 A班班主任反映左,佢知道有家長唔鐘意已經話唔會再播, 其實我之前讀N1o個間幼稚園 (
full day9:00-4:30am)都會o係等家長接放學時播節目比小朋友睇, 不過無論如何, 依家佢知道有家長唔鐘意播超人應該唔會再播

pinkpink

原文章由 sophyland 於 07-9-15 21:07 硐表
NOKNOKMA﹕

我今日都有行過呀,不過唔見1A班主任喎,只係見其他老師,所以冇問,唔該晒你呀,希望佢地真係會改善啦!

原文章由 PINK2007 於 07-9-16 16:47 硐表
Dear All & Sophyland :

Good Afternoon !

唔好o甘衝動啦 ! 今日教育展我已經同k1 A班班主任反映左,佢知道有家長唔鐘意已經話唔會再播, 其實我之前讀N1o個間幼稚園 (
full day9:00-4:30am)都會o係等家長接放學時播 ...

hi,各位:
想問你地星期五生日會和國慶日會帶大書包定係帶小袋仔呢?

siutoma,

乜唔係去戶外活動先用腰包咩? 我記得老師有講過

原文章由 Siutoma 於 07-9-17 13:06 硐表
hi,各位:
想問你地星期五生日會和國慶日會帶大書包定係帶小袋仔呢?

我諗係適應期先會咁安排~ 係啦~ 佢地知有家長不滿, 一定會改善~
係呢, 開生日會唔知駛唔駛著校服呢?

醒目開學勳章

Hi sophyland,

請問老師講個原因係咩?

原文章由 sophyland 於 07-9-14 23:33 硐表
各位﹕
       係某程度上,我係有點兒對兒子緊張,所以我唔比佢睇超人,不過我今日打過電話比老師,佢話係放學之前真係有睇過"超人狄加",最大問題係我個囝睇完係好快會學,老師都係咁講,佢睇完已有少少郁 手郁腳,老師都有同我解釋 ...

各位﹕

我知道我咁講會好似令學校唔係好公平,但我係對事,唔對人,只因之後阿囝不停話想睇超人同打人(我),話係打怪獸(我由佢bb教佢到依家,唔可以打人,會受傷),我唔想因一次令佢有唔好行為出現,影響其他人。
    老師話因為當時有一個小朋友扭計,於是有一位老師話唔扭計就請佢睇,所以大約睇左十分鐘,到放學為止。
    我都好多謝黃老師,佢好細心咁聽我講點解唔可以比佢睇既原因,都有同我跟進,希望佢快o的唔記得啦! (超人)

各位媽咪 :

妳們好!之前有上來同大家打招呼

囝囝讀K1A-梓軒

今日派通告叫賣vcd,請問有沒有媽咪會買,我正考慮中

我唔會特別買,因為同佢睇已經ok,唔一定要買,屋企都大把vcd。

原文章由 ELVIS1209 於 07-9-18 23:13 硐表
各位媽咪 :

囝囝讀K1A-梓軒

醒目開學勳章

我諗我會order VCD, 錄音帶就應該唔會order喇!

原文章由 sophyland 於 07-9-18 23:50 硐表
我唔會特別買,因為同佢睇已經ok,唔一定要買,屋企都大把vcd。

我都買左vcd呀,乜唔係教材來咩? 我仲以為一定要買添 係呢,大家覺唔覺得冬季校服加加埋埋都幾貴呢?不過我都唔知其他學校既收費 冇得比較添

原文章由 Funny 於 07-9-19 15:19 硐表
我諗我會order VCD, 錄音帶就應該唔會order喇!

ELVIS1209,

你好,我個仔旻諾都係讀上午1A架,係姐姐每日湊佢番學放學架,你呢?係咪自己湊呀?

原文章由 ELVIS1209 於 07-9-18 23:13 硐表
各位媽咪 :

囝囝讀K1A-梓軒

我都覺得冬季校服都幾貴,一套加加埋埋都要500幾。

我想問係唔係全部都要買,我想唔買樽領毛衣,因為著的機會唔多,同埋我個囝唔多鍾意著樽領。

原文章由 noknokma 於 07-9-19 22:07 硐表
大家覺唔覺得冬季校服加加埋埋都幾貴呢?不過我都唔知其他學校既收費 冇得比較添

...

我見到冬季校服時都幾貴架,同一般私校冇分別,我唔會買冷衫喇,對佢都冇用,而且返到學校都唔會咁凍啦,小朋友跑跑跳跳唔會好凍,不過葆姆話我知校服個樣唔係好靚!

乜唔係全部都要買齊架咩? 死啦,早知我都唔買樽領衫啦,我個仔都唔鐘意著架!

醒目開學勳章

我之前問過學校, 佢地話件樽領衫係類似打底衫, 所以唔一定要買喎!

原文章由 noknokma 於 07-9-19 23:45 硐表
乜唔係全部都要買齊架咩? 死啦,早知我都唔買樽領衫啦,我個仔都唔鐘意著架!
‹ 上一主題|下一主題