用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 香港創價幼稚園~Part II
樓主: YinYin2002
go

香港創價幼稚園~Part II [複製鏈接]

Re: 香港創價幼稚園~Part II

我有個朋友個女今年創價畢業生, 佢派到"瑪利諾"呀..另一個同事話:佢發左達啦...真係good luck, 希望你地都好彩....
龍馬媽媽 寫道:
各位,
如果最近有時間就留意多d"小學雜談"討論區, 因為剛剛小一放磅, 好多留言關於選校次序及叩門機會率, d之資料都好有用, 而且好快又到我地啦 , 當年大仔無運, 希望細女會好運d啦!

真係好運呀!!!請問係咪住"瑪利諾"校網,大抽獎抽到? : [quote]
liwoodma 寫道:
我有個朋友個女今年創價畢業生, 佢派到"瑪利諾"呀..另一個同事話:佢發左達啦...真係good luck, 希望你地都好彩....
[

肥司拉

係呀...係抽ga....   

如果係我,真係發夢都笑醒呀!
知唔知今年soka派位理想嗎?
liwoodma 寫道:
肥司拉

係呀...係抽ga....   

哥哥果年就派得好差..........  
而家輪到細佬好煩..........    
[img align=left]aal[/img][url=[img align=left]aal[/img]][img align=left]aal[/img][/url][img align=right]C:\Documents and Settings\Angie\My Documents\photo~Ivan[/img]

AAl, 龍馬媽媽>家俊 misses his little friends in Soka very very much!   And he wants to go back to study in Soka.  But I guess we won't go back to Hong Kong during summer time, maybe in 2008.  
Jasmin :-D

Jasmin~~
好開心見到你既留言呀!   

AAl 寫道:
今次學費加的幅度很大, 仲諗住可以交少d學費, 空歡喜, 我寧願無學劵又無加價重好, 感覺好似比人騙了!!

唉,我收到通告時簡直係晴天霹靂~~~~ 一埸歡喜一場空~~~

HI, 各位, 我BB今年入讀創價K1上午班, 請問有無家長可出讓或送出創價幼稚園K1上/下學期課本, 如有請PM, MANY MANY THANKS!  

簽名被屏蔽

依個post失蹤左好耐, 都唔知點搵, 好彩今日終於見到啦!

long time no see !!!!

k3 的同學仔們, 要找小學了, 各位媽咪係咪好緊張呢?!?!

好快你地又要採排畢業禮表現啦, 比心機呀

原文章由 Pulmma 於 07-9-19 12:24 硐表
long time no see !!!!

k3 的同學仔們, 要找小學了, 各位媽咪係咪好緊張呢?!?!

好快你地又要採排畢業禮表現啦, 比心機呀

Hi Pulmma

想當年阿仔搵幼稚園時都係睇到妳講創價, 所以幫阿仔考今年佢係創價升k2啦, 所以真係要同妳講聲多謝!!!, 另外我記得妳囡女好似讀培橋其實我都幾鍾意呢間學校, 所以想問問妳覺得呢間學校點呀而我係上星期六去睇過培橋既openday, 阿仔都好鐘意間學校不過今年係咪加學費得好勁呀因為好似由17,000/年加到$21,000/年喎.

各位k3的家長

請問你地有冇人可以email k3的書單比我呀?

[email protected]

謝謝!

原文章由 billysim 於 07-9-19 14:49 硐表

Hi Pulmma

想當年阿仔搵幼稚園時都係睇到妳講創價, 所以幫阿仔考今年佢係創價升k2啦, 所以真係要同妳講聲多謝!!!, 另外我記得妳囡女好似讀培橋其實我都幾鍾意呢間學校, 所以想問問妳覺得呢間學校點呀而我係上星期 ...

今年學校真係加得好金呀~~~~~ (唉! 人工又唔見佢加, 柴米油, 車費樣樣加 )

我囡囡係培僑生活很好, 很好, 好到忘記咗創價啦! 其實培僑真係延續咗創價快樂學習的思想,小朋友係pkc會有好大的思想,創作空間,就算係有d 同學仔係學習上及行為上有問題, pkc的老師都會幫佢地找到正確方向, 記得囡囡g1時, 有個同學仔好好好好百厭, 成日搗蛋, 老師不罰, 反而選咗佢做班長, 結果呢!!!! 個搗蛋同學仔就變回正常, 佢地教小朋友的方式都幾似創價, 其他學弟學妹們不妨考慮一下啦!!!!

還有~~~我同囡囡的親子時間仲係好多, 因為pkc 冇咩功課帶返屋企, 考試冇咩壓力.  老師都ok啦~~~~

原文章由 Pulmma 於 07-10-1 15:04 硐表

今年學校真係加得好金呀~~~~~ (唉! 人工又唔見佢加, 柴米油, 車費樣樣加 )

我囡囡係培僑生活很好, 很好, 好到忘記咗創價啦! 其實培僑真係延續咗創價快樂學習的思想,小朋友係pkc會有好大的思想,創作空間,就算係有d 同 ...

唔好意思咁遲先睇到妳既回應真係唔該晒 咁妳地d家長有無問過學校點解加得咁犀行呀

[ 本文章最後由 billysim 於 07-10-11 21:04 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題