用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 宣道幼稚園 2009年K1
樓主: rebeccachor
go

宣道幼稚園 2009年K1 [複製鏈接]

17號我要bring啫喱糖,你們呢?:

全部小朋友都要表演!

原帖由 emilyykyip 於 09-12-14 17:50 發表
是否全部小朋友都要表演呢?

是否全部小朋友都要表演呢?

rebeccachor,

今天知道要穿上衣黃色下身穿jeans skirt.  你是否一様呢?原來照原本上學時間.

rebeccachor,

我會九時三十分前到,因我要做協助家長,不知道你會幾多點到呢?小朋友是否十點到呢?

原帖由 rebeccachor 於 09-12-11 12:18 發表
18/12 我會去呀! 我個女話佢係跳舞組, 有d 同學就係禮物組喎, 仲成日係屋企又唱又跳, 但唔知佢唱乜...

18/12 我會去呀! 我個女話佢係跳舞組, 有d 同學就係禮物組喎, 仲成日係屋企又唱又跳, 但唔知佢唱乜...

原帖由 Polly627 於 09-12-8 16:27 發表
[我都係個仔講個名,我寫, 我個仔只係識寫x’mas 但係寫得好核突, 我寫手冊比老師煩請佢低調地轉交其他小朋友,因為我怕沒收到卡的小朋友會不開心, 所以我諗老師唔會太張揚, 會放係小朋友的學習套當中.
原本想每個小 ...

唔怪得之浚彥話蘇宓唔係坐11号車啦, 不過浚彥話蘇宓坐地鐵返學喎, 真係比佢笑C, 我send咗私人訊息比你呀, 你有時間就睇吓啦  

原帖由 Polly627 於 09-12-8 16:15 發表
寫錯名真係唔好意思, 我個仔講野唔係咁清楚, 係佢話我知佢個老友叫黎浚賢架, 原來係黎浚彥先真, 等我打佢pat pat 先?宓宓話浚彥坐11號校車架, 不過我地放學去婆婆到, 所以要坐7號, 我個仔次次問親佢老友係邊個就話係 ...

[我都係個仔講個名,我寫, 我個仔只係識寫x’mas 但係寫得好核突, 我寫手冊比老師煩請佢低調地轉交其他小朋友,因為我怕沒收到卡的小朋友會不開心, 所以我諗老師唔會太張揚, 會放係小朋友的學習套當中.
原本想每個小朋友都送一張, 咁樣會大家都開心, 但係個仔又識唔晒全班小朋友的名.
18/12
聖誕崇拜, 你會到嗎? 我已請假了.
quote]原帖由 rebeccachor 於 09-12-8 14:50 發表
hi 各位,

我耐無上來啦~

我個女都想送聖誕卡比同學你呀, 但佢只係齋講同學仔個名, 但如果寫名又唔知佢會唔會認唔到個同學仔名喎, 我老公話不如只寫我個女個名, 佢鐘意比邊個就邊個, 咁會唔會好似無咩誠意呢...:ba ... [/quote]

寫錯名真係唔好意思, 我個仔講野唔係咁清楚, 係佢話我知佢個老友叫黎浚賢架, 原來係黎浚彥先真, 等我打佢pat pat ?宓宓話浚彥坐11號校車架, 不過我地放學去婆婆到, 所以要坐7, 我個仔次次問親佢老友係邊個就話係浚彥同加加, 本來打算寫二張就收工,點知佢數吓數吓愈來愈多朋友仔, 見佢寫得咁開心, 我都買多一盒卡等佢寫比朋友仔, 你見到佢寫的x’mas ? 不過寫得好肉酸, hehe!! 小小心意. 最緊要小朋友開心
原帖由 tty 於 09-12-8 10:14 發表
Hello Polly

昨晚我見到仔仔個工作套有你仔仔送的聖誕卡, 卡背面寫住蘇宓, 佢好開心, 因為這是他人生收到的第一張聖誕卡, 非常多謝你同你仔仔呀, 幫我轉告你仔仔話浚彥(你寫咗俊賢)同佢媽咪好開心收到佢的聖誕卡,  ...

hi 各位,

我耐無上來啦~

我個女都想送聖誕卡比同學你呀, 但佢只係齋講同學仔個名, 但如果寫名又唔知佢會唔會認唔到個同學仔名喎, 我老公話不如只寫我個女個名, 佢鐘意比邊個就邊個, 咁會唔會好似無咩誠意呢...

Hello Polly

昨晚我見到仔仔個工作套有你仔仔送的聖誕卡, 卡背面寫住蘇宓, 佢好開心, 因為這是他人生收到的第一張聖誕卡, 非常多謝你同你仔仔呀, 幫我轉告你仔仔話浚彥(你寫咗俊賢)同佢媽咪好開心收到佢的聖誕卡, 多謝晒  

原帖由 Polly627 於 09-12-7 20:49 發表
你個仔係咪姓黎架? 我個仔話佢有個老友叫黎俊彥, 今日仲自己親手寫咗張唔知佢寫乜的X"MAS 卡比佢D老友, 笑C我, 我做咗個聖誕老人, 你呢? 你又係住TKO架, 我住坑口架

...

Work 架.....我女女玩得好開心! 一日玩兩,三次!

Barbara

原帖由 kit-long 於 09-12-2 08:30 發表
早前,學校派web-site及login & 密碼,(login in)入到去之後,你們work唔work呀?

其實原本我無報呢間, 見係FORUM 見家長話好, 所以試吓, 之前我地報咗民生, LLC & YORK, 民生比我感覺唔太尊重小朋友, 只係不停問家長野,所以最後無去留位,YORK 好貴, 最後無$比佢讀,宣道小朋友讀得開心, 但無課外活動呢一點我覺得無咁好,老師都好好, 一班人又少.   

原帖由 yimchan 於 09-12-7 17:43 發表
各位宣幼父母..你好...本人想了解多d宣幼, 你們可否講下學校既教學, 點解你地想自己小朋友入讀宣幼呢??多謝幫忙...

你個仔係咪姓黎架? 我個仔話佢有個老友叫黎俊彥, 今日仲自己親手寫咗張唔知佢寫乜的X"MAS 卡比佢D老友, 笑C我, 我做咗個聖誕老人, 你呢? 你又係住TKO架, 我住坑口架

原帖由 tty 於 09-12-7 16:08 發表
唔係呀, 我仔仔佢唔鐘意我改的英文名, 所以只係叫返中文名浚彥 , 你的環保聖誕掛飾做好未呀? 我諗到頭都大啦, 終於今日先完成到。

各位宣幼父母..你好...本人想了解多d宣幼, 你們可否講下學校既教學, 點解你地想自己小朋友入讀宣幼呢??多謝幫忙...

唔係呀, 我仔仔佢唔鐘意我改的英文名, 所以只係叫返中文名浚彥 , 你的環保聖誕掛飾做好未呀? 我諗到頭都大啦, 終於今日先完成到。

原帖由 Polly627 於 09-11-28 12:07 發表
你係咪ANSON 媽咪? 我係蘇宓媽咪呀!  

早前,學校派web-site及login & 密碼,(login in)入到去之後,你們work唔work呀?

你係咪ANSON 媽咪? 我係蘇宓媽咪呀!
原帖由 tty 於 09-11-18 13:21 發表
Hello Polly627

我住TKO架, 我仔仔讀下1B架, 佢係香蕉組叫浚彥, 唔知係咪你仔仔所指個朋友俊賢呢? 大家可能係同校車都未定wor....^_^

我個女係若晞, 都是香蕉組, 成日提起李啟明, 是否就是你呢?

原帖由 tabodaisy 於 09-9-18 03:33 發表

marco係香蕉組
妳女女坐校車定妳湊番學呀?

Hello Polly627

我住TKO架, 我仔仔讀下1B架, 佢係香蕉組叫浚彥, 唔知係咪你仔仔所指個朋友俊賢呢? 大家可能係同校車都未定wor....^_^

原帖由 Polly627 於 09-9-18 21:37 發表
我個仔叫宓宓, 佢話佢的老友係KA KA, 希希同俊賢,HAHAHA
‹ 上一主題|下一主題