用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 4/5月皇家試成績分享
樓主: wbmom
go

4/5月皇家試成績分享 [複製鏈接]

回復 4# fcbttkw 的帖子

fcbttkw,

多謝哂!囝囝,我們和老師都很開心!希望大家繼續努力!

回復 1# pamelaywy 的帖子

原帖由 wootaitai 於 11-6-29 11:58 發表

恭喜!一年G4好勁啊!
APA有沒有消息啊?

無啦, 明年要再繼續努力....

醒目開學勳章

回覆 6# wbmom 的文章

恭喜wbmom, busybusy, Camom,
大家要繼續努力啊!

醒目開學勳章

原帖由 pamelaywy 於 11-6-29 10:50 發表
我囝都收到啦...
一年級, 學了CELLO 約一年, GRADE 4 有MERIT. 不過意外地佢SIGHT READING 好低分, 因佢平日同老師練SIGHT READING 好好, 而且佢睇譜很快, 但唔知點解今次咁低分, 唔知係未中途犯了大錯? 有無老師可 ...

恭喜你啊!
預祝你囝囝8月琴試攞到更好成績!!

醒目開學勳章

原帖由 busybusy 於 11-6-28 23:22 發表
謝謝!當天考官可沒對她手松, 女兒一出來已說sight reading很難, 3個sharp, 6/8拍,allegro, 共6行, 她說我顧了音符(要上把), 又要數拍子, 怎麼allegro? 結果剛及格.

是要想想辦法!
  ...

阿仔當日考琴,考官俾咗份4-5個flat嘅sight reading佢,阿仔話彈錯咗2,3個音!呢個考官似乎一D都唔手鬆啊!

我囝都收到啦...
一年級, 學了CELLO 約一年, GRADE 4 有MERIT. 不過意外地佢SIGHT READING 好低分, 因佢平日同老師練SIGHT READING 好好, 而且佢睇譜很快, 但唔知點解今次咁低分, 唔知係未中途犯了大錯? 有無老師可以指一下?

囝囝 Aural 部份比較差,請問應該如何協助他改善(囝囝考了鋼琴3級試)?

回復 85# wbmom 的帖子

終於等到了, congratulations!! happy for you!!

我都報喜呀!阿仔Grade 5 violin Distinction! 開心得我跳起!!!
wbmom

回復 81# wootaitai 的帖子

Thanks!!! 大家一起努力啦!

回覆 80# bebebe12345 的文章

謝謝!當天考官可沒對她手松, 女兒一出來已說sight reading很難, 3個sharp, 6/8拍,allegro, 共6行, 她說我顧了音符(要上把), 又要數拍子, 怎麼allegro? 結果剛及格.

是要想想辦法!

回覆 5# busybusy 的文章

回復 76# busybusy 的帖子

哈哈!滿意就好,囡囡一定好高興!
sight reading是通病,尤其是玩solo,慢慢想辦法。
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

醒目開學勳章

回復 1# Camom 的帖子

回復 1# Kareese 的帖子

我囝囝5月20號考,今日收到分紙,二級distinction,好開心!

醒目開學勳章

Glad to share that my child got the distinction in  her G5 violin exam, full marks in scale, full marks in 'C' piece, sight reading still need to work hard.
‹ 上一主題|下一主題