用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: edea
go

G2 Corner [複製鏈接]

王國長老

中生:

生日會係同學仔搞既, 黎緊仲會搞聖誕party呢! 家長們都好開心有聚首機會,小朋友又玩得開心! :loveliness:

元元媽咪:

今日小墨魚同元元真係難姊難妹呀!
事關今日小墨魚交數學功課時, 仲話人地揭錯第9頁交 , 係交第10頁,我睇下,唔係喎,人人都揭去第9頁交 , 再對下黑板, 係小墨魚做漏左呀!  拿拿聲要佢埋位做, 做做下元元返黎啦, 佢黎搵小墨魚, 我話俾元元知小墨魚做漏左一版, 而家趕緊, 元兀一睇, 原來佢都做漏左呢頁呀! 咁我叫元元快d做返先, 元元坐低做, 我幫佢交左手冊就打鐘喇, 趕唔切幫元元交埋功課, 唯有叫元元加油:( 。因為小墨魚返得早,就好彩做得完交左。今日Mrs. Poon寫左一d功課上黑板要抄, 唔知元元抄唔抄得切,我影左張相夜d放上黎。

而且成日驚小墨魚抄漏野,每朝一見老師寫野就拿拿聲影低佢做後備

[ 本文章最後由 edea 於 07-10-25 12:45 編輯 ]

王國長老

今日Cherrie好開心咁俾我睇佢個新既人魚公主功課套, 好靚!

原文章由 edea 於 07-10-25 09:16 硐表
而且成日驚小墨魚抄漏野,每朝一見老師寫野就拿拿聲影低佢做後備

我舊年開學初期都試過.

原文章由 edea 於 07-11-2 01:30 PM 硐表
今日Cherrie好開心咁俾我睇佢個新既人魚公主功課套, 好靚!

hi edea,
好耐冇上bk la。呢個功課套當做一個小小奬勵比佢, 皆因佢開始慢慢習慣在閱讀時逐個字讀比我聽&看文字了解, 而不是只聽我講故事&看圖畫; 當然有些字佢唔識, 尤其是英文, 不過, 起碼係一個好開始....... 學校o既親子閱讀計劃係一個好好o既原動力

多謝你給的相片

Dear Wendy,

小墨魚交給元元的兩張相片已收啦, 真係多謝晒啊! 元元叫我告訴你,她好喜歡這些相片呢.

我那天沒有找到元元和子珩的合照, 等你有空的時候可否給e-mail給我, 有點貪心呢.

all the best

Annie

王國長老

元元媽咪:

哎呀,唔見左妳個email address添,可唔可以再pm我?
今日我老公一入課室,可愛既元元立刻俾我老公睇佢畫既一張咭, 有元元同小墨魚, 我覺得好sweet呀! 梳孖辮係元元,馬尾係小墨魚:loveliness: 但我又想問,果樣係咪功課黎? 唔見小墨魚畫既?

Mandy:
Cherrie今日戴住一條頸巾好開心:loveliness:
最好笑係瑤瑤放完假已經唔記得我個女個名,問我小墨魚叫乜野珩?

btw你地有冇參加上星期既BBQ?

edea,

學校仲未派冬季校服, 咪用住條項巾仔圍住冇咁易冷親啦. bbq? oh, 我都冇去呀, 去咗"長隆歡樂世界"玩, 睇馬戲, 動物園, 機動遊戲.....etc. 係呢, 你個trip開心嗎 ? :)

王國長老

原文章由 mandy_ng_bb 於 07-11-13 23:06 硐表
edea,

學校仲未派冬季校服, 咪用住條項巾仔圍住冇咁易冷親啦. bbq? oh, 我都冇去呀, 去咗"長隆歡樂世界"玩, 睇馬戲, 動物園, 機動遊戲.....etc. 係呢, 你個trip開心嗎 ? :) ...

開心 Cherrie喜歡長隆嗎? 我都希望遲下同小墨魚去, 你地join團定自己去? 聽講可以住附近酒店,玩兩日?

今日唔見Cherrie返學既? 小墨魚尋日sick leave, 今日返左學, 佢戴左個hello kitty口罩, 係去日本時hello kitty land買既, d同學仔笑佢咁古怪 周老師都有問佢個口罩好似跌左落黎咁,因為冇cover個鼻,淨係遮住個口

元元仲請小墨魚食朱古力

王國長老

今朝返去見調晒位呀! 不多混亂中見唔到Cherrie, 元元就企係白板前畫緊值日生既畫, 佢畫左一棵聖誕樹。今晚放上黎分享。

王國長老

今朝心怡應該喊過黎,眼同鼻紅晒, 好可憐。

edea,

cherrie is stilll on sick leave, cos she's suffering from cold & flu., hope she gets well soon. or else, i'm afriad we can't join the coming Sat. picnic...

For "Cheung Loong", it's a very good place for kids. The hotel's very nice also.  last week, we met 4 girls from GT's Primary 3 @Cheung Loong . They were totally 4 families to join together to play. :)

王國長老

希望Cherrie快d好番,可以join到旅行啦!小墨魚因為都病左個幾星期, 醫生開左抗生素佢食, 呢兩日好得多啦. 尋晚仲奀皮都o係梳化倒立

真係得意, 旅行熱點都有GT家長

王國長老

今日Cherrie仲係冇返學...希望Cherrie快d好番啦!

元元傻豬一入課室就話我知佢幫Cherrie交功課, 跟住佢書包都唔除第一件事係幫Cherrie交功課, 我話元元不如妳放低書包先啦,元元話佢幫Cherrie交左功課先 真係好有責任心呀!

Cherrie 仲未好番曬, 佢感冒後皮膚敏感咗好幾天了, 一落街吹到少少風就出敏感, 食藥都食到佢呆呆地, 成日瞓覺, 可能太呆了, 叫佢做咩佢都好乖, 好聽話. 不過見佢冇平時o既開心笑容&活躍, 我有少少不是味兒添 :(........... 呢兩朝早六點多佢就起床, 話要返學。佢話佢巳經冇上好多好多課堂喎....
明天旅行cherrie好想參加, 所以巳通知學校我哋會自行到達目的地. 希望明天見啦!!!!!

多謝元元咁乖, 幫cherrie 交功課呀!!!!: :loveliness:

王國長老

好掛住Cherrie呀,呢幾朝入課室冇佢開開心心叫我姨姨, 有d失落, 佢每朝都笑得好開心架.

食左敏感藥係會好眼訓都牛豆,我鼻敏感好犀利,食呢d藥都食慣,知道食左一定好眼訓.

我都好想Cherrie聽日會黎, 我今晚將個相機叉電,聽日影多d相先:loveliness:

王國長老

sharing time

登登登登...

元元星期四做值日生既畫:

[ 本文章最後由 edea 於 07-11-16 23:30 編輯 ]

王國長老

sharing time - G1A

今朝撤退前影低既白板:

王國長老

sharing - journal

阿囡去完日本旅行,返黎功課journal度畫左架ANA全日空

值日生畫

唔該晒edea, 我已經保存好了元元的值日生畫, 我肯定她都不知道我有她的大作呢.

原文章由 edea 於 07-11-16 23:29 硐表
登登登登...

元元星期四做值日生既畫:

元元這麼幫同學,我知道了真是好開心, 同學之間是應該互相幫助的嘛:

唔該晒你昨天幫忙帶著元元去玩, 我跟著囝囝到處跑,都已冇力再睇元元啦.  

原文章由 mandy_ng_bb 於 07-11-16 13:40 硐表
Cherrie 仲未好番曬, 佢感冒後皮膚敏感咗好幾天了, 一落街吹到少少風就出敏感, 食藥都食到佢呆呆地, 成日瞓覺, 可能太呆了, 叫佢做咩佢都好乖, 好聽話. 不過見佢冇平時o既開心笑容&活躍, 我有少少不是味兒添 :(..... ...
‹ 上一主題|下一主題