用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 新加坡升學
樓主: coni
go

新加坡升學 [複製鏈接]

hello siuchiu, already email to you. pls check.

Please send me a copy. My email address is [email protected]

Thanks

原帖由 kith 於 10-8-12 15:57 發表
Please send me a copy. My email address is

Thanks

hello 巳經發給你了. 請查收

Please send me a copy. My email address is [email protected]

Thanks

回覆 1# coni 的文章

Thank you your help!

原帖由 DARDAR 於 10-8-10 14:53 發表
我兒子今年將升中三,如到星加坡升學在學習或課程上如遇到困難,有否援肋,及收費如向何,亦希望能得到一些资料,謝謝!

巳經PM資料給你了.
"如到星加坡升學在學習或課程上如遇到困難,有否援肋...  "  跟香港一樣, 你可以請補習老師... 學校老師也很樂意幫忙學生的.

回覆 1# coni 的文章

我兒子今年將升中三,如到星加坡升學在學習或課程上如遇到困難,有否援肋,及收費如向何,亦希望能得到一些资料,謝謝!

原帖由 26102007 於 10-7-30 16:36 發表
Please send me the information to        
Thank you!!!!

hello, 巳經EMAIL了. 請查收

Please send me the information to          [email protected]  

Thank you!!!!

原帖由 coni 於 10-7-29 23:38 發表

巳經email給你了. 請查收

coni,
我收到資料嘞~~
多謝妳用心解答同提醒,謝謝!

原帖由 minnie-ma 於 10-7-27 21:13 發表

妳好CONI,
睇完妳呢段內容之後,好似搵到指路明燈咁呀!
睇曬妳係到建議嘅網址之後,
我有以下呢D令到我好煩嘅問題呀,麻煩妳幫幫我呀,好嗎?

1.我女兒今年升小三,9月滿8歲,我想佢係星加坡升小五,唔知要幾時開始準備 ...

巳經email給你了. 請查收

原帖由 hellomimi123 於 10-7-29 17:06 發表
please pm me details! thanks!

hello, already pm to u

please pm me details! thanks!

原帖由 coni 於 08-11-20 01:12 發表
我仔仔今年16歲, 在新加坡讀書巳經7年了
陪了他2年後我回了港, 離開前找了一家私人辦的宿舍照顧他直至現在, 由於覺得宿舍真的辦得很好, 監護人很盡責, 有愛心, 而且會講廣東話 ^^  她們不單照顧了小朋友的起居學業,  ...

妳好CONI,
睇完妳呢段內容之後,好似搵到指路明燈咁呀!
睇曬妳係到建議嘅網址之後,
我有以下呢D令到我好煩嘅問題呀,麻煩妳幫幫我呀,好嗎?

1.我女兒今年升小三,9月滿8歲,我想佢係星加坡升小五,唔知要幾時開始準備入紙申請呢?

2考統一試前咪有個升學先修班要上嘅?係咪係香港上嘅呢?幾時要報同係咩月份上嘅呢?會唔會撞到而家小學上課時間?

3.如果唔合格咪唔可以讀政府小學嘅......
咁私校係咪自己去考就得架嘞?

4.其實我都會同埋個女一齊過去呀,但係係咪一定要讀政府學校我先可以申請個陪讀證過去架?

5.其實一開始我要用幾多錢去完成整個申請到落腳過程呢?
我係諗住頭幾年係星加坡租私人樓同個女住架,呢到我都知要用大筆D嘅錢的.....

6.妳當時陪住仔仔是怎樣生活的呢?生活悶嗎?會時不時返香港嗎?駛唔駛成日出入學校咁架?

7.香港d學校咪會有好多課外活動比學生參加嘅,星坡都會有嗎?我女女一路都有學芭蕾舞,佢好希望可以繼續,唔知有無嘅呢?

請問妳可不可以E-MAIL妳係星加坡陪仔仔讀書的過程,同埋宿舍及小學的等資料給我嗎?電郵如下:
[email protected]

唔好意思呀,咁多問題,但我真係好擔心個女過去讀書,唔知頭唔知路咁,希望唔會麻煩到妳啦!!

謝謝妳的幫忙

MINNIE-MA上

hello, already email to you two. thx

pls send me the details via email: [email protected]

Thanks a lot!

pls send me the details via email: [email protected]

Thanks a lot!

原帖由 mememoo 於 10-7-17 03:17 發表

Hi Coni,

I am very interested, please email the details to me!!  thanks a  lot  !!!

hello, 巳經email給你了

原帖由 coni 於 08-11-20 01:12 發表
我仔仔今年16歲, 在新加坡讀書巳經7年了
陪了他2年後我回了港, 離開前找了一家私人辦的宿舍照顧他直至現在, 由於覺得宿舍真的辦得很好, 監護人很盡責, 有愛心, 而且會講廣東話 ^^  她們不單照顧了小朋友的起居學業,  ...

Hi Coni,

I am very interested, please email the details to me!!  thanks a  lot  !!!
my email is  :   [email protected]

樓上幾位, 巳經email給你們了.
‹ 上一主題|下一主題