用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 陳瑞祺(喇沙)小學 過來呢邊繼續傾啦!
樓主: hakkantai
go

過來呢邊繼續傾啦! [複製鏈接]

歌地亞,
我以前返工果陣,一請唔到假就“詐病”啦!係唔係好衰呢?

[ 本文章最後由 csk家長jj 於 07-9-7 22:14 編輯 ]

祖明

thank u 先 ~

仲係stanford, 因為亞囡已經學識o左4式, 而且我仲有 vip card 15% off, 所以上佢操水班都係around $700/8堂, 算 ok 啦, 至在有一體一藝傍身, 原本入過佢泳隧預備班, 不過時間太長&密, 一星期2/3次操練, 每次1.5小時, 連亞囡都開聲叫辛苦, 為有退番落黎....

原文章由 祖明 於 07-9-7 17:41 硐表

歌地亞:
妳去唔到唔緊要啦!最多我留心D聽埋妳o個份,然後做妳私人秘書,再報告詳細內容妳知啦 我諗都冇乜特別,都係同上年差唔多,選o下班會代表o者
我係請私人教練學游水o架!我都有考慮開始秋涼,亞囝 ...
~ 歌地亞 ~

jj

呢樣都係我絕招, 絕招一出誰與爭風

原文章由 csk家長jj 於 07-9-7 22:11 硐表
歌地亞,
我以前返工果陣,一請唔到假就“詐病”啦!係唔係好衰呢?
~ 歌地亞 ~

原文章由 祖明 於 07-9-7 17:49 硐表

tomatowu:
妳會唔會出席家長日呀?

袓明,

我應該那天如無意外會去,我個日點相應呢?

今日仔仔好失望話比我聽佢入唔到田徑,原因佢跑跑飛隻波鞋出來,仲仆襯添,係覺得有D心痛和可惜  ,唯有下年再參加過

咪係囉  d唔負責既教師其實要諗下自己做唔做到大公冇私 同埋有冇用小朋友既心態去諗下 再慢慢解釋 咁就好易令小朋友同學校協調到  根本每個小朋友都好叻既  只係d老師會將重點放左響d比較易教既學生到 咁咪會變成好極端囉:tongue:    其實我上次咁既情況都有講架  如果我女再編到個班主任唔好既 我一定要掉班  唔想比多個機會老師發洩丫嘛
原文章由 祖明 於 07-9-7 17:47 硐表

小荻媽咪:
妳講D說話咁似我老公講o既 我都知做家長o既冇得say no 不過我都有忍o架 但條氣唔順之嘛。

原文章由 tomatowu 於 07-9-8 00:21 硐表

袓明,

我應該那天如無意外會去,我個日點相應呢?

tomatowu:

我o地囝囝係同班o既 咁o個日要8:15返到學校,我o地可以約o係地下禮堂等,然後一齊上課室好嘛!我pm個電話俾妳,先到先等啦!仲有我10:30約o左jj 妳o地 咪可以順便見o下面囉:)
妳會唔會帶囝囝去呀?我考慮緊或者唔帶亞囝,因為佢最忙星期六,上午要補習,下午要學英文班,車程一來一回要兩個鐘 如果晨早再跟我返學校,我驚佢會太辛苦

原文章由 歌地亞 於 07-9-7 22:49 硐表
祖明

thank u 先 ~

仲係stanford, 因為亞囡已經學識o左4式, 而且我仲有 vip card 15% off, 所以上佢操水班都係around $700/8堂, 算 ok 啦, 至在有一體一藝傍身, 原本入過佢泳隧預備班, 不過時間太長&密, 一星期2/3 ...

歌地亞:

嘩~~$700/8堂 好低呀!

原文章由 祖明 於 07-9-10 17:37 硐表

tomatowu:

我o地囝囝係同班o既 咁o個日要8:15返到學校,我o地可以約o係地下禮堂等,然後一齊上課室好嘛!我pm個電話俾妳,先到先等啦!仲有我10:30約o左jj 妳o地 咪可以順便見o下 ...

我又大懵都唔知咁早返,好在妳提我,到時返到學校再call妳,我   pm 我手提比妳,有咩就打比我啦!仔仔應該會同我一切

jj

今日出通知又有亞囡份喇 ~ 今年俾多幾錢肉緊 train 下亞囡, 上年怕佢太辛苦, 我放晒手任由老師教, 今年我試下利誘下亞囡先

原文章由 csk家長jj 於 07-9-6 23:48 硐表

歌地亞,
我都係聽仔仔講o乍!都唔知係唔係真

我仔仔都被老師叫左去參加英詩朗頌,希望佢肯乖乖練習啦!我覺得自從他參加了朗頌和講故事比賽後,個人自信心增強了,成個“正經”晒,所以不論輸羸,也有得著。

妳囡 ...
~ 歌地亞 ~

歌地亞,
我仔仔都收到英詩獨頌通告啦!我立即打電話問專訓練英詩獨頌班幾$,嘩!$1980,共8堂,每堂1.5小時,1個西人導師對8-10個學生,真係要考慮一下啦-咁貴

jj

我不求名次但求參與咋 ~

因為我打算 x’mas 同亞囡去 japan, 所以要開始節約用錢

原文章由 csk家長jj 於 07-9-11 23:53 硐表
歌地亞,
我仔仔都收到英詩獨頌通告啦!我立即打電話問專訓練英詩獨頌班幾$,嘩!$1980,共8堂,每堂1.5小時,1個西人導師對8-10個學生,真係要考慮一下啦-咁貴 ...
~ 歌地亞 ~

歌地亞,
其實我都不求名次o架!不過我以為五、六百元可令佢學到朗誦的技巧和更掌握得好D,當我知道要咁貴時,都即刻縮沙

[ 本文章最後由 csk家長jj 於 07-9-17 11:09 編輯 ]

jj

我收到poem喇 (I Had a Little Cat), 你仔仔收到未? 我上年好遲才收到

原文章由 csk家長jj 於 07-9-12 13:12 硐表
歌地亞,
其實我都不求名次o架!不過我以為五、六百元可令佢學到朗頌的技巧和更掌握得好D,當我知道要咁貴時,都即刻縮沙
~ 歌地亞 ~

原文章由 歌地亞 於 07-9-13 09:23 硐表
jj

我收到poem喇 (I Had a Little Cat), 你仔仔收到未? 我上年好遲才收到

歌地亞,
我仔仔收左啦!“A Silly Thing To Do”
今次比去年長篇成倍咁多......有排背呀

jj

o下 ??? 噤出年要諗過先俾亞囡玩 lu

我打算自己錄音俾亞囡當歌仔聽, 等佢可以快 d 上手, 不過我自己咬字都唔係太清架 ~  

原文章由 csk家長jj 於 07-9-13 22:23 硐表

歌地亞,
我仔仔收左啦!“A Silly Thing To Do”
今次比去年長篇成倍咁多......有排背呀
~ 歌地亞 ~

歌地亞,
明天會見到妳嗎?

jj

唔去啦 ~ 因為轉o左新工, 又未過試用期, 無得用絕招(咋病)

原文章由 csk家長jj 於 07-9-14 14:46 硐表
歌地亞,
明天會見到妳嗎?
~ 歌地亞 ~

各位,
家長日當天見過班主任和其他主科老師感覺如何呢?
幸運地我仔仔的班主任余老師很友善和十分體諒學生。

CSK家長jj,

個日唔好意思冇同妳say goodbye添,那天我要和仔仔去教員室佢英文老師,因為我仔仔想參加英文朗誦比賽,於是,我同佢英文老師講講仲有機會比我仔仔參加,英文老師叫我大約一點到教員室找她。(我係志在參加咋,難得仔仔肯參加,舊年叫佢參加,佢死唔肯,今年佢肯參加我都覺得好開心 抵我同佢走上兩次教員室-8層樓梯 )
‹ 上一主題|下一主題