用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 陳瑞祺(喇沙)小學 2007年入讀陳瑞琪小學入黎say hi啦
樓主: 燁燁媽
go

2007年入讀陳瑞琪小學入黎say hi啦 [複製鏈接]

Re: 2007年入讀陳瑞琪小學入黎say hi啦

wensi
同你一樣, 我都要返工.
打算會去補習

燁燁媽

你手上張通告有無寫學生姓名及編號呀? 因為我無!

kathysuen

有呀, 可能老師唔記得寫啦, 學生編號係亞仔出生紙no.y8626xx-x        
自己寫啦.

kathysuen
相o個個係唔係妹妹呀, 好可愛喎...

燁燁媽 寫道:
kathysuen
相o個個係唔係妹妹呀, 好可愛喎...

YES AR!THANK YOU

我都未收到信幾時家長日,7月13號就要請假。你地知幾點嗎?可5可帶小朋友?

我仔好鐘陳瑞琪我先選ga!我想入德信ga,仔仔去完睇間小學,佢死5肯讀喊哂。   

該用戶已被刪除

all

上午九點半呀!聽埋新生適應講座要十二點半先走得!

Cherry&Samuel

請問你們係住哪一區? 我係住將軍澳!..................我都係住將軍澳,我問左人7點要上校車,4點多D回到.

kathysuen

上午九點半呀!聽埋新生適應講座要十二點半先走得!..............Thanks!咁請一天假都得la!

該用戶已被刪除

Cherry&Samuel , wensi

嘩, 你地住咁遠呀, 我住係附近咋.

不過都係行又唔係, 坐校車又唔係. 2頭唔到岸.

Cherry&Samuel

我住廣明苑, 你呢? 不過好似大約6:50.車, 4:00到! .....................我住唐明苑好似係咁上下上落車,TKO好似有兩架school bus

都唔知小朋友得唔得! God bless us! ................無話5得ge 人家可以我地一樣得ge!

燁燁媽
嘩, 你地住咁遠呀, 我住係附近咋...............我仔之前係培道ga 7:30 am 上校車ga la!

不過都係行又唔係, 坐校車又唔係. 2頭唔到岸.................行斜路上好辛苦

wensi,

o個時我都同燁燁考過培道幼稚園, 不過最後因為培道小學係直"支"(好似) , 中學係女校, 所以無去讀.

差點兒就同你仔做同學了.

燁燁媽

o個時我都同燁燁考過培道幼稚園, 不過最後因為培道小學係直"支"(好似) , 中學係女校, 所以無去讀...............培道小學係私小又5貴小六先around 千六,又可收大抽獎又一定收幼稚園生。 It is my backup

中學係女校............明年新校落成收男生la!已往小學都派得5差

....
不過都算啦, 而家我地都讀陳瑞琪囉.

wensi 寫道:
燁燁媽

o個時我都同燁燁考過培道幼稚園, 不過最後因為培道小學係直"支"(好似) , 中學係女校, 所以無去讀...............培道小學係私小又5貴小六先around 千六,又可收大抽獎又一定收幼稚園生。 It is my backup

中學係女校............明年新校落成收男生la!已往小學都派得5差

燁燁媽

My son also will start studing in coming Sept and we will move to Homantin next month.  Where are you living?

Nice to meet you all!

hi heiheihoney
我住係俊文苑, 你呢?

我囡囡係 第一 round 都ok左, 不過重未收到學校通知幾時家長日 ??
我的作品我的作品

燁燁媽

Hello.  I will move to Cascade.   We can keep in touch.

hi,

我的仔仔1st round入了,請問小一家長日,是否寄信給我們呢? 多謝答覆!

fionshing
‹ 上一主題|下一主題