用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 08年有意報讀<英華小學>或已讀咁的學生家長請入來 ...
樓主: GraceCheng111
go

08年有意報讀<英華小學>或已讀咁的學生家長請入來 [複製鏈接]

Dear all:
請問幾時是交表的deadline? (幫friend問)

mayc,

15/9 by 4.00pm

原文章由 mayc 於 07-9-11 11:03 硐表
Dear all:
請問幾時是交表的deadline? (幫friend問)

KLLP:
Thank you!

原文章由 KLLP 於 07-9-11 11:11 硐表
mayc,

15/9 by 4.00pm

原文章由 miffy 於 07-9-11 16:38 硐表
somimi

我是交clear folder, 但怕倒轉了會倒晒出來, 所以個尾用釘書機釘著。

helen

我都估no. 是唔關人數事, 比我朋友嚇死, 嚇埋你地, sorry

miffy,

唔緊要.....:loveliness:
vip no. 分享:
menard 85折, 可代買.
isa knox 9折
SebMed美康會員價
Harvey Nichols Beauty Card, Kiyto手袋 85折

原文章由 miffy 於 07-9-11 16:38 硐表
somimi

我是交clear folder, 但怕倒轉了會倒晒出來, 所以個尾用釘書機釘著。

miffy,
收到, 唔該晒你 !

原文章由 JAMmama 於 07-9-7 18:01 硐表

係呀, 大仔已在YW讀緊二年級了! 佢讀得開心, 而我們一班YW家長又傾得好開心

不用擔心這麼多, 你有的是時間ma, 至於kinder的學位問題, 雖然我無宗教, 但係就好似這裡其他的媽咪咁講, 交比天父去安排吧!:loveli ...

我的小表弟也是在yw讀小二, 大表弟今年將會畢業。不過佢媽咪好似冇上bk架。
我出年都要同小兒考yw。今年睇定其他家長頭一年既面試方法......

[ 本文章最後由 silvia_ng 於 07-9-13 16:53 編輯 ]

ladies

did headmistress lam mention how would be the 1st-round interview, by group or individual?  thanks in advance to share more information because i have missed the briefing.

原文章由 IrisCheng 於 07-9-14 14:06 硐表
ladies

did headmistress lam mention how would be the 1st-round interview, by group or individual?  thanks in advance to share more information because i have missed the briefing.

上網有得睇返個簡介會喎。你入左英華個網, 跟住有條link轉去明報網度睇架。
1st round係group, 2nd round見校長, 每個學生都一定會見(9月中至10月初)。3rd round就睇頭一兩次既表現先有。
good luck!

Hi all,

今朝my friend 交表, receipt no. is 10xx,我想明天會更多人交。希望申請在1500人左右,咁chance 都大。的。good luck.

我個仔屬觀察型,好慢熱,需要好耐時間warm up,所以好輸蝕.
唔知點算.:cry:

唔諗得噤多, 交比神啦!
原文章由 loy211 於 07-9-15 18:28 硐表
我個仔屬觀察型,好慢熱,需要好耐時間warm up,所以好輸蝕.
唔知點算.:cry:

原文章由 miffy 於 07-9-15 22:01 硐表
我仔有同學仔收到interview信, 我未收到呀 , 你地有無人收到信??

miffy,

我還收到喎! 侒侒的同學收到, 請問邊日面試?
vip no. 分享:
isa knox 9折
SebMed美康會員價
Harvey Nichols Beauty Card, Kiyto手袋 85折

原文章由 miffy 於 07-9-15 23:18 硐表
helen

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1120164&extra=page%3D1

我仔同學都係相同日期。

miffy,

thank you.
vip no. 分享:
isa knox 9折
SebMed美康會員價

原文章由 miffy 於 07-9-16 09:00 硐表
helen

please check pm.

miffy,

收到啦! thanks.
vip no. 分享:
isa knox 9折
SebMed美康會員價

我係7號交表, 但我&一個fd 都未收到信, 請問有冇人同我一樣未收到信 有d 擔心會miss 左

我都未收到面試信呀 因我有幫手做家長義工,黎緊就幫手9月22日第一次面試, 會唔會果d小朋友好特別, 校長想約見先呀

原文章由 billyyanst 於 07-9-16 21:18 硐表
我係7號交表, 但我&一個fd 都未收到信, 請問有冇人同我一樣未收到信 有d 擔心會miss 左
‹ 上一主題|下一主題