用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍靈糧堂幼稚園 會報2012/13 K1家長交流一下
樓主: karen0128
go

會報2012/13 K1家長交流一下 [複製鏈接]

咁又啱...我再考慮下先...

我陪唔到梗係覺得佢發揮唔到小宇宙..
[url=http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/missing_joe/my_photos][/url]

我囡囡12月細b都係4/11,會唔會係分細b同一日呢??
請問有冇人知大概考咩呢??

今日己in嘅家長, 可否分享一下呢?

今日IN左了...其實好易, 不過我個仔唔合作, 無乜行架喇...校長話收左1500份申請, 得110個位(上下午加埋全日).

首先係登記, 跟住等叫名, 一大班人一齊入一間房, 好多玩具, 話就話會觀察小朋友同親人玩 (有LABEL貼小朋友名於背), 但我都唔見老師在旁, 總之又係等. 等一輪就叫名落3樓, 再等, 等叫入房面試(只係呢部分計分- 我覺得).

面試都係果D野, 你叫乜名, 邊個同你黎, 問下你D生果係乜, 拎架車仔同你玩, 問下車仔隻眼睛係邊度, 你自己隻眼睛又係邊度, 拎本書出黎叫你指生果..... 大約係呢D, 唔知係咪我個仔唔睬人所以問咁少野都問左咁耐呢? HAHA... 之後又問下家長野, 問下有乜期望, 小朋友健唔健康等....

之後又係等, 等上去聽BRIEFING, 跟住走得, 都玩左個幾鐘, 當然係好多人, 成個過程大部分時間係等. 下星期六就會有結果.

哈, 今日我老公帶佢去in, 超唔合作, 如果係我帶, 應該無問題, 不過算啦, 比老公試吓有幾辛苦都好...

點算呢...暫時in幼稚園啲成績真係麻麻
[url=http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/missing_joe/my_photos][/url]

回覆 44# Horace_b 的文章

100% same,冇多冇少!

各位媽媽...這星期大家一齊等放榜啦!

麻煩家長收到offer記得上嚟報料, 謝!

唉... 係咪要等到12號果日先知GA? 好心急想知結果!

I receive the letter they offer AM class for my son

我都收到信話收我個仔讀上午班!
但就未知去唔去註冊好......

收到PM OFFER, 星期六要交留位費, 雖然仲有好多間未知結果, 甚至未去in, 但都應該會交左先
‹ 上一主題|下一主題