用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖安德肋幼稚園 有冇10-11年K1新生呀...有關4月24親子活動&買校服 ...
go

有冇10-11年K1新生呀...有關4月24親子活動&買校服 [複製鏈接]

大家有冇收到通告呀
4月24有親子活動 & 訂校服
我仲考慮緊讀唔讀lee間
剛剛打電話去學校問 可唔可以自己出面買校服
佢地話唔得woo~ 校服一定要經學校買~
而家唔知點算呀~ 遲d買唔知得唔得呢~
因為我仲waiting緊其他學校~
冇理由而家咁早訂,到時唔讀未好晒~

如果我今次唔買佢會唔會當我地係唔讀o家~
   0    0    0    0

Yes, got notice ar. My bb will study in this kg. I like the environment of the school.

yes ~環境真係唔錯呀~ 不過我聽d miss講話冇功課冇測驗,上小一會唔會好辛苦呢~

原帖由 sosasa 於 10-4-16 11:15 發表
Yes, got notice ar. My bb will study in this kg. I like the environment of the school.

yes ~環境真係唔錯呀~ 不過我聽d miss講話冇功課冇測驗,上小一會唔會好辛苦呢~

我都係擔心Lee個問題?聽好多媽咪話程度真的比較淺?
怕做左校服唔讀又會浪費.......

One reason I like this kg is that there is 冇功課冇測驗!

係啦~咁點算~ 你地星期六仲會唔會去學校參加活動 & 買校服呀~~

原帖由 chris41383 於 10-4-17 16:46 發表

我都係擔心Lee個問題?聽好多媽咪話程度真的比較淺?
怕做左校服唔讀又會浪費.......

我開頭聽到都覺得~咁正~好free woo~ 我老公都覺得好,唔洗做功課~ 不過上小一好似會好辛苦~
同埋大家知唔知佢地o既小學o唔ok~

原帖由 sosasa 於 10-4-19 12:50 發表
One reason I like this kg is that there is 冇功課冇測驗!

我個囡都會入讀,個人睇法:1.佢地學校環境設施好好,清潔消毒好好所以有咩傳播病染都好少,(真我好care小朋友身體多過讀書叻唔叻),2.無論先生嬸嬸佢地對小朋友都好好3.可能會係比較辛苦上p.1,活動教學會係將來好多學校實行,你可算回活動教學小學,同埋我比較想自己小朋友開開心心過幼稚園時間,因幼稚園其意義係比小朋友學習如何與人相處,自津讀書氣氛去ready真正入讀小學....另一個原因我個係大囡,學野會優先d,如佢程度不足我會比佢學英文,因知道佢地英文水準係錯d,所以會開學後比佢係weekend時間讀出面英文playgroup.....

醒目開學勳章

My son is studying K3 in this school.  點解你地會話無功課嘅?

原帖由 wolimo 於 10-4-23 17:16 發表
我個囡都會入讀,個人睇法:1.佢地學校環境設施好好,清潔消毒好好所以有咩傳播病染都好少,(真我好care小朋友身體多過讀書叻唔叻),2.無論先生嬸嬸佢地對小朋友都好好3.可能會係比較辛苦上p.1,活動教學會係將來好多學校 ...

請問他們有沒有收插班生(K2)呢?學生是不是一定要信天主教?如果是,父母是否也要信呢?

請問他們有沒有收插班生(K2)呢?
>> Don't know

學生是不是一定要信天主教?如果是,父母是否也要信呢? >> No need

我囝讀緊K3...嚟緊細囡9月入讀K1....呢間學校絕對唔係冇功課同佢地真係令小朋友好開心咁學野識野...程度都ok架, 咁當然同st. catherine & 根德果d就冇得比囉....
原帖由 wolimo 於 10-4-23 17:16 發表
我個囡都會入讀,個人睇法:1.佢地學校環境設施好好,清潔消毒好好所以有咩傳播病染都好少,(真我好care小朋友身體多過讀書叻唔叻),2.無論先生嬸嬸佢地對小朋友都好好3.可能會係比較辛苦上p.1,活動教學會係將來好多學校 ...

我見我囝k2果年都有收插班生, 不過係下午班, 上午班就唔多洗諗..因為原校下午都好多人排waiting想轉上午班
原帖由 happybb222 於 10-5-19 17:13 發表
請問他們有沒有收插班生(K2)呢?學生是不是一定要信天主教?如果是,父母是否也要信呢?

回覆 1# greenbaby 的文章

有沒有二手女仔制服出售?我女兒出年2012打算去讀取 K 1!

個人意見:
小女是下午班的, 我喜歡這所學校因為個個老師都好有愛心, 而姐姐對呢班小朋友都好好..至於深淺問題, 相比下k1係小(同其他幼稚園比), 但小女今年要上k2, 已知日日要有字要寫, 個個星期都有習作紙要做...一年仲有兩個projects要一齊交..深淺我唔肯定, 但今年開始會有一名外籍老師教授全校的英文...
‹ 上一主題|下一主題