用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 10/11年度升中一:得閑繼續入嚟傾下啦
樓主: evelyn317
go

10/11年度升中一:得閑繼續入嚟傾下啦 [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 AndyRain 於 11-5-11 09:38 發表
你收到錢就好了, 我好怕錢銀既野有誤會, 所以make sure左你收到會放心d.

有時工人懶得黎可以唔駛煩你又完成到件事, 都未嘗唔係好事黎既, 起碼好過你有個超蠢既工人, 嘔血都嘔死你啦. 而家你唔駛貧血要多謝佢呀!

...

但我發覺佢越黎越懶law, 吾叫吾做....
好似d 床單甘, 我set 左隔week 就要換(2星期一次吾過份), 但我發現左一排, 我房張床單, 成個月都吾換, 依家我係calendar mark 低, 佢幾時換左, 隔一星期就'提'佢換.......d 人乞人憎到c

醒目開學勳章

你收到錢就好了, 我好怕錢銀既野有誤會, 所以make sure左你收到會放心d.

有時工人懶得黎可以唔駛煩你又完成到件事, 都未嘗唔係好事黎既, 起碼好過你有個超蠢既工人, 嘔血都嘔死你啦. 而家你唔駛貧血要多謝佢呀!

原帖由 CrabPincers 於 11-5-10 20:49 發表

吾.............甘如果你甘既解釋, 又似乎係

另外, 我估吾到我工人甘醒, 自己CALL 你改地方交收..............

懶到出汁

醒目開學勳章

原帖由 Rattie 於 11-5-10 20:33 發表
交收順利,等我買埋 d essentials 就可以開始試機,thanks thanks thanks。
根據 "數學專家" : 正確答案應該係 9。
數學應該係由左至右咁去計 wor,so 先 6/2 = 3 and then 3 (1+2) = 9 wor。
不過我嘅答案同你一樣!滴汗。。 ...

吾.............甘如果你甘既解釋, 又似乎係

另外, 我估吾到我工人甘醒, 自己CALL 你改地方交收..............

懶到出汁<=====工人

交收順利,等我買埋 d essentials 就可以開始試機,thanks thanks thanks。
根據 "數學專家" : 正確答案應該係 9。
數學應該係由左至右咁去計 wor,so 先 6/2 = 3 and then 3 (1+2) = 9 wor。
不過我嘅答案同你一樣!滴汗。。。

原帖由 CrabPincers 於 11-5-9 20:26 發表

我計到緊係1啦
我印象中, 學過既數, () 側邊有個數字=X, 係即X
而2(2+1), 即係=6/[(2X2) + (2X1)]

但點解依家D 人會話係9
而我用呀女部CALCULATOR 計都係9..............
呀女初初話1, 後尾話9(未用計數機前) ...

醒目開學勳章

原帖由 asinai 於 11-5-9 18:03 發表
最舊的那個深圳書城 should be at 大劇院站
係第一代的書城.....

另一個係 深圳購書中心(科學館站)
地面有星巴克,kfc,書種多......

少年宮那個相對比較新, 其實都5係好新......

不過全部都好耐冇去過
...

O, THANK YOU

醒目開學勳章

原帖由 Rattie 於 11-5-9 17:33 發表
咁你自己計到個咩答案 : 9 or 1?

我計到緊係1啦
我印象中, 學過既數, () 側邊有個數字=X, 係即X
而2(2+1), 即係=6/[(2X2) + (2X1)]

但點解依家D 人會話係9
而我用呀女部CALCULATOR 計都係9..............
呀女初初話1, 後尾話9(未用計數機前)

醒目開學勳章

原帖由 AndyRain 於 11-5-9 16:47 發表
係佢上次發夢聽錯左我講既方向. 佢今日搭4已經去到.

你記住問你工人收錢呀.

佢好老實既(暫時觀察), 我返到屋企, 已經見100元係鞋櫃上邊LU...............

same same wor! ......我女重 exam 前1日 bday, 而我 重慘.....bday 係 exam 中過!!
原帖由 Heidi媽 於 11-5-9 14:05 發表
我兩件細的都係6月頭ah , 唔同學校個exam schedule竟然一樣呀~ 真係諗到都驚呀~

agree!~~~~~~

原帖由 Rattie 於 11-5-9 14:00 發表
$1,900 for 6 堂 ~ 都好貴吓 bor!

最舊的那個深圳書城 should be at 大劇院站
係第一代的書城.....

另一個係 深圳購書中心(科學館站)
地面有星巴克,kfc,書種多......

少年宮那個相對比較新, 其實都5係好新......

不過全部都好耐冇去過
原帖由 CrabPincers 於 11-5-9 14:22 發表

吾該晒
還想問, 係新書城定係舊書城? 我隻佬話, 佢上次去錯左舊書城, 佢印象中有間新d, 樓下有間kfc

& 係少年官, 定係少年宮?

deleted.............

醒目開學勳章

係佢上次發夢聽錯左我講既方向. 佢今日搭4已經去到.

你記住問你工人收錢呀.

原帖由 CrabPincers 於 11-5-9 16:37 發表

今次甘順利

醒目開學勳章

若易搵就去少年宮啦, 因為係搭地鐵, 好易去的. 一出地面再問下人就知, 個度無咩building的.

記住買多d書呀, 帶"背狼"呀.
原帖由 CrabPincers 於 11-5-9 16:36 發表

我驚吾識路......都係搭地鐵好d
吾該晒

醒目開學勳章

原帖由 AndyRain 於 11-5-9 16:32 發表
工人們已成功交收啦.

[quote]原帖由 CrabPincers 於 11-5-9 14:22 發表

今次甘順利

醒目開學勳章

原帖由 AndyRain 於 11-5-9 16:27 發表
新定舊我唔sure, 因為好似之後又開多一間, 所以真係唔肯定.  

而少年宮那一間係好大的, 我記得有味千拉麵, kfc就唔記得有無, 因為我唔鐘意食的. 地下 上一層有一間西餐廳叫 la 咩鬼野, 佢d野ok的, 3x蚊定4x蚊一個se ...

我驚吾識路......都係搭地鐵好d
吾該晒

醒目開學勳章

工人們已成功交收啦.

[quote]原帖由 CrabPincers 於 11-5-9 14:22 發表

醒目開學勳章

新定舊我唔sure, 因為好似之後又開多一間, 所以真係唔肯定.  

而少年宮那一間係好大的, 我記得有味千拉麵, kfc就唔記得有無, 因為我唔鐘意食的. 地下 上一層有一間西餐廳叫 la 咩鬼野, 佢d野ok的, 3x蚊定4x蚊一個set, 我同我老公去親都係個度食野的.

呢間都已經係好大間下的. 你鐘意既話, 可以好似我咁, 回程去皇崗(無記錯就係, 總之唔係羅湖那邊, 係另一邊)番hk, 過左關之後搭車就可以去元朗. 我地試過去完dup骨, 買書, 之後就去元朗大榮華個度食埋d 豬油撈飯先番屋企. 時間唔差得太多, 因為少年宮係近皇崗那邊架, 反而番去羅湖仲耐. 你考慮下啦.

原帖由 CrabPincers 於 11-5-9 14:22 發表

吾該晒
還想問, 係新書城定係舊書城? 我隻佬話, 佢上次去錯左舊書城, 佢印象中有間新d, 樓下有間kfc

& 係少年官, 定係少年宮?

醒目開學勳章

原帖由 Rattie 於 11-5-9 14:33 發表
我 ok - check pm.
thanks!

覆左你啦

deleted.............

deleted...................

‹ 上一主題|下一主題