用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望小學暨幼稚園(小學部) Welcome 09/2009 primary one Good Hoper
樓主: junior_pam
go

Welcome 09/2009 primary one Good Hoper [複製鏈接]

Thank you yiuyiuhui,

係呀!小豬昨天平安回來, 無比老師印黑豬 .

小蛋,

我班昨天終於抽籤啦......我都抽唔到去 outdoor learning activity 做家長義工呀...... 唔通真係要做路人甲, 同亞女扮偶遇????

bird-bird

原帖由 yiuyiuhui 於 09-11-18 08:27 發表
放心啦!其實sister並唔係想像中咁惡,我囡囡琴日都著咗灰絨褸啦!

放心啦!其實sister並唔係想像中咁惡,我囡囡琴日都著咗灰絨褸啦!

原帖由 bird-bird 於 09-11-18 06:02 AM 發表
thank you yiuyiuhui,

而家六點得十度。唔理得咁多,著咗棉襖先。比sister罵好過凍死。
希望唔會寫手冊啦、、、、、、
bird bird

我以為之前段post唔見添, 又出現返?????

阿十早晨,

部腦整好啦?恭喜哂!!!

係呀, 今朝去到學校門口都見到好多同學著棉襖, 我都估應該唔會比人....

至少唔會小豬一個先

bird bird

原帖由 十月媽咪 於 09-11-18 07:19 發表
放心啦, 噚日得12度, 我地個站d高年級姐姐個個都著晒棉襖, 佢地都無話畀sister鬧, 今日再凍d, 佢夠膽鬧我地d女, 我諗佢會收到N咁多個投訴吧!

放心啦, 噚日得12度, 我地個站d高年級姐姐個個都著晒棉襖, 佢地都無話畀sister鬧, 今日再凍d, 佢夠膽鬧我地d女, 我諗佢會收到N咁多個投訴吧!

原帖由 bird-bird 於 09-11-18 06:02 發表

而家六點得十度。唔理得咁多,著咗棉襖先。比sister罵好過凍死。
bird bird

bird bird

bird bird,
係呀!如著裙嘅,仲可以著絲襪!
原帖由 bird-bird 於 09-11-17 11:09 PM 發表

各位媽咪,

係咪十度以下先可以著棉襖?明天可以著嗎?

bird bird

原帖由 bbmummmy 於 09-11-17 22:03 發表
vvmom,

唔使客氣!!!  呢幾日大家都要穿夠衫!

各位媽咪,

係咪十度以下先可以著棉襖?明天可以著嗎?

bird bird

vvmom,

唔使客氣!!!  呢幾日大家都要穿夠衫!

各位1E媽咪,
今日造句第三和第四個係什麼詞語?
Thank you
vvmon

Dear bbmummmy,
Thank you verymuch,我在裕華買咗棉襖,好彩行快步,遲D都無埋! 淨係為咗亞女D冬季校服,勞心又勞力!不過總之,多謝你的意見!
vvmon

原帖由 bbmummmy 於 09-11-17 07:41 發表
vvmom,

棉襖我係裕X國貨公司買, 我覺OKAY, 灰褸你試吓去馬沙, H&M, Zara, 可能都有, 你最後打電話問咗先.  

之前有高年級家長話棉襖比長褸好, 因較輕, 方便背書包, 去洗手間較方便.  快D去買衫啦, 記得買肉色絲襪, ...

vvmom,

棉襖我係裕X國貨公司買, 我覺OKAY, 灰褸你試吓去馬沙, H&M, Zara, 可能都有, 你最後打電話問咗先.  

之前有高年級家長話棉襖比長褸好, 因較輕, 方便背書包, 去洗手間較方便.  快D去買衫啦, 記得買肉色絲襪,  好似聽日都凍O架.

各位媽咪,
請問你地有無人買到灰色長褸,可以話比我聽係邊到買嗎?我見識過寶霖件棉襖,好似唔係好掂!
vvmon

vvmon,

唉!  幼稚園實在太開心, 其實可能是我不習慣, 個女今次都可接受啦!  因為其實可能我要求唔係高.  大家繼續努力啦!

Hi, Schoolbus26,
我個女讀1E,我個女初初都唔係好掂,非常唔習慣,而家先好D"炸",今次評估就一般啦,你都知佢地係幼稚園時無測驗考試,所以我起初都打定輸數,但見佢都ok,心都定D啦!你呢?不過為了我們的心肝,努力呀!
vvmon
原帖由 Schoolbus26 於 09-11-16 09:36 發表
vvmon,

我個女係讀1B班, 你呢?  終於都有一個同幼稚園啦, 你個女上到小一習慣嗎?  今次評估滿唔滿意呀?  希望大家努力和最緊要係個女開開心心過小學生活. ...

vvmon,

我個女係讀1B班, 你呢?  終於都有一個同幼稚園啦, 你個女上到小一習慣嗎?  今次評估滿唔滿意呀?  希望大家努力和最緊要係個女開開心心過小學生活.

穎晴媽,

你估D高年級姐姐係咪玩呢個側側膊唔多覺呢? 我今朝都見到高年級姐姐戴頸巾, 有一個戴左條綠色間青色既, 睇到我眼都突埋啊!

原帖由 穎晴媽咪 於 09-11-14 00:27 發表
BMW,

校務處覆我只可以戴淨色頸巾,唔可以有
其他 colour or 間色,至於高年級姐姐係
咪可以用間色頸巾 or 陽奉陰違就真係唔
知喇!

Hi ,Schoolbus26
還未請教你個女讀邊班,好似他鄉遇老友咁!
vvmon

BMW,

校務處覆我只可以戴淨色頸巾,唔可以有
其他 colour or 間色,至於高年級姐姐係
咪可以用間色頸巾 or 陽奉陰違就真係唔
知喇!

原帖由 BMW 於 09-11-13 17:10 發表
吾係Wow....我等School Bus成日見有個高年班既姐姐,距條頸巾真係間色、仲簡得都幾多下添Bor。不過...距通常頸巾個尾係収左係件衫既入面...

穎晴媽咪

吾係Wow....我等School Bus成日見有個高年班既姐姐,距條頸巾真係間色、仲簡得都幾多下添Bor。不過...距通常頸巾個尾係収左係件衫既入面...

原帖由 Wallwini 於 09-11-13 16:06 發表
嗚嗚~~~要由頭再來.....我想學校都是要簡單連花邊也不可
‹ 上一主題|下一主題