用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 創價 2008-K1 家長 Part 2
樓主: zzzlam
go

創價 2008-K1 家長 Part 2 [複製鏈接]

jk923,

好同意你講法"好感觸", 上星期我同昊爸先講起
時間過得好快, 上年o黎個時候昊藍仲係waiting
list 等緊創幼既消息, 心情既緊張又煩惱, 今年o黎
個時候昊藍快要升k2, 好似你所講所有既事好似昨
日先發生, 一幕一幕既情景又返到眼前, 既開心又
感觸
但我好多謝學校係我上年我生日前一日打電話比
我收左仔仔, 當時真係好開心, 學校送左一份好好
既生日禮物比我, 真係好開心....

原帖由 jk923 於 09-6-9 11:01 發表
早晨呀,突然覺得好感觸呀,穎穎咁快就黎完成了1/3係創價的時光,諗返起帶住佢interview,收到信,家長會,買校服,第一日返學,等一次上校車,就好似係尋日發生咁,而家已經好唔捨得啦,想象唔到到時睇佢行畢業禮時我會點呀。 ...

完全同意妳嘅感受... 一諗起哥哥出年會畢業做大哥哥, 細佬出年巳經升k2就捨不得啦... 細佬話唔想升班呀, 佢話佢會掛住蔡老師...

原帖由 jk923 於 09-6-9 11:01 發表
早晨呀,突然覺得好感觸呀,穎穎咁快就黎完成了1/3係創價的時光,諗返起帶住佢interview,收到信,家長會,買校服,第一日返學,等一次上校車,就好似係尋日發生咁,而家已經好唔捨得啦,想象唔到到時睇佢行畢業禮時我會點呀。 ...

早晨呀,突然覺得好感觸呀,穎穎咁快就黎完成了1/3係創價的時光,諗返起帶住佢interview,收到信,家長會,買校服,第一日返學,等一次上校車,就好似係尋日發生咁,而家已經好唔捨得啦,想象唔到到時睇佢行畢業禮時我會點呀。

you're welcome....

原帖由 Oscar媽 於 09-6-7 15:58 發表
今年畢業典禮
多謝大家幫忙做家長義工...

**

醒目開學勳章

今年畢業典禮
多謝大家幫忙做家長義工...

**

原帖由 AnitaHo 於 09-6-6 19:21 發表
Last Friday 收到call, 有得做 7/1 畢業禮 - 義工?   
有冇人, 有份參加一齊做義工呀...

Last Friday 收到call, 有得做 7/1 畢業禮 - 義工?   
有冇人, 有份參加一齊做義工呀...

icwlam, anglemeiyee,
唔該晒!我無買呀, 我記得我地係圖書館借過黎睇。

你地download到下午班條生日會段片嗎?
我download左但unzip唔到個file,試左好多次都唔得,有無人可以send比我呀?!Thanks~

係呀!呀女都係唱比我聽,背住個daddy唱....
佢D動作仲要大到好似同人打架咁.....

原帖由 jovababy 於 09-6-5 00:34 發表
只想提提大家日文果句發音係:
papa, Ai I Shi Te Ru

我個女唔肯唱俾爸爸聽, 淨係唱俾我聽, 搞到爸爸好傷心

只想提提大家日文果句發音係:
papa, Ai I Shi Te Ru

我個女唔肯唱俾爸爸聽, 淨係唱俾我聽, 搞到爸爸好傷心

原帖由 icwlam 於 09-6-4 13:10 發表
超人爸爸
=====

我愛我的爸爸,爸爸也都愛我,我要親親爸爸, 爸爸笑哈哈.
我愛我的爸爸,爸爸也都愛我,每天努力工作, 我要感謝你.
爸爸,我愛你 (廣東話)
Daddy I Love You!
Baba,我愛你(普通話)
papa,I Sen lu (佢話係日文)

...

Chickee,

Check 咗啦, 書面左上角有 Oxford Story Tree 嘅字眼...

原帖由 天藍 於 09-6-4 16:01 發表
icwlam,

多謝你提供歌詞! 昊藍仔成日係屋企唱"超人爸爸",
好期待睇到佢地唱"超人爸爸"既video.

穎穎話聽日會係車場玩吹泡泡喎,希望佢地玩得開心d啦。

原帖由 chy1015 於 09-6-4 14:22 發表

係呀,知道要錄影,我都會叫阿媽幫佢撹靚d個頭 :)
不過睇返四月份生日表現 .... 阿女鍾意hello kitty ma, 咪俾佢著件hello kitty 衫,點知俾阿學校ee 攝件衫落裙仔入面 --有d土土地 & 見唔到件衫hello kitty ~~
最初 ...

我諗我地呢幾日都要幫佢地set'行'個頭先得。

hi,

我可以答答妳, 是Oxford Story Tree ---- Blue pack的其中三本

原帖由 Chickee 於 09-6-4 14:28 發表
唔該晒!
係呀, 如係Oxford Reading Tree 系列中既書, 書的封面有寫的。

chy1015,

昊藍同你女女一樣都係好鍾意睇書, 所以我除書包外,
其他都買晒!

原帖由 chy1015 於 09-6-4 14:00 發表

算啦! 我except 書包,其餘全部買晒,因為阿女好鍾意睇書&vcd(actually係好鍾意我講書佢聽).

icwlam,

多謝你提供歌詞! 昊藍仔成日係屋企唱"超人爸爸",
好期待睇到佢地唱"超人爸爸"既video.

超人爸爸
=====

...

原帖由 zzzlam 於 09-6-3 23:51 發表

佢成日係度唱,papa我愛你(國語),daddy,i love u,跟住就好似彊c隻手咁伸出黎,前後前後咁,好攪笑,唔知係咪就係呢首歌呢, 巧研好叻女喎,識得話比你知幾時錄影,我問親亞少爺關於學校既野佢就答我唔知,真係激死 ...

yes, this is 超人爸爸 lak.

唔該晒!
係呀, 如係Oxford Reading Tree 系列中既書, 書的封面有寫的。

原帖由 icwlam 於 09-6-4 13:22 發表
Chickee,

所有書, 除咗哥哥K1 時嘅操作式(i.e. 2007-2008),不過2008-2009 K1 不用買,都冇需帶回校.. (i.e. 妳所提及的書都係只是在家中睇) 我回家幫妳睇睇係唔係Oxford Reading Tree內的圖書 , 係唔係在書面就睇到呀 ...

超人爸爸
=====

...

係呀,係咁ga...不過我唔得咋...
d動作好跨張 ga...
‹ 上一主題|下一主題