用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 九龍禮賢07 - K1
樓主: violin
go

九龍禮賢07 - K1 [複製鏈接]

孫老師前兩日打電話比我,佢話阿囡好鐘意唱歌,重可以自己企出黎係班裏面唱"不再做bb"!
[size=medium]
遇亨通的日子,你當喜樂;
遭患難的日子,你當思想。
因為  神使這兩樣並列,
為的是叫人查不出身後有甚麼事。
傳道書7:14

嘩!咁好叻喎!我個女係唔熟既環境好怕死!係學校學左D乜又唔會話好多畀我知。 唱歌只係會係沖涼時對住個工 人唱!

原文章由 hlbaby2004 於 07-9-30 01:18 硐表
孫老師前兩日打電話比我,佢話阿囡好鐘意唱歌,重可以自己企出黎係班裏面唱"不再做bb"!

suetlam
晴晴星期五果日攞了凱蕎個樽仔勞作回家,聽日叫晴晴帶番學校俾凱蕎啦,唔好意思

Smilesun,

唔緊要!
我個囡好鍾意同晴晴一齊玩呀!

原文章由 Smilesun 於 10/2/07 04:01 AM 硐表
suetlam
晴晴星期五果日攞了凱蕎個樽仔勞作回家,聽日叫晴晴帶番學校俾凱蕎啦,唔好意思

我想問吓下午班各家長收到老師電話末啊?
我仍末收到

我朋友話舊年在開學後兩個星期已經收到老師電話匯報學習情況,可能是今年下午班的主任老師和上午班的老師調轉咗,所以仍末有電話匯報學習情況。
Bertha Lam 8-)

Berthalam

我收到la, 不過可能我囡囡佢傷風, 周老師打來問我有無同佢睇e生順便講佢係學校情況

原文章由 BerthaLam 於 07-10-2 13:52 硐表
我想問吓下午班各家長收到老師電話末啊?
我仍末收到

我朋友話舊年在開學後兩個星期已經收到老師電話匯報學習情況,可能是今年下午班的主任老師和上午班的老師調轉咗,所以仍末有電話匯報學習情況。 ...

但係我仍未收到老師電話bor (上午勇班)
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

好似11月3日先到家長日, 我都有d擔心個囡响學校情況, 因 我個囡平時應該好少講野, 當然除咗屋企外, 好似佢學咗芭蕾舞成4個月, 個老師都話未聽過佢把聲:cry:

你囡囡係唔係都係香蕉組架?
晴晴講唔到點解會攞咗你囡囡個樽仔,又話俾我知同你囡囡同一架校車,但我睇番又無可能,我地坐11號車,你呢?
今日佢又原風不動咁攞番個樽回家....

原文章由 suetlam 於 07-10-2 09:26 硐表
Smilesun,

唔緊要!
我個囡好鍾意同晴晴一齊玩呀!

Hi, Smilesun

我囡囡係香蕉組,同埋佢係搭1號車
我想問下個樽係也野樣架,因為我曾經見過個樽係屋企出現過呢?

原文章由 Smilesun 於 10/2/07 10:18 PM 硐表
你囡囡係唔係都係香蕉組架?
晴晴講唔到點解會攞咗你囡囡個樽仔,又話俾我知同你囡囡同一架校車,但我睇番又無可能,我地坐11號車,你呢?
今日佢又原風不動咁攞番個樽回家....

...

個樽係屈臣氐樽,有個名x凱簥,咁我諗係你囡囡的...
琴日何老師打電話來,我同佢講了,何老師話會今日幫我跟跟....

原來大家都係香蕉組的...不過何老師話分組上課時佢地唔係一齊的...

你收到老師電話未呢?晴晴係學校的表現好似同係屋企唔同...
老師話佢唔係好答到老師的問題,不過佢係屋企同埋我的親戚朋友面前都答到果d問題,仲有未返學前中英文都已會用完整句子同我地對答架啦...

前兩日都收到班主任(幼愛班) 電話, 老師話做完9月份評估, 都想比家長了解多d凱琳返學d情況, 都幾好,只不過佢就害羞d, 但老師話會建立佢喎

補祝
倩如生日快樂!
日日開心快樂!

[ 本文章最後由 Smilesun 於 07-10-5 20:59 編輯 ]

倩如生日快樂

原來係咁
我仲未收到何老師電話呀!我只係可以從手冊睇到凱蕎係學校既表現。因為佢平時有訓晏覺既習慣,所以放學返屋企之後,我叫嫲嫲同佢沖好涼,食埋晚餐就訓覺啦!所以依家放工返屋企食晚飯都好少可以同阿囡一齊lu

原文章由 Smilesun 於 10/4/07 09:04 AM 硐表
個樽係屈臣氐樽,有個名x凱簥,咁我諗係你囡囡的...
琴日何老師打電話來,我同佢講了,何老師話會今日幫我跟跟....

原來大家都係香蕉組的...不過何老師話分組上課時佢地唔係一齊的...

你收到老師電話未呢?晴晴係學校的 ...

多謝大家!這麼快倩如就三歲了。

Smilesun: 預祝悅晴生日快樂,精靈活潑!

我前日都收到何老師電話,佢話倩如在學校都很留心上堂,進度理想而且很乖,但我話她在家裡就很曳,時常發脾氣,比佢激到CC吓。

而且何老師話由倩如上次撞到之後已改由老師放書包,並考慮明年改細啲個書包喎。
Bertha Lam 8-)

all,
小兒係細仔, 一直都擔心他在學校的適應, 與黃老師傾過, 亦收到9月報告, 亦有問過阿仔, 他懂得的比我想像中多, 如讀那所學校, 班主任是誰, 讀那一班, 見到主題書會說書中的角色等, 我也安心多了!:

原文章由 dorismama 於 07-10-8 08:38 硐表
all,
小兒係細仔, 一直都擔心他在學校的適應, 與黃老師傾過, 亦收到9月報告, 亦有問過阿仔, 他懂得的比我想像中多, 如讀那所學校, 班主任是誰, 讀那一班, 見到主題書會說書中的角色等, 我也安心多了!: ...

dorismama,

真鄧你高興, 現在到我細仔都會係08/1月份會interview禮賢, 我而家擔心他interview時表現, 佢好唔專心同唔識同陌生人交流, 真今我頭痛 因為我想兩兄弟讀同一間.....

可唔可以講下你同細仔interview時嘅過程分享下!!!

all媽咪,

激C我啦....  我今日忘記帶舊sock比BB做勞作,  唔知佢會唔會唔開心

哦~    mami

我上次中秋只帶了生果...沒有帶燈龍ah...囡囡放學...我即电給她
Say Sorry...她就講 ...個個同學都有燈龍... ...之後要姐姐代為安慰一返!!第二日親至接她放學補數...
小朋友在校的事..完來好在心...he...現在我 la...好認真地睇手冊~~:loveliness:

原文章由 大B_mama_小B 於 07-10-9 11:50 硐表
all媽咪,

激C我啦....  我今日忘記帶舊sock比BB做勞作,  唔知佢會唔會唔開心

07 ~ Aug ~ 2004 {Christy芷晴}~ 出世 la...
‹ 上一主題|下一主題