用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 荔枝角天主教小學 10-11入讀荔天小一家長請進...
樓主: DONUTBUBBLE
go

10-11入讀荔天小一家長請進... [複製鏈接]

阿仔話牙保手冊裡面既CD係窗刷牙, 同埋換牙時候要注意既事, 真係要睇睇.

原帖由 namnam320 於 11-3-5 12:09 發表

係喎,有本牙科手冊,等我keep住先,唔係怕唔見.
thank you ^^

原帖由 hcmswsy 於 11-3-4 17:01 發表
等我多事吓先,之前有出通告1-4年級由學校帶去.5,6年級家長自行帶去(因大多數牙齒已換得七七八八)覆診都係自己帶.
費用全免,如比較難搞會叫你自己出面睇,例如箍牙.
第一次睇完會有本牙科手冊比小朋友,記得每次去都要 ...

係喎,有本牙科手冊,等我keep住先,唔係怕唔見.
thank you ^^
3E 嵐嵐

咁得意, 擒閱有個同學仔媽咪又係話星期一測, 但係手冊都係10/03日..我個女又唔係好sure, 但係佢星期一去參加校際, 都冇得測la...由佢算la...不過應該10/03, 我見其他班都係10/03, 通常都係一齊測既...溫定先law...

原帖由 ernestfu 於 11-3-4 21:45 發表
唔好意事,請問1B斑同學仔英文小測在邊日,因我仔仔話星期一測,家課冊卻話在10/3. 請多多指教,感激萬分!

明白, 唔該晒!
依, 你小朋友讀幾年級? 好清楚喎.

原帖由 hcmswsy 於 11-3-4 17:01 發表
等我多事吓先,之前有出通告1-4年級由學校帶去.5,6年級家長自行帶去(因大多數牙齒已換得七七八八)覆診都係自己帶.
第一次睇完會有本牙科手冊比小朋友,記得每次去都要 ...

囝囝話今日全班一齊去, 除左病了冇返學就冇去.

原帖由 四少奶 於 11-3-4 15:58 發表
阿仔讀1D班. 我又係以為全級都改左晌4月11日去TIM

唔好意事,請問1B斑同學仔英文小測在邊日,因我仔仔話星期一測,家課冊卻話在10/3. 請多多指教,感激萬分!
[img align=left]http://b3.lilypie.com/YC-Gp8.png[/img]

第一次睇完會有本牙科手冊比小朋友,記得每次去都要帶.
另覆診時間姑娘唔會問老師時間表,只是睇佢哋自己個排期,我之前試過上網登記咗睇咗覆診時間唔好自己簡過.
遲D有個身體檢查就要自己帶去,通常會係暑假,到時可以見到好多同學仔同家長.

醒目開學勳章

阿仔讀1D班. 我又係以為全級都改左晌4月11日去TIM

原帖由 Masy_Au 於 11-3-4 13:01 發表
哦, 阿仔讀邊班? 我囝囝係1E班, 我見其他班都去左牙保, 以為1E班今日係最後一批添.
[size=large]我大BB叫做卓恆呀~2月11日出世,3.65kg
[size=large]我細BB叫做卓邦呀~11月7日出世,3.32kg

哦, 阿仔讀邊班? 我囝囝係1E班, 我見其他班都去左牙保, 以為1E班今日係最後一批添.

原帖由 四少奶 於 11-3-4 11:21 發表
咦, 妳地既小朋友都去左牙保? 阿仔仲未去呢.... 要4月11日先去喎, 我以為全級都係TIM....

醒目開學勳章

我都係入去FB浦架...

原帖由 DONUTBUBBLE 於 11-3-3 16:30 發表
我都有去fb浦架...
[size=large]我大BB叫做卓恆呀~2月11日出世,3.65kg
[size=large]我細BB叫做卓邦呀~11月7日出世,3.32kg

醒目開學勳章

咦, 妳地既小朋友都去左牙保? 阿仔仲未去呢.... 要4月11日先去喎, 我以為全級都係TIM....

好, 完全明白晒, 唔該晒!

原帖由 namnam320 於 11-3-3 14:22 發表

係呀,係我女講,我個女好講得下..哈哈哈!
我有定期帶我個女檢查牙齒,E+慳番  ^^
佢話全班一齊去,我知入面有多間房間,幾位同學入一個室檢查,要帶自己牙刷,到時牙醫會教佢地刷牙!
早前有通告出,亞皆老街147號A亞皆老街政府牙科診 ...

我都有去fb浦架...
原帖由 namnam320 於 11-3-3 14:24 發表

FB我有浦開架..XDDD
不過我來呢處,諗住大家家長互通下消息;我有叫幾位同班家長上來一齊講,但睇來佢地都冇時間!

原帖由 Masy_Au
呢樹d家長, 可能好忙, 已經少左好多, 其實可能同自己一樣, 本身好忙, 又或者走左去facebook or 微博, 微博我反而冇用, 唔知你們有冇用呢? 我只有浦facebook咋! ...

FB我有浦開架..XDDD
不過我來呢處,諗住大家家長互通下消息;我有叫幾位同班家長上來一齊講,但睇來佢地都冇時間!
3E 嵐嵐

原帖由 Masy_Au
依, 原來牙保會補埋牙添呀, 又幾好喎. 係咪囡囡話你知當日牙保既情況架? 再約時間去覆診要唔要收錢既呢? 同埋係咪全級都係去同一個醫生? 其實佢地去邊樹做牙保? 我囝囝明天去, 唔知係咪全班由老師同一日帶去呢?

唔 ...

係呀,係我女講,我個女好講得下..哈哈哈!
我有定期帶我個女檢查牙齒,E+慳番  ^^
佢話全班一齊去,我知入面有多間房間,幾位同學入一個室檢查,要帶自己牙刷,到時牙醫會教佢地刷牙!
早前有通告出,亞皆老街147號A亞皆老街政府牙科診所,我估覆診唔洗錢呀?我會打電話問下先 ^^
3E 嵐嵐

呢樹d家長, 可能好忙, 已經少左好多, 其實可能同自己一樣, 本身好忙, 又或者走左去facebook or 微博, 微博我反而冇用, 唔知你們有冇用呢? 我只有浦facebook咋!

我都有上內聯網send e-mail, 又幾好喎, 唔使吓吓打去問老師, 其實老師落左堂之後都好忙.

原帖由 namnam320 於 11-3-3 11:14 發表

我都諗,有班主任在埸都幫佢book呢個時間,所以應該無問題,等我email佢地班主任問清楚先! ^^

依, 原來牙保會補埋牙添呀, 又幾好喎. 係咪囡囡話你知當日牙保既情況架? 再約時間去覆診要唔要收錢既呢? 同埋係咪全級都係去同一個醫生? 其實佢地去邊樹做牙保? 我囝囝明天去, 唔知係咪全班由老師同一日帶去呢?

唔好意思, 咁多問題添, hehe.

原帖由 DONUTBUBBLE
小考好似放13:10架...

我都諗,有班主任在埸都幫佢book呢個時間,所以應該無問題,等我email佢地班主任問清楚先! ^^
3E 嵐嵐

小考好似放13:10架...
原帖由 namnam320 於 11-3-3 10:46 發表
尋日牙齒保健,我個女原來有蛀牙,所以要補牙,我個女就佢忍住喊,但一出門口,個個女孩見到班主任,就忍唔住炸嬌喊起來,搞到班主任個個要(乙水)番佢地,我聽倒忍唔住笑...XDDD

不過牙科保健約左我個女覆診時間係4月1日下午3:30覆診,但 ...
‹ 上一主題|下一主題