用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 快樂升中交流區 - 歡迎各位交流 ! (Part I) ...
樓主: Elona
go

快樂升中交流區 - 歡迎各位交流 ! (Part I) [複製鏈接]

elona

胡兆熾中學我係填第 4志願
大攪珠, 我個仔派左去馬鞍山曾壁山
胡兆熾中學係我自己叩門入

好彩, 我地另一邊媽咪提我
如果入唔番培中, 之前要選擇定叩門次序
放榜日前, 我問晒 d 中學.
得知胡兆熾中學當日祗派 300個籌報名
所以, 一拿到成績單就飛車去取表
1考 1面試, 我都係等到 7月尾先收到後補位
通知註冊咋

原帖由 Elona 於 09-8-31 21:05 發表
我仔仔係大攪珠都係報咗胡兆熾中學做第一志願, 不過派唔到, 否則就可以同你仔仔做同學

醒目開學勳章

原帖由 SearchSchool 於 09-9-1 12:35 發表
Hi,

Really 羡慕 you all as your children always willing to chat with you.  My son seldom tell me the things in school.  I have to ask him but sometimes even I ask, he say very little.  When you ask m ...

我平時都會同牛仔講返公司d野, 係人地教我架. 話說牛仔細個既時候唔會講學校d野, 係學校又唔會講屋企d野, 係佢黎講學校同屋企係兩個世界黎, 冇交接架. 升左小學情況依舊, 後尾我開始同佢講公司d人,物,事, 有時好笑既又講下, 好嬲又講下. 後來班主任又同我夾下, 講明佢幾多點會打電話黎屋企. 我特登唔接叫佢接. 等佢知道老師有時都會同媽咪傾下佢既近況. 佢先開始講學校既近況.
Latte, 又名臭Te或臭喵.

醒目開學勳章

原帖由 motherlau 於 09-9-1 11:47 發表
Hi Veronna, Elona,

你地食唔辣架,如果唔介意比d你地試下,我試過幾好味,但辣左d,其實我唔係好食辣,只係貪得意整下.

反而我浸左d梅酒,好正

motherlau ...

多謝喇. 我唔食得辣. 淨係食到wasabi.

醒目開學勳章

原帖由 motherlau 於 09-9-1 11:38 發表
今早一起身,整左果汁&三文治佢地做早餐,出門前照左張相添,因為今有兩個意義,一係正式開學,二係少爺仔生日.

祝佢生日快樂,快高長大,快快樂樂...........平平安安

咁大個仔都唔會俾姨姨鍚啖架喇. 俾個flying kiss佢啦.

醒目開學勳章

原帖由 Elona 於 09-9-1 10:03 發表
都好啱我用, 事關我正在努力減磅中, 好開心 ! 苦戰咗5日, 輕咗2磅 !

Thanks you !

點苦戰法呀? 講過黎聽下啦. 我都想快d減, 不過頭先又忍唔住同埋d同事夾份買榴槤月餅 只係要左一個咋, 佢地話超正喎, 咪試下囉, 都差不多成一百蚊一個.

Hi,

Really 羡慕 you all as your children always willing to chat with you.  My son seldom tell me the things in school.  I have to ask him but sometimes even I ask, he say very little.  When you ask more, he will say you are so trouble.

原帖由 tinetinew 於 09-9-1 09:33 發表
hi,

good morning everybody!

你呀牛仔幾搞笑bor! 我亞仔都上學了!我亞仔話俾我知,琴人俾人'祝'頭髮長(上月才剪),'祝'校服,校規好嚴,我同佢講鬆咗六年,係時候執正翻! 中學唔同小學架啦。
...

好呀 ! 我都幾為食嫁 ! 同埋都嗜辣 ! 我唔客氣啦 !

原帖由 motherlau 於 09-9-1 11:47 AM 發表

你地食唔辣架,如果唔介意比d你地試下,我試過幾好味,但辣左d,其實我唔係好食辣,只係貪得意整下.

反而我浸左d梅酒,好正

Tomorrow is better

Happy Birthday to Junior Lau !

祝佢快高長大, 學業進步 !

原帖由 motherlau 於 09-9-1 11:38 AM 發表
今早一起身,整左果汁&三文治佢地做早餐,出門前照左張相添,因為今有兩個意義,一係正式開學,二係少爺仔生日.

祝佢生日快樂,快高長大,快快樂樂...........平平安安

反而我浸左d梅酒,好正

motherlau
怒傷肝,喜傷心,思傷脾,憂傷肺,恐傷腎........

motherlau

He he...我一早剪定個靚頭,買好低衫,返學個日all past..

motherlau

原帖由 tinetinew 於 09-9-1 09:33 發表
hi,

你呀牛仔幾搞笑bor! 我亞仔都上學了!我亞仔話俾我知,琴人俾人'祝'頭髮長(上月才剪),'祝'校服,校規好嚴,我同佢講鬆咗六年,係時候執正翻! 中學唔同小學架啦。
...

有靚女班主任,上堂唔會訓覺la.

motherlau

原帖由 veronna 於 09-9-1 09:16 發表
早晨呀咁多位.

尋日牛仔返左預備班, 第一次見佢果兩個班主任, 佢話女果個班主任有d似佢之前個班主任, 同埋個樣好似郭羨妮, 佢覺得班主任好靚

牛仔尋日超開心呀, 返黎之後不停係度哼歌仔. 因為學校要求一定 ...

:loveliness: :loveliness: :loveliness: :loveliness:

motherlau

原帖由 veronna 於 09-9-1 09:21 發表
motherlau,

嘩! 你份大禮好正喎. 多謝晒. 知道我啱啱去完玩, 食左好多野, 呢兩日上磅既時候有d想喊既感覺. 我都想試下最尾果版.

醒目開學勳章

hi,

襯未反叛期,又新學校新環境,都好ka,正所謂習慣成自然ma!

yuk hei mum

原帖由 Elona 於 09-9-1 10:06 發表
我都讚成校規嚴緊 , 比學生習慣有紀律, 況且有時學校做”需” 人好過我地做 !

我都讚成校規嚴緊 , 比學生習慣有紀律, 況且有時學校做”需” 人好過我地做 !
原帖由 tinetinew 於 09-9-1 09:33 AM 發表
hi,

...

都好啱我用, 事關我正在努力減磅中, 好開心 ! 苦戰咗5日, 輕咗2磅 !

Thanks you !

原帖由 veronna 於 09-9-1 09:21 AM 發表
motherlau,

嘩! 你份大禮好正喎. 多謝晒. 知道我啱啱去完玩, 食左好多野, 呢兩日上磅既時候有d想喊既感覺. 我都想試下最尾果版.

真係”鄧” 你高興, 希望我隻臭豬都好似牛仔咁開心啦 !
位班主任咁靚, 學生會唔會唔專心上堂嫁 !

原帖由 veronna 於 09-9-1 09:16 AM 發表
早晨呀咁多位.

尋日牛仔返左預備班, 第一次見佢果兩個班主任, 佢話女果個班主任有d似佢之前個班主任, 同埋個樣好似郭羨妮, 佢覺得班主任好靚

牛仔尋日超開心呀, 返黎之後不停係度哼歌仔. 因為學校要求一定 ...

醒目開學勳章

hi,

唔記得話你哋知,校長講話福中學生畢業後一定有兩樣識:第一swimming,第二太極十二式!

yuk hei mum

原帖由 veronna 於 09-9-1 09:16 發表
早晨呀咁多位.

醒目開學勳章

motherlau,

醒目開學勳章

早晨呀咁多位.

牛仔尋日超開心呀, 返黎之後不停係度哼歌仔. 因為學校要求一定要著底衫(佢平時唔著架), 所以即刻同佢去買. 連個賣衫老闆都講:嘩, 佢好開心喎. 我答佢係呀, 今日第一日返學見班主任呀!
‹ 上一主題|下一主題