用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖三一堂小學 急急,聖三一好唔好架?
樓主: labelcherry
go

急急,聖三一好唔好架? [複製鏈接]

引用:回復+小島+的帖子 嘻嘻,我就係6號要去交

原帖由 labelcherry 於 13-06-03 發表
回復 小島 的帖子

嘻嘻,我就係6號要去交錢,想請問學費之外會唔會有好多雜費架?其實我都會讀左先,但都 ...
我同你一様。諗緊係咪应該交錢先.....

聖三一升中網好,我有去聽簡介會,佢係英文小學,但係會用中文輔助解釋。校長同老師超有愛心,中文用普通話教。

回復 TamDaiHung 的帖子

你派左好唔好丫?錦你6號去唔去交錢丫?我聽日開始幾間叩門,所以都十五十六
http://hk.myblog.yahoo.com/cherry1213lee

我都係唔註冊派位那間,但我會6号照交學費,另外再叩二間學校,我所知聖三一除了升中網好外,老師都很有愛心,而且壓力會少過其他小學,因我住油塘我覺得遠咗D,到時要座校車,7点要出門囗囉!

派左領島, 叩門七間, 冇去注冊,  好在有聖三一收左, 唔係就愁  !!

回復 winnieok 的帖子

你知唔知聖三一話要交一張空頭支票,錦其實我哋依次要交幾多錢架?
http://hk.myblog.yahoo.com/cherry1213lee

$3200学費,扣番仟幾留位費,即時要交$5OO以内的簿費!

回復 carrie3825 的帖子

😊😊你係咪今日去交?錦都好啲,仲驚要收成四五千蚊,我至驚萬一叩門成功就真係曬錢喇

回覆:labelcherry 的帖子

我最後沒有去註冊聖三一,是否好傻?

回覆:急急,聖三一好唔好架?

請問聖三一默書是一星期默一中一英,定一星期中、一星期英?
另外想問數學、常識用英文教,一下子咁多英文生字, 小孩咪成日要串字,考試又用英文作答,咪記得很辛苦?

醒目開學勳章

susanna_sze 發表於 13-6-16 08:53
請問聖三一默書是一星期默一中一英,定一星期中、一星期英?
另外想問數學、常識用英文教,一下子咁多英文 ...

係每日默1個中文字,1個英文字.
第二個學期2個中文,2個美文字.

隔個星期一課中文同8句英文.

maths係英文,常識分中文同英文,循序漸進都ok,唔太難,有時間適應.

回覆:急急,聖三一好唔好架?

咁又好似唔係好辛苦喎

‹ 上一主題|下一主題