用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 4)~歡迎新朋友 ...
樓主: 626mama
go

07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 4)~歡迎新朋友加入 [複製鏈接]

All mami,

其實近2個月工作好辛苦, 尤其係近這3星期, 我今日做到LUNCH買食物時, 真係想係街到 .  工作壓力又大,  O的人不負責任令到我係O甘比人 , 又要埋數手就得一對命就得一條, 平均每日做10-12小時, 人都癲呀, 所以我暫未能詳細看你們留言, 如有緊要事情致電我吧.

原帖由 ElainAiolia 於 09-5-6 04:28 PM 發表
Dear all mami,
協康會暑期班 7-9 月將會開始接受報名,11/5 開始報名,25/5 deadline,有關課程可以上網睇,我亦 sent 咗去你哋 o既 e-mail 度,得閒睇吓。

ElainAiolia ,

收到,唔該晒。
今期長青都有課程喎。(都係pcdogxx話我知)

協康會暑期班 7-9 月將會開始接受報名,11/5 開始報名,25/5 deadline,有關課程可以上網睇,我亦 sent 咗去你哋 o既 e-mail 度,得閒睇吓。

原帖由 ElainAiolia 於 09-5-6 03:22 PM 發表
626mama,
船河我都係唔去 la,因果日係父親節,可能有節目同聰爸慶祝,你哋玩得開心 d。

pcdogxx,
尋晚你兩公婆做功課做到咁夜,真辛苦,咁今朝係咪搞掂晒交咗番學 la。 ...

ElainAiolia,

原來當日係父親節,我都冇留意到添。
咁我要重新考慮下喇。

原帖由 ElainAiolia 於 09-5-6 03:18 PM 發表
626mama,
今個星期六,我好想同你哋一齊去掘蜆,因最後一次去已經係出嚟做嘢前 lu,而且我未帶過子聰去掘蜆呢。但新工人嚟有好多嘢跟進,所以為有下次再 join 你哋 la。

天藍,
子聰隻手 d 腫已經消晒,只係 d 黑色仲未退,我諗 ...

妳見人剛剛到,都知妳會唔得閒架喇,
我都記得妳有興趣,如果今次好玩,話唔埋我同PCDOGXX好快又去掘蜆,如果下次再攪,再POST上來睇下大家有冇興趣啦。

原帖由 ElainAiolia 於 09-5-6 02:59 PM 發表
好開心,剛收到 Agent 電話,話我工人今朝一早上咗機,相信而家差不多到香港,今日會帶佢去驗身,聽日會帶佢去申請身份証及等驗身報告出埋,聽晚可以帶佢返屋企,我已問准老細,星期五請一日假,現時只希望佢申請身份証 ...

真係好喇,聽到樓梯聲喇。
希望妳個工人快D上手,
可以幫到妳同聰爸啦。

原帖由 天藍 於 09-5-6 11:23 AM 發表
626mama,

船河我都唔參加住, 因6月有幾個星期既星期日
我都有活動, 但日子未定, 故我唔參加住。

天藍

參唔參加都冇所為,
我都係見工聯有打上來比大家睇下。
船河唔係個個人岩。

原帖由 天藍 於 09-5-6 11:10 AM 發表
626mama / all,

9/5掘蜆我唔參加啦! 因一早約定婆婆個日食飯,
慶祝母親節, 個日又要返生活xx, 放二點晚上又要
趕返青衣食飯好趕, 所以唔去啦! 你地玩得開心d~
10/5就約左99食飯, 又係慶祝母親節, 昊藍昨天
係學校 ...

天藍,

唔緊要啦,仲有大把機會。
我約左我99星期五食飯,
我媽媽就未約。

626mama,
船河我都係唔去 la,因果日係父親節,可能有節目同聰爸慶祝,你哋玩得開心 d。

pcdogxx,
尋晚你兩公婆做功課做到咁夜,真辛苦,咁今朝係咪搞掂晒交咗番學 la。

626mama,
今個星期六,我好想同你哋一齊去掘蜆,因最後一次去已經係出嚟做嘢前 lu,而且我未帶過子聰去掘蜆呢。但新工人嚟有好多嘢跟進,所以為有下次再 join 你哋 la。

天藍,
子聰隻手 d 腫已經消晒,只係 d 黑色仲未退,我諗仲要過一排先 ok。

係呀,我哋學校今個星期五同下個星期五都係去青衣公園,回條話帶佢哋去認識事物、郊外寫生、野餐等,我覺得幾好,話晒果度近近地,又有花草樹木、又有水池,我都好放心。

昊藍咁快送咗母親節禮物比你,就算 d 朱古力唔好食,個心都甜晒 la,我暫時仲未收到子聰份禮物,希望有 la。

好開心,剛收到 Agent 電話,話我工人今朝一早上咗機,相信而家差不多到香港,今日會帶佢去驗身,聽日會帶佢去申請身份証及等驗身報告出埋,聽晚可以帶佢返屋企,我已問准老細,星期五請一日假,現時只希望佢申請身份証時無問題 la。

snoopyhk,
星期五去青衣公園我睇過張回條係唔使帶嘢,只係叫我哋記得同小朋友揸防蚊液 / 防蚊貼、防晒液及帶帽,而學校會提供食物同水比佢哋,我諗老師可能同佢哋講可以自己帶 D 嘢食去卦。

626mama,

船河我都唔參加住, 因6月有幾個星期既星期日
我都有活動, 但日子未定, 故我唔參加住。

原帖由 626mama 於 09-5-5 13:54 發表
吉澳.鴨洲.荔枝窩海鮮餐船河一天遊
(包旅遊車接送碼頭)
日    期:2009年6月21日(星期日)
費    用:期158   非會員168(大小同價.一人一票)
開車時間:上午九時正(逾時不侯)
上車地點:1) 葵芳邨葵喜樓停車場
         ...

626mama / all,

9/5掘蜆我唔參加啦! 因一早約定婆婆個日食飯,
慶祝母親節, 個日又要返生活xx, 放二點晚上又要
趕返青衣食飯好趕, 所以唔去啦! 你地玩得開心d~
10/5就約左99食飯, 又係慶祝母親節, 昊藍昨天
係學校自制左幾粒朱古力米通, 送比我做母親節
禮物, 雖然唔係好靚, 但佢地年紀少少能自己整
朱古力已好叻! 我放工返到屋企, 昊藍仲繪影繪聲
話比我知制作過程, 令我做媽媽的很窩心!!!

原帖由 626mama 於 09-5-5 16:34 發表
掘蜆
日期 : 5月9日(日子暫不會變,因為要睇潮汐)
時間 : 下午(大約食完午飯出發)
地點 : 大嶼山(1.長沙 2.銀擴彎)
工具 : 自備
備註 : 記得一定要帶傘/小摺椅,帶定幾個垃圾袋去裝自己D手袋,因為地下係好濕既!搭車去之 ...

pcdogxx,

嘩...妳地整到成3點幾,
真係唔好意思,
妳仲同我去買野添。

原帖由 pcdogxx 於 09-5-6 02:55 AM 發表
Hongmimi,

其實張相係我個blog到都有架.. 就係4個小朋友拖住手一齊影果張.. 仲有匡匡份架..  張相果陣係我無意中咁影者.. 不過我好鍾意架.. 我覺得Rio 好有氣勢咁拖住其他小朋友, 所以咪取名 "來吧!!  我們向回歸紀 ...

rplyan,

昊昊好攪笑,真係好肚餓咁喎。

原帖由 rplyan 於 09-5-5 01:50 PM 發表
All Mami,

個日bbq完畢回到家後, 旻旻一見我99就問, 你和爺爺食左飯未, 我和99好安慰覺得旻旻真的大個女 , 點知...........佢大哭話: o甘我咪冇飯食囉, 我好想食飯呀 .  我只好立即煲碗 ...

626mama / ElainAiolai / Snoopyhk,

聽你地講學校會同你地小朋友去青衣公園野餐,
真係好開心, 之前昊藍學校又係試過去學校對
面個公園野餐旅行, 家長唔需要陪同, 見學校
send番d相返來, 見佢地玩得好開心, 又將自
己既食物同學校同學、老師分享, 見到自己個
仔開心, 自已也感覺非常之開心!
你地記得要幫小朋友搽蚊怕水, 貼蚊貼之外, 仲
記得帶太陽帽, 因近來天氣都幾晒下, 唔好晒親,
同帶備毛巾仔抹汗。

原帖由 snoopyhk 於 09-5-5 17:24 發表
626mama & ElainAiolia,

Jason放學同我講今日見到 Ms BeeXX, 而佢亦忘了問Ms Sally新英文老師叫乜名, (如我所料)因開生日會太開心。(事原係佢有隻紙飛機, 我問佢係咪你自己接的, 佢話係新英文老師送比佢的。)

不 ...

pcdogxx,

恭喜你呀! 張靚相得獎, 睇完張相我都覺得你地影
得好靚, 大家既小朋友手拖手, 各有趣怪表情, Good!!!

hongmimi,

個日BBQ少你同匡匡真係有點失落, 如果你地
個日一齊去就好啦! 個日我都有預到禮物仔比匡
匡, 下次見面再補送比匡匡!
你以家d感冒有無好d? 你同匡爸都要保重身體,
工作之餘, 亦要保重身體!

原帖由 pcdogxx 於 09-5-6 02:55 發表
Hongmimi,

其實張相係我個blog到都有架.. 就係4個小朋友拖住手一齊影果張.. 仲有匡匡份架..  張相果陣係我無意中咁影者.. 不過我好鍾意架.. 我覺得Rio 好有氣勢咁拖住其他小朋友, 所以咪取名 "來吧!!  我們向回歸紀 ...

rplyan,

旻旻好搞笑, BBQ後返到屋企食晒成碗飯,
旻旻真係愛飯之人。
個日個個小朋友都掛住玩, 小朋友們唔係
食得好多野, 過後就肚餓。旻旻食飯都好,
有益健康有營養。

原帖由 rplyan 於 09-5-5 13:50 發表
All Mami,

個日bbq完畢回到家後, 旻旻一見我99就問, 你和爺爺食左飯未, 我和99好安慰覺得旻旻真的大個女 , 點知...........佢大哭話: o甘我咪冇飯食囉, 我好想食飯呀 .  我只好立即煲碗 ...

多謝你搵我, 我近排唔算太忙, 只係前兩日個人
比較, 又頭重重, 對眼又澀, 所以無乜心機打
字, 加上唔知自己公司部腦唔知係咪有問題, 按
回覆無反映, 咁只上o黎睇你地留言,無留到言,
但今日狀態好番好多, 又再上o黎留言, 同大家
傾下計。
子聰隻手仔退晒d腫未? 仲有無黑? 希望快d好
番, 唔好再返發。
BBQ個日大家都玩得好開心, 真係多謝晒你提
供一個咁好既地方比我地聚會, 真係學pcdogxx
話係時間比較短, 如可再長d就好, 你知我地班c
奶, 由朝傾到晚都得, 哈~哈~
你新工人個到點呀? 有無最新消息? 希望快d到
港可分擔你家中既工作。

原帖由 ElainAiolia 於 09-5-5 13:19 發表
天藍,
呢排係咪好忙,唔係咁見你上嚟。

收到你pm喇..   又pm左你問野.. 你去睇下...

其實上次BBQ果度真係好正.. 真係唔該晒你就真...  不過係時間太短真係唔夠喉......    我地班師奶..  由朝燒到夜晚都未傾完.  哈哈..
‹ 上一主題|下一主題