用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 番禺會所華仁小學 9月份新生你是那一班 ? 我是 1B1
go

9月份新生你是那一班 ? 我是 1B1 [複製鏈接]

HI

我小朋友讀1B1,你地呢? 大家入黎交流下呀!

日後可以互相提點,因我個小朋友成日咩都唔記得架.
   0    0    0    0

小兒是1A2,仲有參加足球訓練。
請多多指教!

原文章由 119823620 於 07-7-14 03:56 發表
HI

Have a nice day!!

我個仔都係1B1呀!
以後一定要多多指教

原文章由 119823620 於 07-7-14 03:56 發表
HI

我個仔係1A1.
Ms Lee做班主任.
你地會去邊處買運動鞋呀?

原文章由 20011112 於 07-7-18 01:11 發表
我個仔都係1B1呀!
以後一定要多多指教

me too...:loveliness:   1B1

1B1班主任係邊個呀?
係吾係當日註冊見到的兩位其中一位就係呢?

原文章由 bb大晒 於 07-7-18 21:21 發表
me too...:loveliness:   1B1

原文章由 Sarah 於 07-7-17 22:40 發表
小兒是1A2,仲有參加足球訓練。
請多多指教!

我仔仔都參加football暑期班(下午)。你呢?

小兒是參加足球暑期上午班,不過如果佢返學時仲有興趣,就可能會是下午班。你仔仔仲有冇參加其他暑期班?

原文章由 yuyu625 於 07-7-21 23:41 發表

我仔仔都參加football暑期班(下午)。你呢?

原文章由 theresama 於 07-7-18 17:21 發表
我個仔係1A1.
Ms Lee做班主任.
你地會去邊處買運動鞋呀?

唔好意思!我想問點解你會咁快知道那個做你仔班主任?
運動鞋我已在學校買了,不過都不合意,暫時用著先。我都行過多間運動鋪,都離不開得一兩款(因克色的不多選擇)。

原文章由 Sarah 於 07-7-21 23:57 發表
小兒是參加足球暑期上午班,不過如果佢返學時仲有興趣,就可能會是下午班。你仔仔仲有冇參加其他暑期班?

我住得太遠,所以參加足球下午班囉,上午班晒唔晒呀?下午班都幾好,半小時後都陰了,不算辛苦,難得少耶話好玩,另外我同佢參加水墨畫,你呢?有冇其他?

其實上午都哂,不過都唔係太熱而且有風,都ok呢!  仲有學網球,不過阿仔話想學小提琴,而家仲搵緊資料。節目不多,想留多點時間,等佢同妹妹弟弟玩。

原文章由 yuyu625 於 07-7-23 13:15 發表

我住得太遠,所以參加足球下午班囉,上午班晒唔晒呀?下午班都幾好,半小時後都陰了,不算辛苦,難得少耶話好玩,另外我同佢參加水墨畫,你呢?有冇其他?

註冊個日, 坐係班房同我地登記個位老師就係班主任啦!
得閒我都要去搵下.

原文章由 yuyu625 於 07-7-21 23:59 發表

唔好意思!我想問點解你會咁快知道那個做你仔班主任?
運動鞋我已在學校買了,不過都不合意,暫時用著先。我都行過多間運動鋪,都離不開得一兩款(因克色的不多選擇)。

原文章由 yuyu625 於 07-7-21 23:59 發表
我都行過多間運動鋪,都離不開得一兩款(因克色的不多選擇)。

黑色波鞋... 除了 nike, new balance, adidas & reebro 外, 應該還有 dr. kong, frog & 一些歐洲牌子(但較貴). 你們可以在時代廣場睇下, 如果唔arm心水就可以行過隔壁lee garden 睇. 都好方便. 唔洗四維走, 實有一款arm心水的.

還有, 恭喜各位小一新生小朋友及家長, 預祝你們有個開心愉快的小學生活.... 喵喵

原文章由 felix喵喵 於 07-7-23 23:05 發表

黑色波鞋... 除了 nike, new balance, adidas & reebro 外, 應該還有 dr. kong, frog & 一些歐洲牌子(但較貴). 你們可以在時代廣場睇下, 如果唔arm心水就可以行過隔壁lee garden 睇. 都好方便. 唔洗四維走, ...

唔該晒!

felix喵喵,

謝謝你的回應!
亞仔初入小學, 我簡直凡事都無從入手!

我想問下有無補習社介紹呀?

原文章由 felix喵喵 於 07-7-23 23:05 發表

黑色波鞋... 除了 nike, new balance, adidas & reebro 外, 應該還有 dr. kong, frog & 一些歐洲牌子(但較貴). 你們可以在時代廣場睇下, 如果唔arm心水就可以行過隔壁lee garden 睇. 都好方便. 唔洗四維走, ...

不如大家統計下讀邊班 :

1.  theresama .........1A1

不如大家統計下讀邊班 :

1.  theresama .........1A1
2.  sarah..................1A2

Sarah,

你仔仔慣唔慣早起?  
開學會給他什麼做早餐?
你買左食物袋未? 我搵左好幾天, 都未搵合適的.

早起ok, 而家佢返足球班都係上午班,要6點幾起床,同將來返學差不多。
早餐多數食麵包、三文治或麥皮
暫是打算用食物盒

原文章由 theresama 於 07-7-24 15:07 發表
Sarah,

你仔仔慣唔慣早起?  
開學會給他什麼做早餐?
你買左食物袋未? 我搵左好幾天, 都未搵合適的.

原文章由 theresama 於 07-7-24 10:33 發表
felix喵喵,

謝謝你的回應!
亞仔初入小學, 我簡直凡事都無從入手!

我想問下有無補習社介紹呀?

theresama,

其實都唔駛咁緊張,
這裏個個都曾是初哥,
一定很明白你現時既感受,
不過,慢慢你同仔仔就會適應,
好記得麟媽媽講過的金句,
”一年級仲輸得起!”
俾啲時間佢長大啦,
等開咗學之後,
睇吓大家是否適應才考慮揾補習社。
‹ 上一主題|下一主題