用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 九龍禮賢07 - K1
樓主: violin
go

九龍禮賢07 - K1 [複製鏈接]

今日學校派了9月份學習記錄表, vincy各方面都ok啦! 我都放下心頭大石, 佢都適應到新學校的生活.

[ 本文章最後由 gracelam 於 07-10-9 16:02 編輯 ]
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

原文章由 807jjma 於 07-10-9 13:47 硐表
哦~    mami

我上次中秋只帶了生果...沒有帶燈龍ah...囡囡放學...我即电給她
Say Sorry...她就講 ...個個同學都有燈龍... ...之後要姐姐代為安慰一返!!第二日親至接她放學補數...
...

係呀~~ 今晚早d放工陪佢玩....同短期內都唔好再漏帶用品, 真係我自己都好炆我自己

我都唔記得帶socks喎...幾時要帶架?9/10?今日補番得唔得?

你地會唔會去到旅行呀...我都唔知自己去唔去到,因為我預產期都差唔多係果幾日,不過地點係屋企對面,如果唔係撞到正,我都可以行過去一陣...

Hi! all mama

我老公會陪阿囡去旅行

Smilesun, 咁你放產假未呀!呢排天氣唔係太穩定,小心身體,唔好凍親呀!我就無用啦!大住個肚病咗!希望快d好番啦!
另外,凱蕎收到個手工啦!唔該曬!

原文章由 Smilesun 於 10/10/07 08:17 AM 硐表
我都唔記得帶socks喎...幾時要帶架?9/10?今日補番得唔得?

你地會唔會去到旅行呀...我都唔知自己去唔去到,因為我預產期都差唔多係果幾日,不過地點係屋企對面,如果唔係撞到正,我都可以行過去一陣... ...

原文章由 Smilesun 於 07-10-10 08:17 硐表

你地會唔會去到旅行呀...我都唔知自己去唔去到,因為我預產期都差唔多係果幾日,不過地點係屋企對面,如果唔係撞到正,我都可以行過去一陣... ...

ee....會唔會淨係上午幼愛班....做勞作嘅呢 唔通班班唔同

Smilesun,

你預產期係11月, 到時希望你去到, 咁近, 又唔錯喎 ~~

原文章由 大B_mama_小B 於 07-10-10 16:32 硐表

ee....會唔會淨係上午幼愛班....做勞作嘅呢 唔通班班唔同

Smilesun,

你預產期係11月, 到時希望你去到, 咁近, 又唔錯喎 ~~

上午幼勇班都要帶socks做勞作.

我都好無用呀,病了兩個星期d咳都未好番,而家連涼野都唔食得,我個中醫話要睇好d咳先可以食去胎毒的野...
你幾多月生呀?好d未?
原文章由 suetlam 於 07-10-10 13:15 硐表
Hi! all mama

我老公會陪阿囡去旅行

Smilesun, 咁你放產假未呀!呢排天氣唔係太穩定,小心身體,唔好凍親呀!我就無用啦!大住個肚病咗!希望快d好番啦!
另外,凱蕎收到個手工啦!唔該曬!

...

其實我想早d生,如果係今個月二十號前生就好啦,咁我就可以坐完月去啦...如果唔係就婆婆陪佢,然後我去一陣咁,不過到時唔知婆婆俾唔俾我去.

我今日先交socks唔知佢地做咗socks勞作未呢?我問晴晴就好似未啦...

原文章由 大B_mama_小B 於 07-10-10 16:32 硐表

Smilesun,

學校的web site出了小朋友的學習情況, 快d去睇下你的小朋友啦!

http://krs.school.hk/~kindergarten/

原文章由 Smilesun 於 07-10-11 11:35 硐表
其實我想早d生,如果係今個月二十號前生就好啦,咁我就可以坐完月去啦...如果唔係就婆婆陪佢,然後我去一陣咁,不過到時唔知婆婆俾唔俾我去.

我今日先交socks唔知佢地做咗socks勞作未呢?我問晴晴就好似未啦...

...

hi, 有d人話第二胎真係會早d喎 , 希望你都出得去行下, 你囡囡會開心d......

唔該晒...
有相睇真係開心

原文章由 gracelam 於 07-10-11 16:35 硐表
學校的web site出了小朋友的學習情況, 快d去睇下你的小朋友啦!

http://krs.school.hk/~kindergarten/

我都想早d,不過早又去唔到晴晴的生日會...真係兩頭唔到岸,要睇細路點揀了...

原文章由 大B_mama_小B 於 07-10-11 18:02 硐表

hi, 有d人話第二胎真係會早d喎 , 希望你都出得去行下, 你囡囡會開心d......

見到 la...... ....Thx~~~

原文章由 gracelam 於 07-10-11 16:35 發表

07 ~ Aug ~ 2004 {Christy芷晴}~ 出世 la...

我好番好多啦!
預產期係明年3月中左右

原文章由 Smilesun 於 10/11/07 11:29 AM 硐表
我都好無用呀,病了兩個星期d咳都未好番,而家連涼野都唔食得,我個中醫話要睇好d咳先可以食去胎毒的野...
你幾多月生呀?好d未?

唔該晒, 好開心睇到小朋友响學校d相

原文章由 gracelam 於 07-10-11 16:35 硐表

真係好多相呀!不過 個女就 只係得全班相同組相有份。
係呢,唔知大家知唔知幾時換季?你地買左冬季體育衫未?

smilesun,suetlam,

有亞女時我都咳過兩個月,睇極中西醫都唔得,最後食燕窩,一日一棧,幾日就無事。:-|

原文章由 mirandasuper 於 07-10-17 23:57 硐表

我一早買o左lu, 連埋夏天校服一齊買.

我仲未買wo, 學校會唔會有得買ka, 我買夏天時有問過, 佢地話到時學校會通知幾時買wo

原文章由 gracelam 於 07-10-18 09:54 硐表

我一早買o左lu, 連埋夏天校服一齊買.

我都有食燕窩呀,想快d好番,呢樣食d,果樣又食d,而家就好得七七八八,如果唔係生的時候都仲咳就大件事啦...

係啦,都真係要換季啦,我上星期已日日幫晴晴著長袖衫啦,最後呢兩日都有鼻水...星期一freeday著件短袖都有d擔心...

原文章由 mirandasuper 於 07-10-17 23:57 硐表

smilesun,suetlam,

有亞女時我都咳過兩個月,睇極中西醫都唔得,最後食燕窩,一日一棧,幾日就無事。:-| ...

明天生日會, 你地會唔會出現 我同爸爸都會出現呀!!!
‹ 上一主題|下一主題