用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖安德肋幼稚園 請問K1 INTERVIEW考咩架?
go

請問K1 INTERVIEW考咩架? [複製鏈接]

如題, THX
   0    0    0    0

我都想知

回覆:請問K1 INTERVIEW考咩架?

13-14年有得報名未呀?

回覆:請問K1 INTERVIEW考咩架

我都想知啊

有得DL FORM啦, 10月13開始交FORM

我小朋友今年已經K3, 記得當年面試好簡單, 只係安排小朋友分組, 大概3-4個一張枱自己玩吓玩具. 家長亦可坐在旁邊一整玩. 老師就從旁觀察記錄, 間中同小朋友傾兩句, 問番D有關佢玩緊既玩具問題, 如顏色, 形狀和名稱等等...  記憶中是沒有單獨面見部份.

因這些已是2年前既經驗, 所以未知有否改變. 所以上述分享只供參考.

回復 Thomas5330 的帖子

THX, 咁你小朋友讀左兩年幾, 你覺得間學校點呀?  係咪好淺架?

我個人覺得唔算淺, K1下學期開始隔日有功課同要學搜尋資料做專題集作. K2就開始寫字練習. 但絕非"谷"的類型. 如家長期望要超前學習+催谷, 相信就要找一些私立或不收學劵既學校才能滿足要求.

最重要係校長, 老師及各工友姐姐都很有愛心. 學校環境亦很寬敞整潔. 所以小朋友十分喜歡狂這裡上學. 要數此校需要改善既地方, 我相信係學校網站既更新. 這點在過去2年都沒有改善.

回復 Thomas5330 的帖子

多謝你o既comment, 我仔係天主教徒, 我都希望佢有機會入哩間學校讀書

我見到有一個POST講一早去報名可以入到AM班, 係咪真架?

回復 polliebb 的帖子

呢一點我就唔肯定啦, 因為未聽聞過...

不過就算派咗下午班都仲有機會改去上午班. 只要同學校申請排隊, 如果有位, 學校會在9月開學前通知你. 因為當年我都係咁轉返上去上午班.

我全家都係天主教徒, 所以好開心見到小朋友在天主教既教育環境下開心學習及活潑成長. 主祐.

今日交左FORM, 原來上晝班只係收30人, 睇黎都好難入

引用:今日交左FORM,+原來上晝班只係收30人,+睇黎

原帖由 polliebb 於 12-10-16 發表
今日交左FORM, 原來上晝班只係收30人, 睇黎都好難入
想請教下交表時知道面試日期未架

回覆:tekkulas 的帖子

知架啦

‹ 上一主題|下一主題