用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 英華小學小一面試
樓主: licca
go

英華小學小一面試 [複製鏈接]

原文章由 Uran 於 07-9-18 13:55 硐表
咁您見左校長未呀?如果見左, 現在就只差面試啦﹗如放棄會唔會錯失機會呢? Try your best la!衰鬼﹗GO GO GO!

我一定唔會放棄ga, 因為我只有這間是target! 就係因為昨天miss咗見校長, 所以今星期六要補見返!

原文章由 danielboy 於 07-9-18 13:05 硐表
kachunma,
嘉駿好....好肥? 睇相唔覺喎, Daniel就好…好黑, 成日俾人誤會係外籍人士~賓仔.

HuiTung,
聽briefing時校長有d說話聽到我眼濕濕呀, 我好感動又好慚愧, 對英華印象好好呀, 但一直以嚟我首選係IS, 所以 ...

danielboy,

仲等我諗住同你並肩作戰tim ...   你比Dan Dan 玩邊個夠guts打你?  邊間IS咁有幸收了Dan Dan?  Shatin Junior or RC?

原文章由 JAMmama 於 07-9-18 14:01 硐表

我一定唔會放棄ga, 因為我只有這間是target! 就係因為昨天miss咗見校長, 所以今星期六要補見返!

咁點算呀?﹗再試一試啦﹗

原文章由 OnHo 於 07-9-18 13:50 硐表
HI, EvaFong,

Michael 好番未?  快d休息, 星期六再黎過!

OnHo

OnHo,
連Michael媽咪都失手la!  佢就好番d!
Eva

剛收到信通知20.9Interview.

出事啦:-| , 8/9 交表, 同日交表的朋友星期四見, 我今晚都收唔到信, 明天一定要打比學校 !

各位媽媽:

我想知道為什麼first in見校長先, 反而second in先見老師? 他們準則是什麼? 究竟需唔需要見埋家長?

因每個小朋友都有interview機會(包括見校長), 不用見家長, 再選合適的小朋友再來3rd interview, 今次3rd inteview就要見埋家長!!

原文章由 cwcw 於 07-9-18 23:05 硐表
各位媽媽:

我想知道為什麼first in見校長先, 反而second in先見老師? 他們準則是什麼? 究竟需唔需要見埋家長?

咁知唔知幾時會3rd interview 大約幾月

今日in完,好彩無考接龍喎,從來無同呀仔玩過,今日只係玩數有幾多個snoopy在校長室,校長又問佢叫乜名,讀一頁英文故事書

呀仔已in了第3間,前2間情緒ok,今日他居然眼濕濕同我講好驚,又痴身痴細,嚇得我,好彩臨入去一刻無事

hi all, 我9月10 日交表仲未收interview 信 ... 唔知係唔係miss 左..

codychan,
讀一頁書, 請問係讀自己帶去嗰本, 定係校長提供既?

自己帶1本中文書,1本英文書去的

原文章由 Cyrusmum 於 07-9-19 00:20 硐表
codychan,
讀一頁書, 請問係讀自己帶去嗰本, 定係校長提供既?

don't worry........我都1/9交表未收到通知

原文章由 roccomami 於 07-9-19 00:33 硐表
我9月1日交表都未收到。:cry: :cry:

咁本中文書要來讀, 還是要來講? 我都唔知帶什麼程度的中文書去?
有無小朋友係讀中文書的

原文章由 codychan 於 07-9-19 01:12 硐表
自己帶1本中文書,1本英文書去的

我仔仔兩日前係要講佢帶去既中文圖書內容!

OnHo

原文章由 KelvinMaMa 於 07-9-19 07:25 硐表
咁本中文書要來讀, 還是要來講? 我都唔知帶什麼程度的中文書去?
有無小朋友係讀中文書的

原文章由 mcheung 於 07-9-19 07:22 硐表
don't worry........我都1/9交表未收到通知

mcheung, 我怕我miss 左.... 因真係好喜歡英華. 但明白有時可能係天意...

我昨天收到信啦﹗是 20/9 下午 in., 好開心啦﹗終於等到﹗

我家姐個仔昨日 in. 但冇玩接龍, 只是講故事事, 可能日日都唔同﹗但in. 完後有張 drawing 同 bookmark 比番小朋友, 個張 bookmark 有校長畫嘅公仔同蓋上 very good 個字樣, 您地有冇呀?

don't worry..........學校因太多申請者, 要時間處理, 比些耐性, 唔會miss, 學校起碼預了3個星期做interview, 現在衹是第一個星期interview!!

我都好喜歡英華, 好希望細囝能跟大囝一起到YW上學, 同時亦希望大家的囝囝做YW的同學!!.........大家努力la!!

原文章由 ianmami 於 07-9-19 09:30 硐表

mcheung, 我怕我miss 左.... 因真係好喜歡英華. 但明白有時可能係天意...
‹ 上一主題|下一主題