用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 **腓力堂愛鄰幼兒學園**各位Daddy Mami 一齊入嚟傾 ...
樓主: square72
go

**腓力堂愛鄰幼兒學園**各位Daddy Mami 一齊入嚟傾吓la!! [複製鏈接]

貢獻勳章

原帖由 WingChuChu 於 09-6-5 21:42 發表
原本我無念住比呀女讀N1, 點知近日收到愛鄰電話,叫我地去interview(因報左名太耐,以為排唔到),又見到你地話間學校好好,依家心大心細,下星期要答覆。
始終覺得2歲太細,又驚佢唔適應...... ...

想當年我個女9月中生完日第2天就返學~
"驚佢唔適應"是大人的想法
而我就覺得放心咪in,唔放心就下年3歲讀

原帖由 yanyvonne 於 09-6-6 12:11 發表

私人個D有, 不過好貴. !

係呀.. 我見黃仁曼都有.. 但好貴... 百幾蚊堂..
而家都係諗住比佢玩下先.. 唔想去d 咁貴學..

原帖由 WingChuChu 於 09-6-5 21:42 發表
原本我無念住比呀女讀N1, 點知近日收到愛鄰電話,叫我地去interview(因報左名太耐,以為排唔到),又見到你地話間學校好好,依家心大心細,下星期要答覆。
始終覺得2歲太細,又驚佢唔適應...... ...

我淳淳入去時好BB, 他是8 月出世. 但我從沒有後悔給他讀N1 . 因為之前大女都有讀N1 , 她們真系學到好多野.
他由一個小BB, 短短唔足夠一年。。他已識表達自己  。 識自己唱下歌仔。 同埋學到新知識,
如你唔報, 過2個月,想再報就沒有位啦. !

原帖由 square72 於 09-6-6 09:40 發表

上次報左火炭嗰間, 但撞啱係暑期班, 所以要抽籤, 芭蕾舞抽唔中呀!! 冇得報呀!!! 出面好少有3歲既芭蕾舞班...

私人個D有, 不過好貴. !

原帖由 yanyvonne 於 09-6-5 09:53 發表

你上次去火炭報, OK 嗎???

上次報左火炭嗰間, 但撞啱係暑期班, 所以要抽籤, 芭蕾舞抽唔中呀!! 冇得報呀!!! 出面好少有3歲既芭蕾舞班...

始終覺得2歲太細,又驚佢唔適應......

本來念住唔比囡囡講N1,點知近日收到愛鄰電話,(因報左名太耐唔記得左)叫我地去面試,而且又見到你地話間學校好好,依家心大心細,唔知比唔比囡囡讀好?好驚佢適應唔到,始終2歲太細個......

原帖由 square72 於 09-6-4 22:52 發表

我都想報.. 但renee 冇份la..

你上次去火炭報, OK 嗎???

原帖由 silvia_yu 於 09-6-4 21:36 發表
本身今個暑假我都想比琪琪學返琴
但琪琪前幾日主動同我講想學畫畫
搵左幾間....

但我見學校樓下1樓
有得開
..仲要$550/10堂
好似好吸引呀!!!! ...

跳芭蕾舞.都幾好, $550 有成10 堂。 都幾抵, 學琴, 都好, 去琴行學好D , 
不如去我大女學緊個間LOOK 下, 
$360 4 堂, 30 分鐘。 個到老闆是基督徒 , 
D 老師好好的, !  

原帖由 silvia_yu 於 09-6-4 21:36 發表
搵左幾間....

但我見學校樓下1樓
有得開跳芭蕾舞...仲要$550/10堂
好似好吸引呀!!!! ...

我都想報.. 但renee 冇份la..

醒目開學勳章

搵左幾間....

但我見學校樓下1樓
有得開跳芭蕾舞...仲要$550/10堂
好似好吸引呀!!!!

原帖由 babycherry22 於 09-5-31 00:24 發表

佢去上堂同係學校都好乖
所以一向我都唔擔心
但要回家練就c得

依家仲有學琴同跳jazz
都在荃灣學
星期六已好full~
星期日我會帶她四處玩~

嘩好豐富呀 , 你是不是住嘉田苑呀 ???

貢獻勳章

原帖由 yanyvonne 於 09-5-30 09:15 發表

你女女D 大, 會ONLY 上堂, 好似是30 - 45 分鐘到, 

你女女坐唔定??? 
你除了給女女學PHONICS還有學什麼  ??? ...

佢去上堂同係學校都好乖
所以一向我都唔擔心
但要回家練就c得

依家仲有學琴同跳jazz
都在荃灣學
星期六已好full~
星期日我會帶她四處玩~

原帖由 babycherry22 於 09-5-28 21:37 發表

都唔該啦~
我個女的年齡不用咁上~
我朋友個女要自己用機聽
...我個女都一日香...3日咩的人

你女女D 大, 會ONLY 上堂, 好似是30 - 45 分鐘到, 

你女女坐唔定??? 
你除了給女女學PHONICS還有學什麼  ???

貢獻勳章

原帖由 yanyvonne 於 09-5-26 08:17 發表

好呀  THANKS,
在田心個間, 比較好, $500 一個月, 半小時有英文普通話唱遊 + 半小時 課程 [ 數 OR 英] 其中一樣, ! 會包埋每日有10分鐘小練習在家做, !  ...

都唔該啦~
我個女的年齡不用咁上~
我朋友個女要自己用機聽
...我個女都一日香...3日咩的人

多數都係我個仔喇......
佢返到而家都仲喊緊呀...>.<
仲想比佢返全日...唔知佢幾時先可以返全日呀....
同埋老師話包包如果ok...
有可能係畢業禮度有得表演呀........唔知係咪呢?!

原帖由 TRACYmami 於 09-5-19 23:43 發表
今朝送阿女返到學校, 見到喜樂組去廁所, 啱啱陳老師抱住個喊緊嘅新生小朋友,  我唸呢個係你仔仔嘞~~

原帖由 babycherry22 於 09-5-25 19:57 發表

RE: letterland phonics

我個女在荃灣學的..因我要約埋琳琳的好朋友仔一齊讀
我找到WEBSITE再俾你

想問公文數?你在邊間學?
我想琳琳同我自己都未有時間去讀公文,
所以,我之前問了都未報..不過,我估琳琳就不太喜歡 ...

好呀  THANKS,
在田心個間, 比較好, $500 一個月, 半小時有英文普通話唱遊 + 半小時 課程 [ 數 OR 英] 其中一樣, ! 會包埋每日有10分鐘小練習在家做, ! 

貢獻勳章

原帖由 yanyvonne 於 09-5-25 19:52 發表

BABY  :

letterland phonics 你在哪裡報呀 ? 幾錢??? 

我LAM 住9 月同淳淳報公文數呀 , ! 

RE: letterland phonics

我個女在荃灣學的..因我要約埋琳琳的好朋友仔一齊讀
我找到WEBSITE再俾你

想問公文數?你在邊間學?
我想琳琳同我自己都未有時間去讀公文,
所以,我之前問了都未報..不過,我估琳琳就不太喜歡公文的模式

原帖由 babycherry22 於 09-5-24 23:34 發表

N1無英文,k1有2本英文書,一本是學拚音的,好似是自己老師教,我個女就識讀哂d sounds同words,今年我再自己同佢報letterland phonics,聽多d,我想點都要再自己教下listening o個d.. ...

BABY  :

letterland phonics 你在哪裡報呀 ? 幾錢??? 

我LAM 住9 月同淳淳報公文數呀 , ! 

原帖由 wong0211 於 09-5-22 00:32 發表
hi, 淳媽, 我仲想緊, 但多數都會去, 因佢話小朋友有得表演嗎, 你呢 ?

,一定會去.....
小朋友有得表演 !!!
‹ 上一主題|下一主題