用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 英華小學家長
樓主: mayc
go

英華小學家長 [複製鏈接]

Re: 英華小學家長

mayc,

我地4A班有幾個同學仔約左19/6端午節去迪士尼

mayc, JP

我18/6同阿囝攞全年pass,你們是不是也在網上做了預約?19/6阿囝也會在廸士尼,JP你們也可call埋佢一起玩

嘩((((((好吸引呀((((可惜我仔只得9歲呢 :cry:  :cry:

7月頭學校放幾日假, 好想去玩呀, 去迪士尼會唔會太熱呢   

csk,

Yes,在網上做了預約!

JP,csk:
19/6我驚多人,同埋我地買了平日用的全年PASS,公眾假期應該唔用得
22/6都會入去玩的!

請問你們知道英華派了沒有?
同齡同心十載情 齊慶回歸樂昇平
民政事務總署聯同香港廣東社團總會、香港福建社團聯會、香港工商專業協進會、香港友好協進會、香港僑界社團聯會、香港海南商會、香港廣西社團總會、香港潮屬社團總會聯合會、香港梅州聯會、香港惠州社團聯合總會及各大商號,舉辦「同齡同心十載情 齊慶回歸樂昇平」活動,向在一九九七年出生的本地兒童贈送禮,讓他們及家人於香港回歸十周年期間購買喜愛的物品,以期與眾同樂。
查詢:2835 1546

Washibi

今天尚未收到。

JP:
請問那天入迪士尼有無家長揸車去,我想22/6揸車去,但我地d"平"全年pass無free parking,但送給阿仔那張是最"貴"的全年pass,即是有free parking那種,你地有無人用此優惠?
佢地送的pass有無話有d"mud"野唔用得"假"?

mayc
妳仔仔小四22/6返全日喎, 咁妳咪要接放學再即去迪士尼    咁咪玩得好小時間   點解唔留番下星期一去呀 果日開始放12:30喎

Easy媽咪:
上星期派通告話22/6是返半日喎!

Matthew下星期起兩星期下午日日都要返學校練手球和籃球,我見到這幾天的太陽,我都驚佢地會唔會練到"暈低"!   

mayc,

我地冇人

JP

阿囝和爸爸11點才入廸士尼,因為早上在酒店游水和食早餐。他們遇到8Gu和囝囝,但見不到妳們。那張pass好像全年只有幾天不能用,我想如果去得熟,真係讓他們自由行,與同學一起去玩,唔駛做跟班,夏日炎炎情願返工嘆冷氣

csk,

我和阿仔1點才入廸士尼, 4點半就走了..真係熱到無命
遲些我搬入東涌後, 去迪士尼好似行公園咁密, pass用到盡, 唔好嘥

8Gu,
搬入東涌? so far away?
Everybody is specially made by God with purpose.  ;-) Never FROWN, even when U R SAD. 'Cos U never know who is falling In Love with your SMILE. :)

唔遠~

我媽媽&妹妹住東涌, 我公司在荃灣,
9月之後, 送阿仔上學後他自行放學...啱啱好

南昌站去東涌只需4個站, 20零分鐘  

But 東涌 don't have any public facilities.  My churchmates who work on 東涌 say 東涌 is even worse than Tian Shui Wai, but since it is even weaker, no one notice it.
Everybody is specially made by God with purpose.  ;-) Never FROWN, even when U R SAD. 'Cos U never know who is falling In Love with your SMILE. :)

公共施設如図書館, 泳池等, 興建中..
各屋苑亦有club house, 唔會無得玩.
公屋/居屋居民就悶蛋些少, 住左10年而家政府至開始動工..    

8Gu:
有個迪士尼大公園巳經夠晒個仔玩啦!
入去愉景灣又有沙灘,初一,十五360上大佛食薺都唔知幾方便,對嗎?

這個星期六有無人去聽talk(e世代...教養...),我報了名,一齊啦!

mayc,
我報左聽星期六上午既talk,橫掂兩個仔星期六都要返校隊。

8Gu,
恭喜妳亞仔得設計賽冠軍喎!

妳同亞仔入迪士尼可否約埋我細仔一齊呀?多D同學仔好玩D喎!

JP:
你無聽8Gu話張全年pass唔好蹝咩!
佢搬埋入東涌後,個仔日日都入迪士尼"蒲", 仲洗約!

上星期五去,真係熱到cc吓!
才發現入樂園的時間最好是5:00以後,
下次不如我地約埋一齊,5點幾玩到8點幾,8Gu在屋企煮定飯等我地去食,你地贊唔贊成!     
‹ 上一主題|下一主題