用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 08年有意報讀<英華小學>或已讀咁的學生家長請入來 ...
樓主: GraceCheng111
go

08年有意報讀<英華小學>或已讀咁的學生家長請入來 [複製鏈接]

咁快突破二仟關口, 咁咪好快升穿三仟!!........

原文章由 miffy 於 07-9-4 08:35 硐表
最新消息, 朋友尋日下午去交表, 收表編號已超過2000, 即英華兩天收了超過2000份表

原文章由 mcheung 於 07-9-4 09:18 硐表
咁快突破二仟關口, 咁咪好快升穿三仟!!........
[quote]
QUOTE:
原文章由 miffy 於 07-9-4 08:35 硐表
最新消息, 朋友尋日下午去交表, 收表編號已超過2000, 即英華兩天收了超過2000份表

[/quote]

唔係卦? 會唔會個編號唔係由1開始排卦? 我D朋友都未交 (包括埋我), 咁咪有排in, 若果真係要in第三輪, 咁咪有排做 (d老師  )

唔由1開始, 都由100開始la.............因我細囝編號係 1xx喎

原文章由 JAMmama 於 07-9-4 09:46 硐表

唔係卦? 會唔會個編號唔係由1開始排卦? 我D朋友都未交 (包括埋我), 咁咪有排in, 若果真係要in第三輪, 咁咪有排做 (d老師  ) [/quote]

原文章由 mcheung 於 07-9-4 10:03 硐表
唔由1開始, 都由100開始la.............因我細囝編號係 1xx喎

乜你地真係咁快手 我細仔kinder昨天才開學, 我要寫信ask for kinder校長的reference letter, 仍在等緊, 未知幾時到手, 連你地都交埋, 死啦....我係咪真係慢咗d呢

E???係咪攪錯左呀???

我琴日去編號排2x幾號咋??? 全部申請者都係順序排喎???

妳地d消息何處來????

係咁都無咁驚.......

原文章由 Easy媽咪 於 07-9-4 10:17 硐表
E???係咪攪錯左呀???

我琴日去編號排2x幾號咋??? 全部申請者都係順序排喎???

妳地d消息何處來????

放心, 唔係先到先得ga........

原文章由 JAMmama 於 07-9-4 10:12 硐表

乜你地真係咁快手 我細仔kinder昨天才開學, 我要寫信ask for kinder校長的reference letter, 仍在等緊, 未知幾時到手, 連你地都交埋, 死啦....我係咪真係慢咗d呢 ...

原文章由 mcheung 於 07-9-4 10:03 硐表

唔係卦? 會唔會個編號唔係由1開始排卦? 我D朋友都未交 (包括埋我), 咁咪有排in, 若果真係要in第三輪, 咁咪有排做 (d老師  ) [/q ...

1/9完, 我即交表, 無留意幾多號添!
不過, 預埋今次實係多人報名呀.....大家努力!

請問除左英華, 仲有無報其他直資/私立小學呢?
我考慮緊崇真, 唔知好唔好..又係like佢一條龍.
vip no. 分享:
menard 85折, 可代買.
isa knox 9折
SebMed美康會員價
Harvey Nichols Beauty Card, Kiyto手袋 85折

即係編號唔代表幾多人報啦 幾多人報唔緊要, 最緊要放鬆d

原文章由 helenjoe 於 07-9-4 11:36 硐表

1/9完, 我即交表, 無留意幾多號添!
不過, 預埋今次實係多人報名呀.....大家努力!

請問除左英華, 仲有無報其他直資/私立小學呢?
我考慮緊崇真, 唔知好唔好..又係like佢一條龍. ...

原文章由 Easy媽咪 於 07-9-4 17:22 硐表
即係編號唔代表幾多人報啦 幾多人報唔緊要, 最緊要放鬆d

同意!
vip no. 分享:
isa knox 9折
SebMed美康會員價
Harvey Nichols Beauty Card, Kiyto手袋 85折

over 2000? Wa)))

miffy,

你交左表未呀?
vip no. 分享:
isa knox 9折
SebMed美康會員價

原文章由 miffy 於 07-9-6 10:23 硐表
helenjoe

未呀, 我下星期一先交。

OIC....
vip no. 分享:
isa knox 9折
SebMed美康會員價

Hi Helenjoe,

我個日都去咗啦, 但無帶小朋友去, 因為唔知個環境, 怕佢因為時間長會悶, 早知咁好玩就帶埋去啦. 我會在下星期一或二才交表, 總等緊學校俾letter.

個簡介會好令人震撼, 我好歡喜林校長的理念, 所以更加希望仔仔可以入到去.  不過為防萬一, 我都同時會申請救恩小學,高主教小學. 你哋有無申請其它學校? 我住港島呢邊, 所以中西區至灣仔區都是選擇範圍.

原文章由 helenjoe 於 07-9-2 09:15 硐表
hi...gracecheng111,

昨天我一家都有去簡介會, 老師帶左仔仔去圖書館, 我地在禮堂聽簡介會.

完後, 我交左表lu....:loveliness:

聽完林校長講, 無論成功與否, 最緊要係對小朋友一個學習, 我亦很同意林校長的一套 ...

[ 本文章最後由 GraceCheng111 於 07-9-6 22:41 編輯 ]
Grace

請問有無人知道英華的功課量每天大約有多少和是否需要經常玩抄書?

GraceCheng111,

我也是港島區, 我會報ramondi, st paul boys 同 st paul co-ed (做陪跑), 港島區男生可考的小學不多. 不過, 英華是我的首選.

[ 本文章最後由 Cartier 於 07-9-7 08:13 編輯 ]

Hi, Grace,

仔仔果日話比我知, 成班小朋友係library, 有書看, 又話d老師好好呀, 佢話好開心呀.

我同意你話林校長的教學理念......good!
希望大家的仔仔都能入到英華啦!

你就好啦! 港島區很多好學校多選擇, 我住荔枝角, 所以, 諗住崇真, 蔡繼有或陳守仁.

我也是在港島區返工呀.....

原文章由 GraceCheng111 於 07-9-6 22:40 硐表
Hi Helenjoe,

我個日都去咗啦, 但無帶小朋友去, 因為唔知個環境, 怕佢因為時間長會悶, 早知咁好玩就帶埋去啦. 我會在下星期一或二才交表, 總等緊學校俾letter.

個簡介會好令人震撼, 我好歡喜林校長的理念, 所以更 ...
vip no. 分享:
isa knox 9折
SebMed美康會員價

原文章由 小蜜蜂818 於 07-9-6 23:52 硐表
請問有無人知道英華的功課量每天大約有多少和是否需要經常玩抄書?

1/9簡介會中, 有人提問, 林校長話功課不多, 大可放心.
vip no. 分享:
isa knox 9折
SebMed美康會員價
‹ 上一主題|下一主題