用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 創價 2008-K1 家長 Part 2
樓主: zzzlam
go

創價 2008-K1 家長 Part 2 [複製鏈接]

原帖由 natalielin 於 09-6-20 00:02 發表

爸爸話預計個半鐘內到,遲d搵日試下先!
而家洛遙都搭成個鐘校車先到學校架~

有私家校車+司機+媬姆真好。

natalielin,

嘩~原來天水圍校車費咁貴, 要成$16xx一個人,
好貴...., 自己帶返學放學平d, 但就會辛苦好多,
媽媽真係偉大!

原帖由 natalielin 於 09-6-20 00:02 發表

醒目開學勳章

原帖由 子霖 於 09-6-15 23:15 發表
天水圍好遠呀. 要幾耐車程才可以番到學校呀?

醒目開學勳章

原帖由 jk923 於 09-6-15 14:31 發表

自己湊返學都幾辛苦喎,咪要預好多時間?

係呀,不過自己湊可以慳車費嘛,因為校車要$1650一個呀,我自己湊就用多時間,不過可以慳d囉!

醒目開學勳章

原帖由 muichujamie 於 09-6-15 10:53 發表
搬去天水圍好遠呀!!
我想問下又一城大約幾$一堂?

係呀,不過天水圍地方大好多,有8xx尺,而家住2-3xx尺!

又一城學$750/5堂,半私人班

放咁長假...
但自己要返工. 跟本陪唔到佢...

超人爸爸條片upload左.......
不過下午班係錯左呀!!無得睇........................ :(

原帖由 jk923 於 09-6-18 20:48 發表

個時間好長呀!

原帖由 cheuklokmom 於 09-6-17 14:20 發表
muichujamie, chy1015, zzzlam & all mama,

我1家會參加以下活動, 吾知你地有冇興趣1齊join呢 ?
如有興趣, 快 d 打電話留位先 la.

機構:保良局劉陳小寶家庭及兒童綜合服務中心http://www.hkkids.com/images/new.gi ...

個時間好長呀!

唔好意思!我地去唔到呀.......

原帖由 cheuklokmom 於 09-6-17 14:20 發表
muichujamie, chy1015, zzzlam & all mama,

機構:保良局劉陳小寶家庭及兒童綜合服務中心http://www.hkkids.com/images/new.gi ...

醒目開學勳章

消息指,政府在六月十一日宣布小學以下停課十四天,原擬在本月二十三日,按疫情檢討是否延長停課日期。基於疫情嚴重,教育局將提早公布延長停課十四天的決定,至七月十日,不會另定復課日期。換言之,學生將提前放暑假

http://hk.news.yahoo.com/article/090617/3/cr1w.html

機構保良局劉陳小寶家庭及兒童綜合服務中心
活動名稱「農耕體驗」親子日營
日期及時間8月2日(星期日)上午9:00-下午6:00

內容適合家長與3-10歲小朋友參加,透過自然教育講座、田園生態漫遊、農耕體驗、磨豆、舂米及親子遊戲,了解傳統農民的耕作方法,培育 對大自然的關愛。
查詢電話2277 8272

參考網址http://www.poleungkuk.org.hk/plk/ index.aspx?id=20060819110900&lang=t

原帖由 muichujamie 於 09-6-15 10:53 發表
搬去天水圍好遠呀!!
我想問下又一城大約幾$一堂?

我打電話問過學校, 家長日通告復課先交。

原帖由 天藍 於 09-6-16 09:01 發表
all mama,

昨天已取功課, 內有一張家長日的通告,
要填選擇時間, 是否復課後先交???
但昨晚新聞有一中學又有學生在本地染上
H1N1, 今早新聞話好大機會會再延長停
課日期, 聽到好唔開心 ...

Oscar 媽,

係lu~
真係好唔想再繼續停課, 尤其對今年畢業
k3生來說停課對佢地o黎講係好唔開心
同失望, 因唔知會唔會影響到佢地既畢業
禮, 希望H1N1快d走, 唔好再有新確診個
案, 快d復課!

原帖由 Oscar媽 於 09-6-16 13:00 發表
天藍,

我聽到超唔開心呀 !!

**

醒目開學勳章

天藍,

我聽到超唔開心呀 !!

**

原帖由 天藍 於 09-6-16 09:01 發表
all mama,

課日期, 聽到好唔開心 ...

all mama,

課日期, 聽到好唔開心

mt123,

我都download唔到點算好???
有無其它媽咪download到可否post上來???
Thanks!!!

原帖由 mt123 於 09-6-15 23:16 發表
天藍:我今個月download吾到4月份上午班生日會的影片, 請問你download了嗎?可以send俾我嗎?謝謝!!

天藍:我今個月download吾到4月份上午班生日會的影片, 請問你download了嗎?可以send俾我嗎?謝謝!!

原帖由 天藍 於 09-6-12 09:55 發表
jk923 / all,

我今早9:30a.m.已收到昊藍班主任"莊老師"
電話, 內容亦和你一樣, 星期一照平時放學時
間等校車姨姨拎功課。

天水圍好遠呀. 要幾耐車程才可以番到學校呀?

原帖由 natalielin 於 09-6-14 04:10 發表
HI ALL,

懶左好耐冇入黎TIM~
停左課,而家同洛遙都係留係屋企多,冇咩活動比佢,暑期都唔報住LU,睇定D先,連溜冰都停左,因為洛遙個同學仔要停2個月,到8月睇下點,如果OK就比佢學返,我就去又一城學囉!

7月中我會搬去天水 ...

我忘記左 可否放條link俾我download?謝謝!!

原帖由 chy1015 於 09-6-11 14:03 發表

係wor,miss 咗生日會tim,應該會順延掛??
好彩尋日錄影咗超人爸爸啫

原帖由 natalielin 於 09-6-14 04:10 發表
HI ALL,

懶左好耐冇入黎TIM~
停左課,而家同洛遙都係留係屋企多,冇咩活動比佢,暑期都唔報住LU,睇定D先,連溜冰都停左,因為洛遙個同學仔要停2個月,到8月睇下點,如果OK就比佢學返,我就去又一城學囉!

7月中我會搬去天水 ...

自己湊返學都幾辛苦喎,咪要預好多時間?
‹ 上一主題|下一主題