用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2011 Class 1C
樓主: TTMA
go

2011 Class 1C [複製鏈接]

中: 交26週 EX11, 15 (對)

英:
1) Comp 4 Corr
2) Reading 1A EX 5 Corr
3) Phonics WS17-18 Corr
4) Study for Quiz (31/10 Monday)
5) Bring CLBKS

數: 作P.40-42  + P.39 改

Sci: WB P.6-9

普: 聽讀(一)至(六) 三遍

原帖由 ICbaby 於 11-10-28 15:49 發表
囡囡沒有寫英文家課回來,
可否告知是日(28/10) 家課

謝謝 !
http://by.lilypie.com/FduOp8/.png[/img]

囡囡沒有寫英文家課回來,
可否告知是日(28/10) 家課

謝謝 !

原帖由 luiluimama 於 11-10-25 11:56 發表
SE內既字係一定要串咖, 你預左佢無供詞啦

嘩~~~都好吃力 !!!

另外我想問下你地係家長晚會時有冇買到Phonics 隻光蝶 ?  係咩名?  我見女女phonics  ws  後面成日做錯,
隻蝶有冇幫助呢, 但其實學校書單又冇話要買!!

SE內既字係一定要串咖, 你預左佢無供詞啦

回覆 1# ICbaby 的文章

請問下星期的英測,係晤係supp1to 4的字都要識串晒,有無供詞?

原帖由 wendykan 於 11-10-23 23:05 發表
中文造句及GW EXAM 是學校通告第37號考試時間表寫的。

另外QUIZ 1 (31/10)及GW EXAM (2/11)的日期應該是30/9家長會時有講過改的。

哎呀,明白曬!!!! 原來我真係missed 左, 好在有你地幫手.

唉~~~真係睇小眼都唔得.

thank you so much !

Can anyone advise how much will the quiz contribute to the exam result?

中文造句及GW EXAM 是學校通告第37號考試時間表寫的。

另外QUIZ 1 (31/10)及GW EXAM (2/11)的日期應該是30/9家長會時有講過改的。

原帖由 ICbaby 於 11-10-23 22:57 發表

嘩~~真係好亂呀!!!! 想問一下(中)文造句幾時講架?好似手冊冇寫?

另外, eng plan 講係25/10 GW EXAM, GW 1-4 ???
和2/11 Quiz 1, Sup EX(1-4) + GP.(1-4)

究竟邊日先正確呢??? ...
http://by.lilypie.com/FduOp8/.png[/img]

哎呀, 係咪我果日家長晚會聽漏了,
因當晚我入課室(英文)老師已差不多講完,

原帖由 wendykan 於 11-10-23 22:16 發表
測考時間應該如下:

26/10 考中文造句 (一至四)

27/10 數測至16課

31/10 英文 Quiz 1 (Supp.Ex. 1-4 & G.P. 1-4)

2/11 考英文 G.W. Exam (Ex 1-4)

嘩~~真係好亂呀!!!! 想問一下(中)文造句幾時講架?好似手冊冇寫?

另外, eng plan 講係25/10 GW EXAM, GW 1-4 ???
和2/11 Quiz 1, Sup EX(1-4) + GP.(1-4)

究竟邊日先正確呢???

測考時間應該如下:

26/10 考中文造句 (一至四)

27/10 數測至16課

31/10 英文 Quiz 1 (Supp.Ex. 1-4 & G.P. 1-4)

2/11 考英文 G.W. Exam (Ex 1-4)

原帖由 ICbaby 於 11-10-23 18:31 發表

上次打錯了應該 英: (25/10) G.W. EXAM EX1-4

原帖由 ICbaby 於 11-10-18 23:42 發表

中默: 我都唔知呀 !
英: 25/11 G.W. EXAM  EX1-4
數: 27/10 測驗 (範圍唔知)

P.S.明天帶4R 相.
      21/10 交常專

上次打錯了應該 英: (25/10) G.W. EXAM EX1-4

The update schedule is as below:

26/10  造句紙exam Ch1-4
27/10  數測至- Not inform yet
31/10  英小測 Sup+GP (1-4)
01/11  submit 中文閱讀報告1  

02/11  GW (1-4) exam

回覆 1# luiluimama 的文章

呀囝又話係考造句工作紙一至四,都唔知係唔係?

原帖由 TTMA 於 11-10-18 19:54 發表
請問知唔知道下星期四除了數測,是否還有中文默書或測驗??呀囝話老師今日有講,但又不淸楚?有無人知道?

中默: 我都唔知呀 !
英: 25/11 G.W. EXAM  EX1-4
數: 27/10 測驗 (範圍唔知)

P.S.明天帶4R 相.
      21/10 交常專

無聽講過呀

死啦, 我連下星期四數測都唔知呀

原帖由 TTMA 於 11-10-18 19:54 發表
請問知唔知道下星期四除了數測,是否還有中文默書或測驗??呀囝話老師今日有講,但又不淸楚?有無人知道?

回覆 1# ICbaby 的文章

原帖由 pin 於 11-10-16 21:46 發表
呀女完全沒有提及,family photo 有乜限制?好彩你通知。

我都係睇eng plan 講, 今個星期交, 下星期Q&A
我估係全家合照, 佢地用英文講掛!

呀女完全沒有提及,family photo 有乜限制?好彩你通知。

原帖由 ICbaby 於 11-10-16 20:30 發表
提提您: 今個星期要交family photo 比英文老師.

提提您: 今個星期要交family photo 比英文老師.
‹ 上一主題|下一主題