用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖安德肋幼稚園 天主教聖安德肋幼稚園07 年入讀K1的請進 ...
go

天主教聖安德肋幼稚園07 年入讀K1的請進 [複製鏈接]

大家好 !

我諗住開個新Topic,方便K1的家長溝通下,

報到先

K1 am (B班) ching ching -Dec 04

大家o個日(14 Jul) 有無去買校服呀?? 有無join接送車呢 ??, 我兩樣都做左

pinkpink
   0    0    0    0

醒目開學勳章

天主教聖安德肋幼稚園07 年入讀K1的請進

Hello I am here!!

你改左名??

你有無留意k1 有幾多班?  我上次唔記得睇下!

原文章由 Funny 於 07-7-18 17:00 發表
Hello I am here!!

你改左名??

你有無留意k1 有幾多班?  我上次唔記得睇下!

我用唔返舊個名,

k1 am 有2班, pm有2班, am 2班各30人, pm 2班各20-21人
其實pm都有個好處, 無o甘多人, 老師會照顧得好d, 不過時間就唔好用, 我就拜托妳個囝照顧我個字囡啦 !

果然得我地兩個傻婆來呢個topic:tongue:

Hi 各位媽媽 :

我上來報到 梓軒-K1A

原文章由 ELVIS1209 於 07-7-18 17:49 發表
Hi 各位媽媽 :

我上來報到 梓軒-K1A

K1 am (B班) ching ching -Dec 04

不如大家排個list 啦

pinkpink

hi~ nice to meet u!
等我都報到先~
我個仔係讀 K1A (AM) o家~

醒目開學勳章

Hi~

我個仔讀K1B (AM). :

原文章由 wing_wing 於 07-7-19 09:08 發表
hi~ nice to meet u!
等我都報到先~
我個仔係讀 K1A (AM) o家~

唔知係咪無乜人發現呢個topic呢?????:tongue:

pinkpink

Hi,我個囡囡是K1B(a.m)叫Yiu Yiu呀!
pink2007 / Funny:
我個女和你地D仔女同一班wo
pink2007:
你join左嘜野太既校車呀?你住喺邊架?我諗住剩搭回程,我果日攞左一張叫"趙太"的卡片,我住將軍澳中心的.

all mama & coolkit :

Hello ! 我阿囡又多個同學仔la :

coolkit, o甘q, 我都係PC 住戶呀 , 係呀, 我join左趙太既校車,其實都有d担心架,(因為唔知PC係第幾站, 怕阿囡辛苦), 係呢,我都識得2 個PC Mama,仔女今年讀st andrew K1 (一個am & 一個pm),我在後期轉am的,時間好用d羅,

依家妳邊個湊囡囡呀??點解妳會'簡, st andrew??我地PC好多人讀得寶, 我囡囡依家讀緊唐明苑樂緻N1, 其實依間學校都好好架, ,如果要全日托管,我絕對推介

PINKPINK

保母車好似有一架係淨係行區內線, 另一架係會兜埋區外! 咁你地係當日比埋cheque 定係等佢8月打電話黎re-confirm 先交錢?

家長日果日你地會唔會帶埋小朋友出席o家?

係呢, 你地d 小朋友有冇返開bb班? 開始放暑假佢地有d 咩野活動?

[ 本文章最後由 wing_wing 於 07-7-23 09:59 編輯 ]

PINK2007:
點解你後期可以轉a.m的?以我所知有好多後備生排緊呀.
我的囡囡瞓慣午睡,所以我選a.m.:
我的囡囡出世至今都是我湊的 ,咁你呢?
我囡囡已番左德寶N1,呢間學校D老師流失率好高,同埋感覺上唔係咁好:-| 而我選聖安的原因係校舍唔錯,公校的老師比較有愛心D

wing_wing:
我仲未決定校車果方面,學校話可以隨時電話報名.
家長日果日我會帶埋小朋友出席
暑假我會比佢學吓畫畫先

hi ,

我囝 (october 04)下午B班,原先都想同佢轉上午, 但排waiting要去到3x,睇怕一定轉唔到所以都係下午班lor.

我住清水灣果邊,報咗名搭校車, $550/mth 都幾抵

[ 本文章最後由 carolliu 於 07-7-23 17:49 編輯 ]

醒目開學勳章

wing_wing, coolkit

我都比我個囝暑假join左畫班, 岩岩上完第一堂, 佢畫左佢自己個樣番黎, 好好笑!  

畫畫班我之前都諗過想報, 但係驚佢冇耐性坐足一個鐘! 你地報左邊間呀?

coolkit,
我囝囝都係自己湊番o家~

[ 本文章最後由 wing_wing 於 07-7-25 09:01 編輯 ]

good morning  all mama :

呢度終於旺埸啦 ! 我地keep 住 contact 啦 !

Summer Holiday 我就無比阿囡學野, 佢依家1-5都返緊N1 (9:00-5:00),一來無時間,二來想比佢大個d先讀,不過我就一心比佢學彈琴, swimming & 打乒乓球羅 (around 4 ages)

其實我囡轉到上午班係我好早之前apply, 一來誠意, 二來如果佢轉唔到, 我都諗緊過唔過來讀, 阿囡唔過來讀我仲可以用少d$$$(唔使請工人),依家讀full day 同st andrew讀half day都差不多$$$, +多工人4k添,希望我無簡錯啦 !

pinkpink

Hello 我係之前果個coolkit呀,我改了用戶名了.
係呢,我想問你地買左果件體育衫是幾多號呀,我買左3號唔啱呀,,當時學校話無4號:( ,3號直頭個頭頂捐都捐唔入呀 .

醒目開學勳章

Hi Siutoma,

體育衫有3號架咩? 我買左4號, 但個頭捐唔入, 再換5號, 但都好難捐個頭入去! 但係d 媽咪話件衫好易"where", 好快就會變大喎!

原文章由 Siutoma 於 07-7-24 15:27 發表
係呢,我想問你地買左果件體育衫是幾多號呀,我買左3號唔啱呀,,當時學校話無4號:( ,3號直頭個頭頂捐都捐唔入呀 .

o甘我真係大頭蝦,依家都未試,我剩係外套No4, 其它No.3, (我阿囡比較細粒), 等我今晚比阿囡試下先, 仲諗住影定d校服相添,

Siutoma :

快d去clubhouse報名啦, HKD10打乍

PINKPINK

原文章由 Funny 於 07-7-24 16:23 發表
Hi Siutoma,

體育衫有3號架咩? 我買左4號, 但個頭捐唔入, 再換5號, 但都好難捐個頭入去! 但係d 媽咪話件衫好易"where", 好快就會變大喎!

原文章由 Siutoma 於 07-7-24 15:27 發表

我囝囝在當日換了三次,最後要6號個頭先捐得入,因為囝囝大頭bb
‹ 上一主題|下一主題