用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 09年已獲取錄的IK1入黎交流
樓主: ylliu
go

09年已獲取錄的IK1入黎交流 [複製鏈接]

hebe ma,
唔該晒, 我打去學校問校車點安排, 佢要我問司機, 打去問司機佢又話等so生安排, 晏d會電話通知, 但就一直無電話來, 都唔知係唔係照舊. 你咁講我就放心啦.

e...全部都無心心工作紙? 點解jacob有得派返來架? 奇怪, 唔通miss tsang佢地自己安排佢地做架.
原帖由 chickenwing2006 於 10-5-15 00:38 發表
jacob ma,

天日番學一切照常 , 著校服 + 咩書包 .... 校車就跟無興趣班既時間 !

jacob ma,

天日番學一切照常 , 著校服 + 咩書包 .... 校車就跟無興趣班既時間 !

原帖由 basicjanny 於 10-5-14 22:20 發表
hebe ma,

希望你個新工人快d來到, 快d輕鬆d.

想問下明天返學, 要不要帶書包呀?

marco ma,

係呀係呀 ..... 到時記得問 jacob ma 拎入場 pass 啦 , 佢 hb 次次都有擺 counter 架 !   我地 d pass 都係佢比我地先去到咋

原帖由 basicjanny 於 10-5-14 22:21 發表
我知, 每年1月都有玩具展架.

macro ma,

個張 memo 我都有簽番去 , 不過 miss choy 又無退番番黎 wor !  我一係星期一再寫 memo 問下佢先 !

今日我 hb 有番去睇 hebe 跳 ballet , 問左 miss choy 原來全級 ik1 都無 mother's day 手工紙 , 佢話唔 g 其他班有咩野派番 wor !

原帖由 曦Hei媽 於 10-5-14 14:33 發表
Jabco ma , hebe ma.

我唔係響史丹福學,佢之前係出面學緊!
刷牙紀錄,我都有比miss choy,但唔係個個禮拜有貼貼紙law!
你工人幾時到呀?係噃全日班係咪真係之前交咗信唔駛再交嗰張通告ga,我交咗,miss choy退番比我!我驚miss 咗!
...

我知, 每年1月都有玩具展架.

原帖由 曦Hei媽 於 10-5-14 14:33 發表

刷牙紀錄,我都有比miss choy,但唔係個個禮拜有貼貼紙law!
你工人幾時到呀?係噃全日班係咪真係之前交咗信唔駛再交嗰張通告ga,我交咗,miss choy退番比我!我驚miss 咗!
...

hebe ma,

希望你個新工人快d來到, 快d輕鬆d.

想問下明天返學, 要不要帶書包呀?
原帖由 chickenwing2006 於 10-5-14 13:41 發表
jacob ma,

牙有擦架 .... 係無做個本 record lor , miss 又無問我拎 wor

而家無左 aunty , 真係日日都甩哂碌 .... 暫時無 miss 到校車都好叻架啦 !

希望新工人快 d 到啦

...

hebe ma,  你毎囡架綿羊車好靚喎,幾時再有玩具展呀?下次通知埋我,我都想買架比佢!

原帖由 chickenwing2006 於 10-5-14 00:50 發表
macro ma,

唉 .... hebe 既問題真係唔 g 點攪 , 工人都走左個幾月 , 當時以為係工人問題多 d .... 原來唔係 , 係佢自己成日發皮4 , 為既都係 d 極無謂既野 !

miss choi 講可能無 nap time , 一到 4:00 左右就開始 ...

jacob ma,

牙有擦架 .... 係無做個本 record lor , miss 又無問我拎 wor

而家無左 aunty , 真係日日都甩哂碌 .... 暫時無 miss 到校車都好叻架啦 !

希望新工人快 d 到啦

原帖由 basicjanny 於 10-5-14 13:09 發表
hebe ma,

刷牙紀錄, 都係睇下小朋友做唔做到日日刷2次牙, 唔好食太多零食, 刷牙手冊上寫星期一交俾老師, 咁我都係跟住照做lor, jaocb好驚唔刷牙我唔俾tick佢.

史丹福個度, 應該會有人call你架, 會唔會唔見左呢?
...

hebe ma,

刷牙紀錄, 都係睇下小朋友做唔做到日日刷2次牙, 唔好食太多零食, 刷牙手冊上寫星期一交俾老師, 咁我都係跟住照做lor, jaocb好驚唔刷牙我唔俾tick佢.

史丹福個度, 應該會有人call你架, 會唔會唔見左呢?
我pm電話俾你.
原帖由 chickenwing2006 於 10-5-14 00:44 發表
jacob ma,

咩有刷牙紀錄冊咩 ?? 仲要每個星期一交俾 miss ?? 我一次無都交 wor ??mouth:" />mouth:" />

同埋我都報左史丹福, 上星期又無咩下文 follow call 都無一個 .... 你有無個個 hotline # 比我呀 ?  

我連 ...

macro ma,

唉 .... hebe 既問題真係唔 g 點攪 , 工人都走左個幾月 , 當時以為係工人問題多 d .... 原來唔係 , 係佢自己成日發皮4 , 為既都係 d 極無謂既野 !

miss choi 講可能無 nap time , 一到 4:00 左右就開始易發皮 4 , 佢會多 d 留意佢 wor

游水你上左一堂好唔好 ?  hebe 成日話怕浸到 , 唔想學 wor .... 我見佢成日流鼻水同咳 , 游下水希望健康 d lor

原帖由 曦Hei媽 於 10-5-13 16:16 發表
hebe Ma,

係呀,阿仔尋晚都同我講話hebe mami尋日同miss choy講電話,話hebe成日喊喎!仲有佢話尋日係ryan mami講故事比佢哋聽!另外,我都交咗k2全日通告比miss choy,佢話之前交咗申請信就唔駛再交喎!未交就要連埋申請信一併交 ...

jacob ma,

咩有刷牙紀錄冊咩 ?? 仲要每個星期一交俾 miss ?? 我一次無都交 wor ??

同埋我都報左史丹福, 上星期又無咩下文 follow call 都無一個 .... 你有無個個 hotline # 比我呀 ?  

我連一堂都未試 , 都唔 g 攪咩

原帖由 basicjanny 於 10-5-13 22:07 發表
曦Hei媽,

我見通告係 全英語部健康生活日, 都唔知返d咩.
刷牙紀錄冊要日日紀錄架, 每個星期一交俾老師檢查, 佢會係封面跟返d公仔貼上貼紙架, 跟住再帶回來日日紀錄.

我打左去史丹福, 佢俾我可以改到星期日呀, 你 ...

曦Hei媽,

我見通告係 全英語部健康生活日, 都唔知返d咩.
刷牙紀錄冊要日日紀錄架, 每個星期一交俾老師檢查, 佢會係封面跟返d公仔貼上貼紙架, 跟住再帶回來日日紀錄.

我打左去史丹福, 佢俾我可以改到星期日呀, 你都快d打去改了.
原帖由 曦Hei媽 於 10-5-13 16:20 發表
Jacob Ma,

好彩你們提一提,我真係唔知星期六要返學,仲有返去咩事呢?同埋之前嗰本刷牙紀錄冊幾時交呢?
星期六,阿仔都係學游水,又無得補堂,點算呢?

...

Jacob Ma,

好彩你們提一提,我真係唔知星期六要返學,仲有返去咩事呢?同埋之前嗰本刷牙紀錄冊幾時交呢?
星期六,阿仔都係學游水,又無得補堂,點算呢?

原帖由 basicjanny 於 10-5-13 15:27 發表
hebe ma,

希望hebe大個女會好d啦, 次次我去學校見到佢, 佢都會同我笑下架.

我都簽左轉全日呀. k2時, 應該唔會係k1的老師了.

我都係剛打去學校問, 原來星期六真係要返學. 不過撞左星期六下午jacob學游水天. 一陣打 ...

hebe Ma,

係呀,阿仔尋晚都同我講話hebe mami尋日同miss choy講電話,話hebe成日喊喎!仲有佢話尋日係ryan mami講故事比佢哋聽!另外,我都交咗k2全日通告比miss choy,佢話之前交咗申請信就唔駛再交喎!未交就要連埋申請信一併交!

阿仔都無心形手工仔呀?

原帖由 chickenwing2006 於 10-5-13 14:50 發表
jacob ma,

係呀 ... 真係成日都係甘 !! 1 - 2 日有 1 次大喊 , 仲係為左 d 無謂野黎喊 , 希望真係到 k 2 會好 d 啦 !!

仲有我簽左 memo k 2 轉全日班呀 .... 到時唔 g 仲有無機 miss choi 教番佢呢 , 佢真係勁 lik ...

hebe ma,

希望hebe大個女會好d啦, 次次我去學校見到佢, 佢都會同我笑下架.

我都簽左轉全日呀. k2時, 應該唔會係k1的老師了.

我都係剛打去學校問, 原來星期六真係要返學. 不過撞左星期六下午jacob學游水天. 一陣打去問下可唔可以改星期日.
原帖由 chickenwing2006 於 10-5-13 14:50 發表
jacob ma,

係呀 ... 真係成日都係甘 !! 1 - 2 日有 1 次大喊 , 仲係為左 d 無謂野黎喊 , 希望真係到 k 2 會好 d 啦 !!

仲有我簽左 memo k 2 轉全日班呀 .... 到時唔 g 仲有無機 miss choi 教番佢呢 , 佢真係勁 lik ...

jacob ma,

仲有我簽左 memo k 2 轉全日班呀 .... 到時唔 g 仲有無機 miss choi 教番佢呢 , 佢真係勁 like miss choi 架 !!

星期六番學真係第一次 , 仲有埋校車真係好呀

原帖由 basicjanny 於 10-5-13 14:47 發表
hebe ma,

hebe咩事又鬧情緒呀? miss choi又真係幾有辦法bor.
係呀我昨天又做故事媽媽, 剛好有3個媽媽, 一人負責自己個一班, 我完左H班, 想等埋F班下來, 睇下hebe, 點知等到3:00都未來, 去校務去問下, 佢地話依架落 ...

hebe ma,

hebe咩事又鬧情緒呀? miss choi又真係幾有辦法bor.
係呀我昨天又做故事媽媽, 剛好有3個媽媽, 一人負責自己個一班, 我完左H班, 想等埋F班下來, 睇下hebe, 點知等到3:00都未來, 去校務去問下, 佢地話依架落緊來, 不過我趕時間就未睇到佢地. 昨天鬼仔ma剛好有去睇到呀.
原帖由 chickenwing2006 於 10-5-13 14:09 發表
jacob ma,

你尋日做故事 mama 呀 ??

可能因為我囡遲左啦 .... 因為近日佢情緒都係麻麻 (大叫, 大喊仲講大話), 我寫左係手冊叫 miss choi 話佢 .... 估唔到 2:30 收到 miss choi 電話佢開左 speaker 比全班同學同 ...

jacob ma,

你尋日做故事 mama 呀 ??

可能因為我囡遲左啦 .... 因為近日佢情緒都係麻麻 (大叫, 大喊仲講大話), 我寫左係手冊叫 miss choi 話佢 .... 估唔到 2:30 收到 miss choi 電話佢開左 speaker 比全班同學同我傾 hebe 問題 , hebe 無喊只係張開口唔敢出聲 !

放學番黎真係乖左甘 .... 估唔到 miss choi 會用呢招整治佢

原帖由 basicjanny 於 10-5-13 14:02 發表
hebe ma,

原來你介意無母親節禮物.
佢地個個心心手工紙做得好求其架.我諗應該個個班都有瓜, 可能老師漏左未派返來, 你問下老師好d, 鬼仔有無呀?

昨天故事媽媽, hebe個班本來2:45, 結果遲左到3:00才下來  ...

hebe ma,

原來你介意無母親節禮物.
佢地個個心心手工紙做得好求其架.我諗應該個個班都有瓜, 可能老師漏左未派返來, 你問下老師好d, 鬼仔有無呀?

昨天故事媽媽, hebe個班本來2:45, 結果遲左到3:00才下來  
原帖由 chickenwing2006 於 10-5-13 12:36 發表
jacob ma,

我見你 blog mother's day 有個心心手工紙 , 唔 g 點解 cash 無既 ..... 我都奇怪 , 又會咩表示都無既 ??

唔 g 問唔問番 miss choi 好

jacob ma,

我見你 blog mother's day 有個心心手工紙 , 唔 g 點解 cash 無既 ..... 我都奇怪 , 又會咩表示都無既 ??

唔 g 問唔問番 miss choi 好

原帖由 basicjanny 於 10-5-11 15:25 發表
俾著我, 一定會打俾老師了解下, 等老師多d留意.

‹ 上一主題|下一主題