用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼兒園 報咗2011年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦 ...
樓主: max1116
go

報咗2011年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦 [複製鏈接]

原帖由 KaHeiBaBa 於 11-7-26 23:41 發表

硬係覺得"早蝕夫"D衫好唔掂,當年只係幫 KaHei 買咗一件 Fleece、2套冬天衫,就決定唔再繼續買落去,因此,咁多年都係以幫襯"學校隔離"為主。(只係個人分享,絕對唔係想抹黑某店鋪) ...

今日咁早呀KaHeiBaBa

係朋友同我講"早蝕夫"既質地好過隔離我先去咋

佢勝在近我公司囉, 我公司去spn要叮

貢獻勳章

原帖由 elmolly 於 11-7-26 23:00 發表

我女n3著M, 初初joseph仲話會縮水叫我買L, 我無帶個女去試結果要行多次去換

硬係覺得"早蝕夫"D衫好唔掂,當年只係幫 KaHei 買咗一件 Fleece、2套冬天衫,就決定唔再繼續買落去,因此,咁多年都係以幫襯"學校隔離"為主。(只係個人分享,絕對唔係想抹黑某店鋪)
[img]http://forum.baby-kingdom.

原帖由 bbgrass 於 11-7-26 11:47 發表
hehehee...我哋終於買了 school uniform 啦, 囡囡只係著 XS
佢係 Joseph 著起件 uniform 照鏡笑得好開心, 我見到佢咁開心當然都好開心啦

我女n3著M, 初初joseph仲話會縮水叫我買L, 我無帶個女去試結果要行多次去換

回復 3# elmolly 的帖子

pls check Pm again!
thank you

hehehee...我哋終於買了 school uniform 啦, 囡囡只係著 XS
佢係 Joseph 著起件 uniform 照鏡笑得好開心, 我見到佢咁開心當然都好開心啦

係啦...d typhoon 成日都係咁 >.<

原帖由 elmolly 於 11-7-26 00:14 發表

咪最多放工5點幾先走黎掛8號, 玩死人:;pppp:

原帖由 max1116 於 11-7-25 16:56 發表
這個星期尾可能有風打喎

咪最多放工5點幾先走黎掛8號, 玩死人:;pppp:

原帖由 jl118 於 11-7-25 14:22 發表

各位,唔好意思,我直覺地認為室內鞋應只在室內穿,但剛問清楚女女,原來室內鞋是由早上穿到午唾,午睡是除了鞋的,起來後整理床鋪,換室外鞋,食Tea, 放學......

...

麻煩晒...咁我想問....係操場玩..係用"室內"定"室外"..??

回覆 7# elmolly 的文章

elmolly,
pls check PM, 有事請教!!

這個星期尾可能有風打喎

熱c人喇 !!!!!!!

醒目開學勳章

原帖由 aralelo 於 11-7-23 23:04 發表
件雨褸咪就係鮮紅色有個PTA logo, 不過好寬身可以遮埋書包的, 我都有買也用緊, 呵呵!!

卡通紅白籃唔洗太大的只要夠裝晒所有嘢, 而小朋友容易放用品入去就okay架嘞!

...

雨褸帽仲好深,頂係透明,戴住都睇到前面.
不過如你巳有一件不錯的雨衣,就不用買了,很多同學也不是穿這件:)

醒目開學勳章

原帖由 bbgrass 於 11-7-25 12:04 發表
我的 understanding 係朝早返到 school 就要 change to 放係學校的室內鞋, 去玩单車滑梯或其他活動室都係著住呢對室內鞋, 到放學要回家就 change to 室外鞋....日日如是.

逢 friday 放學就要帶室內鞋回家清洗, mond ...

各位,唔好意思,我直覺地認為室內鞋應只在室內穿,但剛問清楚女女,原來室內鞋是由早上穿到午唾,午睡是除了鞋的,起來後整理床鋪,換室外鞋,食Tea, 放學......

我的 understanding 係朝早返到 school 就要 change to 放係學校的室內鞋, 去玩单車滑梯或其他活動室都係著住呢對室內鞋, 到放學要回家就 change to 室外鞋....日日如是.

逢 friday 放學就要帶室內鞋回家清洗, monday 又帶返學校.

麻煩 各前輩 clarify if my understanding is wrong ^o^

原帖由 joyjoy815 於 11-7-21 00:07 發表

thanks thanks.... 唔該晒....

咁既係佢地去玩单車滑梯或其他活動室就著番室外鞋 ...???

貢獻勳章

原帖由 aralelo 於 11-7-24 20:38 發表
迪迪尼紅白藍我見過, 本來都想買, 但成正方形好高身有啲大喎!!

有細 size 的,不過都講得啱,我哋08年暑假去北海道自駕遊,喺洞爺某酒店幫 KaHei 買咗個細細哋嘅 "蝦毛 Kitty"紀念版拉鍊袋,跟住就可以用足兩年,所以大細係好睇個人需要。
[img]http://forum.baby-kingdom.

原帖由 sheri 於 11-7-24 21:24 發表
hello, 你個女下個月轉到st paul nursey讀書?

係呀, 好好彩

回復 3# elmolly 的帖子

hello, 你個女下個月轉到st paul nursey讀書?

No啦! 學校唔會幫你keep枕頭的, 所有嘢星期五會攞走!!

原帖由 sunny_day 於 11-7-24 09:36 發表

請問是不是只帶回枕頭袋回家洗,帎頭放在學校?

迪迪尼紅白藍我見過, 本來都想買, 但成正方形好高身有啲大喎!!

原帖由 KaHeiBaBa 於 11-7-24 03:25 發表

如果講近 SPN,渣甸坊裡面就已經有(卡通紅白藍),不過因為都係三幾十,我哋就反而鍾意幫襯"迪迪尼",入親去都會買。(去親旅行都會帶去做 spare)

原帖由 KaHeiBaBa 於 11-7-24 03:25 發表

如果講近 SPN,渣甸坊裡面就已經有(卡通紅白藍),不過因為都係三幾十,我哋就反而鍾意幫襯"迪迪尼",入親去都會買。(去親旅行都會帶去做 spare)

oh, 我book左9月先去迪迪尼tim, 迪迪尼既有無size分? 唯有買住d"代用品"先. 講開又講, 我都有兩個日本迪迪尼既紅白藍, 真係超靚, 自己都唔捨得用.
‹ 上一主題|下一主題