用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 英華小學家長Part 2
樓主: JP
go

英華小學家長Part 2 [複製鏈接]

係呀!!我地都係根記出品

原文章由 JP 於 07-8-21 12:06 發表

mcheung>>
細仔又係根記 kinder ?

All the best!!

jp thanks 希望順順利利啦!

原文章由 JP 於 07-8-21 12:06 發表
Easy媽咪>>
Alfred仔咁有天聰/競爭力,妳5使擔心喇!

mcheung>>
細仔又係根記 kinder ?

All the best!!

原文章由 mcheung 於 07-8-21 12:33 發表
咁我應該好你d d la...............大家努力, 希望大家細囝能做YW同學

yes! alfred好期待入哥哥學校做yw boy

原文章由 JP 於 07-8-21 11:08 發表
http://www.mingpaonews.com/20070821/gfa1h.htm

事實終於變成事實了.....

我剛收到Easy媽電話, 見到這個post, 真係, 要開始幫細仔個profo啦!

原文章由 JAMmama 於 07-8-21 14:28 發表

事實終於變成事實了.....

我剛收到Easy媽電話, 見到這個post, 真係, 要開始幫細仔個profo啦!

jam,

你唔使怕喎, 以你既能力, 綽綽有餘喇

JAM,

只係睇你個仔張相, 都知佢聰慧,  再加埋你這個好媽媽, 完全唔唔駛擔心

原文章由 JAMmama 於 07-8-21 14:28 發表

http://www.hk-laufamily.com/_1511.gif事實終於變成事實了.....

我剛收到Easy媽電話, 見到這個post, 真係, 要開始幫細仔個profo啦!http://www.hk-laufamily.co ...

http://www.hk-laufamily.com/_1511.gif事實終於變成事實了.....

我剛收到Easy媽電話, 見到這個post, 真係, 要開始幫細仔個profo啦!http://www.hk-laufamily.co ...

JAMmama & mcheung>>

我深信只要兩位重新發揮當日叩門既功力,成功在望!:time:
<不經一番寒刺骨,焉得梅花撲鼻香?!>--憑一己實力考入來的,會更珍惜所有!

原文章由 JP 於 07-8-21 15:38 發表

我深信只要兩位重新發揮當日叩門既功力,成功在望!:time:
--憑一己實力考入來的,會更珍惜所有!

當日叩門成功, 只屬幸運之神的眷顧, 何屬功力之有!
憑實力考入來....會更珍惜所有
YES! 但到時唔知細仔, 可唔可以在短短時間表現出來

原文章由 KLLP 於 07-8-21 15:09 發表
JAM,

只係睇你個仔張相, 都知佢聰慧,  再加埋你這個好媽媽, 完全唔唔駛擔心

KLLP & sneezy,
謝謝你們的支持!
但成日都講, 面試果個係我細仔....所以.....
唔擔心, 就騙你們的!

大家唔洗擔心喎!
我個細是女,神都保守她派入一所適合她的學校!
你們細的是仔,機會比我多少少,只要我們相信神給我們的小朋友都是祂精心安排的,無論結果如何,都是值得我們感恩讚美的!

謀事在人,成事在神!我們會為你們禱告的,讓我們和我們的小朋友再一次經歷"神奇妙的恩典"!

i hope so...........希望lucky繼續係到 la:loveliness:, 不過, 始終細囝表現, 令我有d担心:(

原文章由 JP 於 07-8-21 15:38 發表

--憑一己實力考入來的,會更珍惜所有!

[ 本文章最後由 mcheung 於 07-8-21 19:01 編輯 ]

yeah同意~~感謝神! 祂保守我地一家, 有祂帶領當然放心啦!
以前大仔在第一志願成功, 我同老公齊聲感謝神! 願一切美好的都歸於我地上帝.

原文章由 mayc 於 07-8-21 18:32 發表
大家唔洗擔心喎!
你們細的是仔,機會比我多少少,只要我們相信神給我們的小朋友都是祂精心安排的,無論結果如何,都是值得我們感恩讚美的!
...

大家唔洗擔心喎!
...

Hi mayc,

請問你個細女派到邊間小學, 因我細嗰個都係女, 我想參考吓.

大家唔洗擔心喎!
...

非常同意mayc的分享 ! 耶和華以勒,神的供應是最美善。

RocyceMa:
小女是獲派循道學校上午校!

原文章由 RoyceMa 於 07-8-22 10:08 發表

Hi mayc,

請問你個細女派到邊間小學, 因我細嗰個都係女, 我想參考吓.

agreed.  雖然我都為我的細仔擔心, 但我相信耶和華會為每一個小孩, 安排最好的

原文章由 tytc_lau 於 07-8-22 13:06 發表

非常同意mayc的分享 ! 耶和華以勒,神的供應是最美善。

醒目開學勳章

mayc
講得好好,大家只管盡力,神必保守.

經歷過上年的親身感受,
更加領會等候當中那份無奈與緊張!
所以一定會再次為大家好好祈禱!

況且你們不是說過,
校長重視的不單單是孩子的表現
也有家長與孩子的互動關係嘛.
這一點,我相信大家都做得好好
所以,放心交給神!記著神的恩典一定夠用.
祝神保守每位子的入到一所合適的學校
願大家都能平安:loveliness: !

[ 本文章最後由 010 於 07-8-22 16:40 編輯 ]

08/09 P1 Application form有得係英華綱download...........小一家長簡介會亦接受綱上or電話留位

pls click the following
http://www.yingwaps.edu.hk/dss.html

原文章由 mcheung 於 07-8-23 08:59 發表
08/09 P1 Application form有得係英華綱download...........小一家長簡介會亦接受綱上or電話留位

pls click the following
http://www.yingwaps.edu.hk/dss.html

thanks!

hi

下星期開喇, 大家做好準備嗎?
呀仔升四年班, 我幫佢轉左個大書包, 買左對新鞋.
唔知開學果日只帶中、英、數課文夠嗎?
‹ 上一主題|下一主題