用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母幼稚園 聖母幼稚園同學會
樓主: sara11
go

聖母幼稚園同學會 [複製鏈接]

原帖由 chole媽媽 於 09-7-17 17:18 發表
我已經再打電話去問,最終唔夠15個人,都要$88.-一位,所以我冇訂飛,而且今個星期日可能會打風,你地有冇問題?

我無所謂跟大圍, 88蚊可以接受, 最怕係打8號風球咋!!! 點算????? 天呀!!!! 唔好玩啦!!! pls.....

我已經再打電話去問,最終唔夠15個人,都要$88.-一位,所以我冇訂飛,而且今個星期日可能會打風,你地有冇問題?

原帖由 lola2008 於 09-7-17 13:32 發表
kcpak, 你現在係咪一個人湊兩個囝囡返暑期班,我E+同工人,一人湊一個都好辛苦,所以都服咗你,最辛苦係凑囡囡上游泳班,我係會所學,露天泳池,日曬雨淋,睇書陽光又「撐」眼,時間又長,所以E+係睇佢哋幾分鐘就撤退。 ...

所以我一向都好佩服kcpak架!!!

亦都好佩服你,有3個囡囡, 嘻嘻!

好羨慕有會所, very方便, 記住帶黑超及開遮呀!!

係咪兩個囡囡一齊游水呢??

原帖由 lola2008 於 09-7-17 13:22 發表
好慘呀!大囡尋日自己沖凉果陣,比隻蚊螆嚇親,跣咗一跣,屈親隻手,今朝上唔到游泳班,下晝仲有個course,但較文靜,做「禮儀小公主」,希望上到。 ...

哎呀! 隻蚊滋好大, 你囡囡咁大反應

吓! 咁搞野有"有禮儀小公主" course上, 真係未聽過, 學完係咪會儀態萬千呢??? 若然會, 我想比囡囡學

醒目開學勳章

kcpak, 你現在係咪一個人湊兩個囝囡返暑期班,我E+同工人,一人湊一個都好辛苦,所以都服咗你,最辛苦係凑囡囡上游泳班,我係會所學,露天泳池,日曬雨淋,睇書陽光又「撐」眼,時間又長,所以E+係睇佢哋幾分鐘就撤退。

醒目開學勳章

好慘呀!大囡尋日自己沖凉果陣,比隻蚊螆嚇親,跣咗一跣,屈親隻手,今朝上唔到游泳班,下晝仲有個course,但較文靜,做「禮儀小公主」,希望上到。

原帖由 chole媽媽 於 09-7-17 12:16 發表
啟黎今個星期日會打風,你地有冇其他提議?

好想見下大家呀!!!!! 有咩提議呢??? 室內有瓦遮頭.......

O_K

嘩~ 真係半夜三更上黎, 好開心你蒲頭

不如你又ADD我, 我PM 電郵比你, 等你..... ADD我

你囡囡同HUNGLIN囡囡本應有份表現, 咁好呀! 李老師話會簡D高大D同學仔去表演, 咁我囡囡又最細粒....... 無計!! 所以我今年一定要囡囡上游水班, 有咩資料一定會通知你, 想囡囡有伴, 有空就比埋培正游水資料, 我會比較一下才決定!!

不過好彩佢近排上跳舞班有機會出去表演咋! 上次係7月1日,但FACEBOOK UPLOAD唔到短片, 黎緊7月27日荃灣大會堂又有得表演, 我地好開心呀!!

你囡囡轉校, 好想知邊間, 會咁少功課, 又有小學及中學, 我都有擔心囡囡架..... 有機會找你詳談

好野!! SUN見到你, 但係最擔心天氣, 大家有無稔過如果真係橫風橫雨, 有咩好去處先

我呢日稔囡囡見到同學仔會有咩反應, 我都好緊張, 我未同過你地去街街呀!!

得閒再傾~

啟黎今個星期日會打風,你地有冇其他提議?

原帖由 Nanaleung 於 09-7-17 11:48 發表

咩68, 即係88 呀......>唔明白,請解釋啦!! 唔係扮蠢

係啦! 個天真係....... 點算呢????

原帖由 kcpak 於 09-7-16 17:39 發表
我發覺個天好攪野......星期六,日總會落下雨......我囝返跆拳係星期六,所以我留意左佢好耐.......:igiveup:
做唔到68,,即係88呀~

咩68, 即係88 呀......>唔明白,請解釋啦!! 唔係扮蠢

係啦! 個天真係....... 點算呢????

原帖由 kcpak 於 09-7-16 17:35 發表
好多人咁講,,不過佢係好痴,,直頭成個女仔咁......依賴我~我想佢man  d

話你知, 我囡囡出街唔痴我, 反而痴住D溫柔細心既姨姨, 我唔會呷醋呀!! 呵呵

唔好意思, 呢排比較忙!  啱啱睇完之前嘅 post.

其實, 我都重好驚揀錯 garr~~  雖然, 佢地都係天主教學校, 但係, d 修女同校長就好似好嚴肅

不過, 長遠 d 睇, 佢地都有中, 小學, 雖然唔係100%直上, 但都有 80-90%, 而且, 朋友個女响度讀小學, 佢女女黎緊會升3年班, 佢話到2年班學期尾, 每日都係得3樣功課, 呢樣真係好吸引, 因為, 醫生話, 多功課對佢呢類型嘅小朋友黎講,係好難嘅    

7/19 南丫島, 我有興趣呀~~

kcpak
我响 Facebook add 佐妳呀!  雖然我都唔係日日上 Facebook, 但都密過上 BK 嘅!

Nanaleung
妳女女係咪送佐張年曆卡比我女女果個呀?!  多謝妳呀!  
我女女係响2.5歲左右, 健康院轉介去政府評估中心做評估的.  佢地班上都有個同學會做評估, 佢係睇開嘅私家醫生寫信轉介的.
游水我都有興趣呀~~  我朋友個女响培正上游水班, 佢話教得幾好, 駛唔駛我問下d詳情啊!

hunglin,
我知妳女女係邊個喇!  因為家長會果日, 我有問李老師, 除佐我女女, 班上重有無其他同學會轉校, 佢話重有一個..... 妳女女轉去邊呀?  我女女會轉去豬流感果間幼稚園.
唔知李老師有無同妳講, 原本揀佐妳女女表演 garr~~ 點知佢同我個女極之心散, 排佐幾次都唔專心, 所以將佢地2個換走佐, 哈哈, 係有一日, 我接阿女放學時, 李老師同我講 garr.

原帖由 kcpak 於 09-7-16 17:49 發表
我無佢電話架,,佢唔上bk我都問唔到佢呢.....

原帖由 Nanaleung 於 09-7-16 14:22 發表
kcpak

你有無問下 o_k 去唔去呢??
我無佢電話架,,佢唔上bk我都問唔到佢呢.....
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

原帖由 chole媽媽 於 09-7-16 13:02 發表
大家有冇留意天氣,天文台話星期日有狂風驟雨,我問過訂左飛唔去都得,不過,我地得10個大人,佢做唔到$68.-張飛,你地有冇好提議?
我發覺個天好攪野......星期六,日總會落下雨......我囝返跆拳係星期六,所以我留意左佢好耐.......
做唔到68,,即係88呀~
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

原帖由 Nanaleung 於 09-7-16 08:56 發表

唔急得, 慢慢黎啦!

佢依家痴你, 你要珍惜, 到佢讀到中學,你想痴都唔會呀!
好多人咁講,,不過佢係好痴,,直頭成個女仔咁......依賴我~我想佢man  d

原帖由 chole媽媽 於 09-7-16 15:21 發表
我會幫手訂飛,不過,要等埋人數方面,啟下有冇人覆.

麻煩晒兼唔該晒~

我怕無時間上黎bk, pm定手提, 你記低啦!

我會幫手訂飛,不過,要等埋人數方面,啟下有冇人覆.

原帖由 Nanaleung 於 09-7-16 13:48 發表

都唔錯喎! 天氣唔好可以REFUND, 我無所謂, 麻煩煩!!

係咪你負責買呢? 我PM手提比你好嗎??? 請回覆我

kcpak

你有無問下 o_k 去唔去呢??

原帖由 chole媽媽 於 09-7-16 13:02 發表
大家有冇留意天氣,天文台話星期日有狂風驟雨,我問過訂左飛唔去都得,不過,我地得10個大人,佢做唔到$68.-張飛,你地有冇好提議?

都唔錯喎! 天氣唔好可以REFUND, 我無所謂, 麻煩煩!!

係咪你負責買呢? 我PM手提比你好嗎??? 請回覆我

‹ 上一主題|下一主題