用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 4)~歡迎新朋友 ...
樓主: 626mama
go

07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 4)~歡迎新朋友加入 [複製鏈接]

626mama,
16/5 及 23/5 點解你要補課?咁補課補幾多點?係咪 1130-1245 a.m.,咁 23/5 咪可以同我哋一齊上堂 o羅。

626mama / pcdogxx,
你兩隻嘢,經你哋不停引誘下 ,成功吸引多兩個 family,真係 ................

hongmimi,
祝你生日快樂 ,青春常駐,工作開開心心。

匡匡對你幾好 ,母親節唱歌比你聽,仲肯比你錄低佢 o忝,真係心甜。有乜辦法唔令匡爸呷醋呀:;pppp: 。

rplyan,
你下次見我新工人姐姐,我諗要約日間見,因我怕係夜晚,你見佢唔到,淨係見到眼白、牙齒及手掌 ,咁就嚇 C la。

天藍,
昊藍今日好 d 未?有無返學?記得食藥呀!

掘蜆
日期 : 5月23日(日子暫不會變,因為要睇潮汐)
時間 : 下午(大約食完午飯出發)或BBQ同時進行。
地點 : 大嶼山(銀擴彎)
工具 : 自備
備註 : 記得一定要帶傘/小摺椅,帶定幾個垃圾袋去裝自己D手袋,因為地下係好濕既!搭車去之前係東澮城地牢既taste買定野食野飲,買多兩支水都唔怕,因為好熱會飲好多水!最緊要當然記得買定掘蜆工具啦,吉之島$10店有好多款,唔想買既可以係屋企搵d舊鑊鏟,總之一定要好硬既野,用膠工具或小朋友沙灘工具一定掘唔到的。
http://hk.myblog.yahoo.com/humble.plant
報名人數 :
1. 626mama (估計會6大1細未定)
2. pcdogxx
3. hongmimi (人數未定)
4. rplyan (人數未定)

大家有冇興趣。

ElainAiola,

我工人姐姐係星期五晚同我講, 子聰新姐姐好黑, 下次見到真係要看看.  你姐姐有笑容都好緊要, 我地姐姐一唔笑就好似嬲O左成村人O甘, 希望你地姐姐快點上手啦.

天藍,

昊藍感冒菌入腸確係要痾下才快點好, 痾哂O的菌MA, 不果真的要飲多點水呀, 祝快點好番.

ElainAiola & pcdogxx,

ElainAiola - 計下時間一齊去玩啦 23/5
PCDOGXX - 工作到死下死下, 就去玩下

掘蜆
備註 : 記得一定要帶傘/小摺椅,帶定幾個垃圾袋去裝自己D手袋,因為地下係好濕既!搭車去之前係東澮城地牢既taste買定野食野飲,買多兩支水都唔怕,因為好熱會飲好多水!最緊要當然記得買定掘蜆工具啦,吉之島$10店有好多款,唔想買既可以係屋企搵d舊鑊鏟,總之一定要好硬既野,用膠工具或小朋友沙灘工具一定掘唔到的。
http://hk.myblog.yahoo.com/humble.plant
報名人數 :
1. 626mama (估計會6大1細未定)
2. pcdogxx
3. hongmimi (人數未定)

大家有冇興趣。

rplyan
乜妳最近工作咁大壓力架?
辛苦晒! 妳要小心身體、多d搵機會「蛇」下喇! 希望妳既工作快d回復正常!

天藍,
多謝妳一早左俾匡匡既禮物! 其實我無睇醫生,只係荃灣一間涼茶舖整左碗18蚊既感冒茶第日完全晒事,真係快靚正!!

希望昊藍肚仔快d好番,唔再痛呀!

pcdogxx
故事創作我早係成個月之前已經開波,但攤下攤下,最後係假期第二日搞掂囉! ! 妳地兩公婆開夜車真搞笑,不過可能同上次攝影比賽一樣無手插柳咁俾妳地又勝出呀! 預祝妳先!!

ElainAiolia
係囉! 係咁引人,係blog到見到d蜆鬼咁肥....搞到我呀!!

恭喜妳個dark chocolate到步呀! 我即時諗起我同事之前形容佢個工人:夜晚工人係廚房無開燈斬斬笑,淨係得對眼同牙齒係白色。

聽落dark chocolate同子都好夾呀! 子聰真係大個仔喇!

原帖由 ElainAiolia 於 09-5-11 13:33 發表
你哋兩個再係度引誘我哋,而我哋又真係嚟唔到的話,下次出嚟見到你哋就知味道。

626mama/pcdogxx,
真係羨慕妳地去掘蜆咁好玩,仲即場BBQ燒黎食咁正最衰我join唔到。

626mama,
軒軒整左咩母親節禮物俾妳?不過相信妳未收到聽到都甜到漏啦! 匡匡學校就畫咭送俾媽咪,仲學左首歌唱俾我聽,呢隻「牛」今次又唱得唔錯,我氹佢唱多次俾我用手機錄低,等我係公司掛住佢時可以聽下嘛! 今次佢又肯喎! 匡爸放工返黎不知幾醋呀! 好搞笑!

妳真好記性! 記得我5月生日,不過星期三先係正日,匡爸會放假。上星期join唔到妳地掘蜆,匡爸話生日倍我去補數,點知今朝問pcdogxx先知原來要初一、十五先多。本來諗住唔去喇! 點知又挑起左我阿妹條引,佢話有理無理都去掘,最多無咁多同大隻,頂下癮先喎!

hongmimi,

生日快樂!

希望我冇記錯啦。

原帖由 ElainAiolia 於 09-5-11 01:33 PM 發表
你哋兩個再係度引誘我哋,而我哋又真係嚟唔到的話,下次出嚟見到你哋就知味道。

ElainAiolia,

實話實說啫,真係好好好玩......仲唔引死妳

我同pcdogxx星期六係咁話下次要叫埋妳黎。

原帖由 ElainAiolia 於 09-5-11 01:26 PM 發表
23/5 未必得,再睇吓點先,因始終新工人初嚟步到,好多嘢想佢快 d 上手,再加上完咗英文班,起碼最快三點先到東涌,我怕晏得濟,阻晒你哋 d 時間,等我再諗諗佢先。

天藍,
昊藍無事麻?又會無端端肚屙,休息多 d ,小 ...

ElainAiolia ,

23/5未必得,再下次,我已經計好邊日喇,哈哈....

我地5月9日星期六入到去梅窩都係三點,妳如果三點係東涌,坐車要7個字,不過好耐一班車,唔會左我地,我地玩主等妳地入黎,不過今次唔得,只好得下啦。

軒軒補課補左妳地唔番果堂,(16/5)我去唔到生日會。因為另一個補課日子是23/5。

子聰咁快同新工姐姐熟,真係好。子聰識得咁關心妳地兩個,真係之前點辛苦都低啦‧

Dear all mami,
生活 XX 有畫展參加,好似要 $200-,日期:2009-07-01,地點:荃灣大會堂,另外,而家上緊英文班同普通話班,當日亦有表演,除咗以上 d 嘢外,當日係會場入面有其他嘢玩,唔知大家會唔會參加呢?

原帖由 pcdogxx 於 09-5-11 12:44 PM 發表
果日掘蜆真係好好玩... 我俾d相 d朋友睇佢地都話.. 嘩... 好大隻蜆呀.....   哈哈..  我掘到第一隻果陣都好開心呀..

鈞渝都玩得好開心....  係燒野食果陣佢地有d悶囉..  下次要諗定帶咩俾佢地果陣玩先...   

你地 ...

哈哈........妳係度引佢地呀

23/5 未必得,再睇吓點先,因始終新工人初嚟步到,好多嘢想佢快 d 上手,再加上完咗英文班,起碼最快三點先到東涌,我怕晏得濟,阻晒你哋 d 時間,等我再諗諗佢先。

天藍,
昊藍無事麻?又會無端端肚屙,休息多 d ,小心身體。嚟緊呢個星期六 (16/5),子聰同 Jason 唔上畫班,因為佢哋個同學開生日會,係長發麥記,但我哋開完生日會,會番英文班,所以唔洗掛住我哋 o架。

snoopyhk,
子聰畫班已補課,另外,若你怕 Jason 適應新工人慢,你要開始同佢講而家工人姐姐要走,如果無工人姐姐屋企會亂晒籠,同 mami 及 daddy 無時間同佢玩呢類 o既說話,唔知得唔得呢?因我個情況你哋都知 la,我除咗講呢 d 說話之外,仲真係比子聰感受到,所以佢更加明白,同時果日我叫新工人姐姐打電話番印尼屋企,子聰即刻幾緊張係咁問我,工人姐姐係咪淨係打電話番印尼 o乍,唔係走呀?我話係,淨係打電話番印尼,唔係走,仲問佢做乜咁問?佢話唔想工人姐姐走,想佢繼續係度揍佢,同埋唔想我哋揍佢揍得咁辛苦。當我聽到佢咁講,就算平時幾辛苦,係果刻個心即刻甜晒,d 辛苦即刻唔記得晒 lu。

626mama,

真係好吸引呀, 等我問吓c6先。Jason一定喜歡。

原帖由 626mama 於 09-5-11 10:02 發表
掘蜆
備註 : 記得一定要帶傘/小摺椅,帶定幾個垃圾袋去裝自己D手袋,因為地下係好濕既! ...

果日掘蜆真係好好玩... 我俾d相 d朋友睇佢地都話.. 嘩... 好大隻蜆呀.....   哈哈..  我掘到第一隻果陣都好開心呀..

鈞渝都玩得好開心....  係燒野食果陣佢地有d悶囉..  下次要諗定帶咩俾佢地果陣玩先...   

你地快d度下23號去唔去到啦....  包你地玩過一次上晒瘾...

rplyan,
知你好忙..  不過你睇下帶唔帶到曦旻去..  鈞渝好想曦旻一齊去呀...   哈哈...

天藍,
乜昊藍學校咁多活動既.....真係好...    不過好可惜你地唔可以join埋我地去掘蜆... 真係好好好好玩呀..  哈哈.. 引誘下你先.....

哎呀.. 昊藍肚瀉呀..  咁有冇嘔呀?  希望唔會大嚴重啦...  祝佢早日康復

snoopyhk / all,

我都唔知昊藍食d乜會肚痾? 因我、昊爸同姐姐
都無事, 醫生話可能感冒菌入腸都會肚痾, 但昊藍
又好精神無其他事, 只係有時打一兩個噴嚏~
今日昊爸day off 我剛打番屋企問仔仔仲有無痾,
昊爸話昊藍無事, 仲好活躍要扭佢出街行, 希望
食藥會快d好!
多謝各位關心!!!

ElainAiolai / Snoopyhk,

聽到你地話用中、英同身體語言同工人姐姐溝通,
睇到都想笑, 你地唔好誤會我笑你地, 係我笑我自
己, 因我工人初來港時又係咁溝通, 真係有時都唔
知自己想講乜, 想起都好笑 :)
加上我d英文又唔好真係好好, 搞出好多笑料

原帖由 snoopyhk 於 09-5-11 12:25 發表
天藍,

昊藍點解會肚瀉呀, 希望佢快d好番啦。

天藍,

昊藍點解會肚瀉呀, 希望佢快d好番啦。

原帖由 天藍 於 09-5-11 10:48 發表
昊藍肚瀉今日無返學, 昨日睇左醫生, 希望食d
藥唔會再瀉~

原帖由 天藍 於 09-5-11 10:29 AM 發表
626mama / all,

23/5我參加唔到, 因個日昊藍學校舉辦"敬師日"
昊藍下午要回校表演"跳舞", 故個日未能參加你
地既掘蜆之旅~
你地玩得開心d!!! 影d靚相比我睇下~

...

真係可惜
‹ 上一主題|下一主題