用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 英華小學家長Part 2
go

英華小學家長Part 2 [複製鏈接]

Dear all>>

BK換新
   2    0    0    0

Hi, 你好呀!
我今天看過, NIKE 的一款純白波鞋, 有一小灰白色的字(大約1cm)在鞋舌上, 而鞋身是全白的(包括一個大tick), 唔知合不合格呢?  Thank you.

原帖由 傑西 於 10-6-16 11:22 發表
第一,二對一定唔得,至於第三對應該ok

原帖由 mayc 於 10-6-22 09:13 發表
amypekkle:
係呀!我囝P.1-P.6都係買Dr.Kong純白色的波鞋!

英华小学家长,你们好呀,我想帮我仔仔报读英华小学,但又不知该校是活动教学定是传统教学,不知道功课多唔多呢?  

不知你们孩子在该校学习是否开心,喜欢上学呢?

孩子做错事,老师一般会点样罚小朋友,会不会捞小朋友或者要求见家长呢?

请教大家一下,该校的兴趣班大约每项收费是几多钱呀?

amypekkle:
係呀!我囝P.1-P.6都係買Dr.Kong純白色的波鞋!

原帖由 amypekkle 於 10-6-18 03:13 發表

噢! 即是英華的運動鞋要純白色.
謝謝大家的回覆.

原帖由 傑西 於 10-6-16 11:22 發表

噢! 即是英華的運動鞋要純白色.
謝謝大家的回覆.

原帖由 amypekkle 於 10-6-16 01:48 發表
請教英華小學的家長, 以下這一雙有兩條黃色帶的波鞋(鞋後有一塊藍色)能配運動服穿回校嗎?

?ib_____D9EUGQgRQ

htt ...

the 3rd one doesn't look like "running shoes".  You may try Nike and Adidas, they have pure white running shoes

原帖由 amypekkle 於 10-6-16 01:48 發表
請教英華小學的家長, 以下這一雙有兩條黃色帶的波鞋(鞋後有一塊藍色)能配運動服穿回校嗎?

?ib_____D9EUGQgRQ

htt ...

如果上面那雙黃色的不行, 那以下這雙有一tick灰色, 和後跟位有一塊灰色裝飾的可以嗎?

還是一定要像以下這雙一般純白的才行? 謝謝! (不過這雙純白看來像白皮鞋多於波鞋, 好像不夠柔軟.)
鞋, 好像不夠柔軟.)

Could anyone share what was discussed on tonight's talk for P.3?
My hubby and I had to work late....

請參閱學生手冊P.5有關留班準則!!

原帖由 WYmom 於 10-5-5 12:35 發表
My friend's kid studying in P.1 got Chinese and English failed in the assessment, may I ask YW's parents will the boy 留班 if he still fail in the 2 subjects in final exam?  What is the school's polic ...

My friend's kid studying in P.1 got Chinese and English failed in the assessment, may I ask YW's parents will the boy 留班 if he still fail in the 2 subjects in final exam?  What is the school's policy?  Thanks.

今次測驗我地都沒壓力!

阿仔燒左足足一週,入埋院,星期三下午先出院,健康為重,星期四大睡一天,下午才開波溫習。
趕得切參加評估已算走運了!

我之前都問定老師缺考會點?係沒補考架!所以打定輸數。

我估病毒在孩子之間傳來傳去,個個輪住病,同班都有人入院,真係冇日齊人返學。
希望過左個長假,個個健康上學啦!

原帖由 Lion_King 於 10-3-29 14:50 發表

今次測驗無壓力, 因為呀仔病了無考中文和數學, 他上星期四連續發燒3,4天, 昨晚吃了藥也一 早呼呼大睡, 我昨天早上也開始感冒, 無同呀仔溫書, 今天他回校測英常, 都無溫書又點會有壓力, 唉!!!

佢剛病好, 其實還未 ...
感謝神賜我們寶貝兒子!

細路病真是最辛苦,仲記得亞仔兩次學校停課,亞仔都中招,上次朱流感亞仔仲燒到105,真係嚇死人,其實求學不是求分數,如果亞仔係識,有無分都唔緊要,不過今次流感好堅,我都咳到死死下!保重!

原帖由 Lion_King 於 10-3-29 14:50 發表

今次測驗無壓力, 因為呀仔病了無考中文和數學, 他上星期四連續發燒3,4天, 昨晚吃了藥也一 早呼呼大睡, 我昨天早上也開始感冒, 無同呀仔溫書, 今天他回校測英常, 都無溫書又點會有壓力, 唉!!!

佢剛病好, 其實還未 ...

原帖由 傑西 於 10-3-29 13:20 發表
lion king

做咩野會哭?係咪考試壓力太大?放鬆些吧!我都好想哭,不過總算又過了一個考試

佢剛病好, 其實還未休息夠, 今天仍要上全日課, 個心都幾赤

因為呀仔第一次缺席評估, 原本想問大家缺席評估的影響, 後來已經知道, 所以修改了內容

原來, 缺席評估係無得補測, 亦不會計分, 只會在成績表上顯示Absent, 學校這個安排很好, 可以體恤學生

lion king

做咩野會哭?係咪考試壓力太大?放鬆些吧!我都好想哭,不過總算又過了一個考試

原帖由 Lion_King 於 10-3-25 20:04 發表
....................

....................

大家加油呀!!!

原帖由 傑西 於 09-10-25 00:14 發表
thanks

thanks

原帖由 mcheung 於 09-10-24 16:56 發表
pls check intranet e-mail (parents a/c).....!!

pls check intranet e-mail (parents a/c).....!!

原帖由 傑西 於 09-10-24 09:47 發表
help!
有無人知p.2英文rev 1 是什麼內容?
因我沒有此notes!

可否告知或email比我,謝謝

THANKS ...

‹ 上一主題|下一主題