用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 港大同學會小學 2011-12家長招集區
樓主: ziyi
go

2011-12家長招集區 [複製鏈接]

回復 638# Charlotte_mom 的帖子

Charlotte_mom,

請收貓。thanks!

醒目開學勳章

查了地圖,應該是Ocean Park Station啦

原帖由 Chickee 於 11-6-14 15:12 發表
唔該晒ziyi daddy & Charlotte mom,

我打了去學校問, 佢話全部書都要買, 全部都有機會帶番學校用。

至於中學問題, 讀得港同就想佢將來上埋書院, 所以咪順便睇下將來小朋友可以點返學囉!

咁應該係黃竹坑站, 還是海 ...

醒目開學勳章

早出聲嗎
咁部份可以唔買....haha
現在填了給書局,沒有得返轉頭

原帖由 Charlotte_mom 於 11-6-14 15:48 發表
我女已經問我, 可唔可以幫佢申請ANNUAL PASS, 我估佢以為日日放學行過去好方便 (暈~)
講到書, 如果你唔介意用舊書, 我有WOR

醒目開學勳章 王國長老

我女已經問我, 可唔可以幫佢申請ANNUAL PASS, 我估佢以為日日放學行過去好方便 (暈~)
講到書, 如果你唔介意用舊書, 我有WOR

唔該晒ziyi daddy & Charlotte mom,

我打了去學校問, 佢話全部書都要買, 全部都有機會帶番學校用。

至於中學問題, 讀得港同就想佢將來上埋書院, 所以咪順便睇下將來小朋友可以點返學囉!

咁應該係黃竹坑站, 還是海洋公園站呢? (日日係"海洋公園"返學, 又幾開心喎!!)

醒目開學勳章

如果你有舊書(有些如中文是2006版),咪唔使買全部
但作業的如數學,我想都很難唔買了

原帖由 Chickee 於 11-6-14 12:55 發表
我仲要請問一下, 書單上所有的書, 係唔係都要買?

醒目開學勳章 王國長老

hi, 請問你小朋友係黎緊9月入讀港同小一?
原帖由 GSKP 於 11-6-13 10:05 PM 發表

你好,唔知可唔可以add埋我呢?
我的e-mail:[email protected]

醒目開學勳章 王國長老

回復 632# Chickee 的帖子

嘩! 問到咁遠.......
書院唔近民居又唔近商業區, 我估都幾unlikely有個獨立出口, 將來可能最近果個係海洋公園站, 不過個站exact出口o係邊, 我都唔知

書單上面既書, 如果係圖書, 你可以考慮去圖書館借(有d人係咁), 其他既都要買

醒目開學勳章

照規劃是近的

原帖由 Chickee 於 11-6-14 12:35 發表
請問有無人知道, 將來港鐵的黃竹坑站, 近唔近書院呢?

我仲要請問一下, 書單上所有的書, 係唔係都要買?

請問有無人知道, 將來港鐵的黃竹坑站, 近唔近書院呢?

原帖由 ziyi 於 11-6-5 09:10 發表
恭喜, 如果想參加我們的facebook新生group,PM你的E-mail address 給我吧

你好,唔知可唔可以add埋我呢?

Hello! 各位,有段時間冇上嚟,原來已經發展到有fb添。 唔知可唔可以add埋我呢?

Hi Ziyi Daddy,

Just saw your PM, I PM-ed my e-mail address to you.   Thanks!

Daisy

醒目開學勳章

恭喜, 如果想參加我們的facebook新生group,PM你的E-mail address 給我吧

原帖由 Samuel_mama 於 11-6-5 08:54 發表
Hi, my son will study HKUGA in coming September, nice to meet all of you.  I want to add the FB...but I have no idea at all.  Would you mind telling me...I live in TKO.

Hi, my son will study HKUGA in coming September, nice to meet all of you.  I want to add the FB...but I have no idea at all.  Would you mind telling me...I live in TKO.

jdepp,

Please add me in the facebook group!   Or, you'd already done but I need to confirm?   I am a little stupid in using facebook.   

Daisy

唔記得介紹下自己添!我叫Eva,大囡Hayley會讀小一,家住筲箕灣,以前住TKO東港城,因為要升小一搬回港島區仲有個細仔三歲半

早晨!尋晚真係開心到瞓唔著,三點先瞓,而家已經起咗身了!

我今日都收到信收左喇! 超開心呀~ 終於可以入0黎報到喇~
‹ 上一主題|下一主題