用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 陳瑞祺(喇沙)小學 2014/15小一同學仔
go

2014/15小一同學仔 [複製鏈接]

Hi, 大家好,今日有冇去簡介會呀?聽完對學校真係了解多左,感覺良好

3    0    0    0

Hi . 我先生去咗 .  我個仔果日測驗一般般. 你呢?

引用:Hi+.+我先生去咗+.++我個仔果日測驗一般般.

原帖由 masaki_c 於 14-06-24 發表
Hi . 我先生去咗 .  我個仔果日測驗一般般. 你呢?
Hi, 我仔係數學好小小,中文就

回覆:mayla 的帖子

今年好似好小人上依度嘅?

回覆:2014/15小一同學仔

我都來報到

我都來報到先.  其實我聽完講座有些少擔心, 雖然之前都聽聞佢哋中文深同埋多功課, 聽完講座之後都真係覺得佢哋好著重成績.  個主任話如果評估分數低, 要趁暑假惡補佢果本錦囊, 好似好有壓力!  雖然我個仔評估個分數OK (至少冇同個仔準備嘅情況之下, 我自己覺得滿意), 但我個仔間幼稚園唔算谷, 好驚佢適應唔到.

報到.....   我個仔個日中文測驗又係....  

睇黎都要加倍努力....

到!我個仔反而評估試英文得個位數,比佢激死

大家好,我也來報到! 我是叩門入,今天2nd in校長,回家收到好消息! 請問你們的小朋友要做評估是否用來編班用? 可否分享上星期個講座講d乜? 老師會講比你們知小朋友做評估旣分數?

引用:大家好,我也來報到!+我是叩門入,今天2nd+

原帖由 WindyChow 於 14-06-28 發表
大家好,我也來報到! 我是叩門入,今天2nd in校長,回家收到好消息! 請問你們的小朋友要做評估是否用來編班 ...
我個仔D同學仔派到入去,就喺21号下午他們考分班試,小朋友會知道自己D成績,15分为滿分

引用:Quote:原帖由+WindyChow+於+14-06-28+發表

原帖由 cherriecheng 於 14-06-29 發表
我個仔D同學仔派到入去,就喺21号下午他們考分班試,小朋友會知道自己D成績,15分为滿分

...
其實學校就話吾係分班試,只係評估下小朋友既程度。如果個分係個位數就要在暑假惡補佢份野,希望小朋友到9月開學時能盡快適應……

引用:大家好,我也來報到!+我是叩門入,今天2nd+

原帖由 WindyChow 於 14-06-28 發表
大家好,我也來報到! 我是叩門入,今天2nd in校長,回家收到好消息! 請問你們的小朋友要做評估是否用來編班 ...
恭喜你呀,小朋友真叻叩門入到。
其實個講座主要都係介紹學校同老師,另外有派D资料同有本野&功課要暑假期間温習。不過我諗學校遲D會派返比你。另外8月28,29&30都要返學,家長就29&30聽講座。

mayla 發表於 14-6-29 13:27
恭喜你呀,小朋友真叻叩門入到。
其實個講座主要都係介紹學校同老師,另外有派D资料同有本野&功課要暑假期 ...
非常感謝! 星期三註冊,昨天收到好消息開心左成晚無瞓,好似發夢一樣,希望仔仔在這裏讀得開心。

你地好,我阿仔都係叩門入,明天註冊。現巳登記一間直資一條龍,而且近屋企。值得放棄直資入讀CSK嗎?

回覆:CM0804 的帖子

邊間直資呀!你要開名才比較到

回覆:wendycyp 的帖子

我仔也是來自Happy School,小一適應和成績都無問題

回覆:karen55407 的帖子

播道

引用:播道 +

原帖由 CM0804 於 14-07-02 發表
播道
播道聽聞功課小,冇咁谷……所以真係好睇你小朋友性格。另外雖然佢有中學,但可能始終冇咁谷+創校吾係好耐,好似入U率吾係咁理想。。。

你地好!我仔仔都係成功叩入CSK的,今日完成咗註冊手續,好開心呀!請多多指教!

大家好,我都來報導。囡囡是第一輪入,因有哥哥在此校就讀。相信今年叩門入的應該是精英份子,因為今年比往年競爭更激烈。

‹ 上一主題|下一主題