用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖安德肋幼稚園 小囡10-11年度新生
go

小囡10-11年度新生 [複製鏈接]

有無小朋友係康盛花園架??
   0    0    0    0

Hi, my daughter will be K1 上幼愛 who take a schl bus by Mr Chiu.  And u?  Which class?  Also, take a schl bus..etc?

我囡都是9月開始在這學校讀 K1 上午班 , 不過我們在坑口的 , 請問你們有沒有去 21/8 的家長日 ?
因為當天有事沒有去 , 請問有咩要注意 ?

回復 3# 蕾蕾6382 的帖子

學校派很多回條,例如健康手冊,影學生相安排,茶點知料,替小朋友買保險..等等。  另有一張分組名單,好似是當天8/30-8/31.

hi,你地好,我地好小媽咪入來傾,好可惜兩位都係am class,我個囡下幼愛,我都一樣要返工叫我媽咪去聽~~
睇晒回條之餘:校服一定件件有名,杯'毛巾盒'食物盒都有名,~~
其實好多野要注意架...
我想問day 1,佢係星期一,但是否穿運動衫定係裙la??

My boy is also 下幼愛. So our kids are classmates.

Day 1 穿運動衫呀

Hi,

從第一天已有茶點食,記往帶杯,放一塊濕毛巾放入毛巾盒及準備食物盒吃茶點。

原帖由 wolimo 於 10-8-24 08:43 發表
hi,你地好,我地好小媽咪入來傾,好可惜兩位都係am class,我個囡下幼愛,我都一樣要返工叫我媽咪去聽~~
睇晒回條之餘:校服一定件件有名,杯'毛巾盒'食物盒都有名,~~
其實好多野要注意架...
我想問day 1,佢係星期一,但是 ...

原帖由 sosasa 於 10-8-24 10:53 發表
My boy is also 下幼愛. So our kids are classmates.

Day 1 穿運動衫呀

hi你好呀,終於有同班同學仔la~~ 你會否陪囝囝返頭個兩日學呀?我地請了假陪個囡開學先....

下幼愛好小男生架~~有份name list,你小朋友叫咩名呀?我個囡叫胡惠喬...

原帖由 Ronabo 於 10-8-24 13:04 發表
Hi,

從第一天已有茶點食,記往帶杯,放一塊濕毛巾放入毛巾盒及準備食物盒吃茶點。

明白la,thanks

原帖由 Ronabo 於 10-8-24 13:04 發表
Hi,

我都是 上午幼愛

蕾蕾,

你好,小女桐桐都是上幼愛架~~有份name list,你小朋友叫咩名呀?  會唔會參加上堂下星期一和二呀?

我都是 上午幼愛 [/quote]

Hi, Ronabo & 蕾蕾6382 ..

我囡都係上幼愛, 叫 "方悅澄"..今日係2樓綠組...大家好

My girl is 粉紅組, 1/F., sounds good, they can make a classmate each other.  See you then.

原帖由 greenbaby 於 10-8-30 22:16 發表
Hi, Ronabo & 蕾蕾6382 ..

我囡都係上幼愛, 叫 "方悅澄"..今日係2樓綠組...大家好

醒目開學勳章

有無上午幼信呀

我pm 咗你tim.

D 女仔好似適應得幾好呀.我囝囝就成日黏住我.

原帖由 wolimo 於 10-8-27 08:12 發表

hi你好呀,終於有同班同學仔la~~ 你會否陪囝囝返頭個兩日學呀?我地請了假陪個囡開學先....

下幼愛好小男生架~~有份name list,你小朋友叫咩名呀?我個囡叫胡惠喬... ...

Hi, 想問吓上午班一班有幾多人呀?

原帖由 Ronabo 於 10-8-23 15:06 發表
Hi, my daughter will be K1 上幼愛 who take a schl bus by Mr Chiu.  And u?  Which class?  Also, take a schl bus..etc?

原帖由 Ronabo 於 10-8-28 11:05 發表
蕾蕾,

你好,小女桐桐都是上幼愛架~~有份name list,你小朋友叫咩名呀?  會唔會參加上堂下星期一和二呀?

我都是 上午幼愛
... [/quote]

不好意思 , 我咁遲回覆 , 你好 Ronabo , 我囡叫 楊凱晴 , 我有一點印象你囡囡是不是鍾希桐 ? ( 如果記錯不好意思 ).

原帖由 蕾蕾6382 於 10-9-10 11:12 發表
...

不好意思 , 我咁遲回覆 , 你好 Ronabo , 我囡叫 楊凱晴 , 我有一點印象你囡囡是不是鍾希桐 ? ( 如果記錯不好意思 ). [/quote] Hi, 不用說不好意思, 好記憶力WOW, 是她..多多指教!   讓我告訴她!  囡囡適應嗎??  

醒目開學勳章

我個女都係下午幼班愛
你地好呀

我個女叫袁凱晴
下午幼班愛
黃老師同高老師做班主任
[img][/img][img align=left

醒目開學勳章

原帖由 wolimo 於 10-8-27 08:12 發表

下幼愛好小男生架~~有份name list,你小朋友叫咩名呀?我個囡叫胡惠喬... ...

HELLO 喬喬媽咪:

你好呀, 你個女同我個女同一班, 我日日同晴晴反學都見到你個女, 你女女是坐校車嗎? 長髮, 你女係學校好乖, 佢好得意
[img][/img][img align=left
‹ 上一主題|下一主題