用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: kelvinchan3344
go

deleted [複製鏈接]

It is the reader storybook previously bought like "the working dogs".

原帖由 kelvincheng 於 11-11-23 21:28 發表
1) 阿仔都有日日做中文網上練習, 但英文就得閒先做, 琴日馮老師有派小證書給做得好的同學仔.

2) 我都冇買, 不過好似頸巾只是要求綠色, 而不一定要有KTS的字樣.

...

thanks, Kelvin,
1) 我會比亞仔多啲上網, 不過佢成日me me more more, 都夠鐘瞓咯

2) 因搵廠做冷衫, 順便織埋頸巾, 咁我另織條溫暖牌比佢喇
Matthew (Jimson) was born on 4th-Jan-05

係呀係呀, 有本書叫 rules of school (咁上下既), 要帶返學校喇.

原帖由 Baby Hei 於 11-11-24 17:13 發表
It is the reader storybook previously bought like "the working dogs".
Matthew (Jimson) was born on 4th-Jan-05

想問下有無家長知道件禦寒褸有無得換size? THX

寒褸已派了嗎?
原帖由 kelvinchan3344 於 11-11-24 19:02 發表

1) 所以老師就用小證書來鼓勵他們去做....

2) 哇,有個咁好的媽咪, 你囝囝今年實唔怕凍, "溫暖"到死啦!

原帖由 NOPAN 於 11-11-24 17:33 發表

thanks, Kelvin,
1) 我會比亞仔多啲上網, 不過佢成日me me more more, 都夠鐘瞓咯

2) 因搵廠做冷衫, 順便織埋頸巾, 咁我另織條溫暖牌比佢喇

Thank you !!!

原帖由 NOPAN 於 11-11-24 17:34 發表
係呀係呀, 有本書叫 rules of school (咁上下既), 要帶返學校喇.

是今天派回來的.

原帖由 janssenma 於 11-11-24 20:40 發表
寒褸已派了嗎?

我都心大心細換唔換SIZE好,件褸D cutting 貫徹之前的設計,有點不合比例,褸身雖然啱,但是"夾"位好怪,囡根本不能舉高雙手,否則成件褸合"戚"起晒,好拘緊似的?

原帖由 kelvinchan3344 於 11-11-24 19:02 發表

回復 2# Charmainetowin 的帖子

係咩?點解我唔見ge?有無回條跟埋架?c火,唔通亞仔又唔知留低係第二度?

唉....今朝帶亞囡返學,先發覺冇帶果本英文故事書,寫咗手冊架,我同佢尋晚都唔知係唔係發夢,佢自已執書包,我幫佢CHECK一次都漏咗,真係太大意喇我,另外聽其它媽咪話上堂時老師叫佢地帶另一本READING BOOK,亞女返黎又無講,即係冇帶兩樣野啦,真係唔知佢今日點上英文堂喇,內疚中..........

我唔換SIZE喇,因外層袖長度是有長的,但內層袖位就剛剛好,如果換就會太大了,同埋夾位真係怪怪咁,一舉手真係會成件升起,唔太貼身的,希望凍時入面著得多衫,會無咁分離啦.......

唔好唔開心, 細路仔, 要自理, 仲一定要記得帶咩返學, 真係要時間, 我仔試過成個功課袋都漏, 都無計.....

講樣野比你知, 我仔成日都欠帶, 有時老師會就咁寫係家課冊, 唔寫手冊無計欠帶, 如果唔係, 我仔肯定科科都扣一分呀.

原帖由 iristam 於 11-11-25 13:50 發表
唉....今朝帶亞囡返學,先發覺冇帶果本英文故事書,寫咗手冊架,我同佢尋晚都唔知係唔係發夢,佢自已執書包,我幫佢CHECK一次都漏咗,真係太大意喇我,另外聽其它媽咪話上堂時老師叫佢地帶另一本READING BOOK,亞女返黎又無 ...

re:  我琴晚洗左件羽絨褸喇, 原來外層係防水架, 好野.

真大件事, 我仔似乎唔係咁care老師既鼓勵, 吹都唔上網,

我都未開第一針織頸巾, 又未比舊毛間廠織冷衫, 呢個week都凍喇, 我仔應該會凍屎.

原帖由 kelvincheng 於 11-11-24 21:46 發表
1) 所以老師就用小證書來鼓勵他們去做....

2) 哇,有個咁好的媽咪, 你囝囝今年實唔怕凍, "溫暖"到死啦!

阿仔琴日話上PE堂,李sir送Angry Bird原子筆俾跳繩可以跳到14下以上ge同學,佢好開心可以有!

琴日普通話集誦終於完結,可以有番功課堂喇!

原帖由 janssenma 於 11-11-30 09:35 發表
阿仔琴日話上PE堂,李sir送Angry Bird原子筆俾跳繩可以跳到14下以上ge同學,佢好開心可以有!

琴日普通話集誦終於完結,可以有番功課堂喇!

係呀, 李sir 仲話:"如果跳30下以上, 即係代表點點..點點(唔記亞囡點講), 學校有好多校隊, 田徑,足球,等等...." 可以考慮參加. 跟住夜晚食飯時, 亞囡問我:"爸爸, 我好想參加校隊" 我都唔知點答佢好.

del...............

Good morning!

琴日仔細睇下本閱讀冊,先發現原來書本是分了類,如故事書,科學,藝術, etc. 阿仔之前只係由1開始順序寫,無理到個category,有無問題架?你地係咪分類寫ga?咁老師咪要揭晒成本閱讀冊改? 請指教!

Hi janssenma,

我本身是分類寫的, 老師每次都會揭晒成本閱讀冊改, 並簽名作實. 至於你的情況, 我建議你以後只須分類寫便可以了, 至於之前寫下的, 既然老師已經簽改, 就應該沒問題了.

回復 kelvincheng 的帖子

唔該晒,下次會叫亞仔寫番o岩!
‹ 上一主題|下一主題