用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2011 Class 1C
樓主: TTMA
go

2011 Class 1C [複製鏈接]

Thank you very much.
原帖由 TTMA 於 11-10-13 17:24 發表
數工一張
Eng supp4
Mon return classroom story bk
Mon eng dict supp 2
中測簽改
中習作p24+p25
*因為手冊不在手,用我的文字寫出

回復 1# pin 的帖子

數工一張
Eng supp4
Mon return classroom story bk
Mon eng dict supp 2
中測簽改
中習作p24+p25
*因為手冊不在手,用我的文字寫出

囡囡本自修簿放學前借了給同學抄功課,但沒有取回自修簿

請問12/10有乜功課及資訊?謝謝

原帖由 ES423 於 11-10-13 13:10 發表
Reply to IC-Baby:

Fr Home to School
Parents - by yourself
Kid - Take school bus or join the partents to go to school

Fr School to Sai Kung
Parents - One shuttle bus for 1C parents
Kid - Another shut ...

ES423

tks for your info.
fully understand ^ ^

Reply to IC-Baby:

Fr Home to School
Kid - Take school bus or join the partents to go to school

Fr School to Sai Kung
Parents - One shuttle bus for 1C parents
Kid - Another shuttle bus for pupils

Return fr Sai Kung to school
Parents and kid will take the same shuttle bus

From School to home
Kid - Take school bus or leave with parents

“早

覆ICbaby:明

請問12/10 功課有多少?謝謝

囡囡本自修簿放學前借了給同學抄功課,但沒有取回自修簿

請問今日有乜功課及資訊?

原帖由 luiluimama 於 11-10-12 09:00 發表
OMG, 欠交啦

有小女陪, 己欠交phonics 改正一次
依家好鬼驚又帶漏野, 有壓力呀~~~~

原帖由 ES423 於 11-10-11 11:15 發表
出發時間:該日照常時間回校集合,八時起乘車出發
回程時間:下午一時乘原車返校,約二時四十分放學。
服 飾:上體育課穿用之運動服裝(如有需要可攜帶太陽帽、風褸、雨具等)
攜帶物品:各生要自備食物、飲品。並可帶羽毛球、皮球,攝 ...

我想再問下, 下午一時乘原車返校,約二時四十分放學,

佢地要反學校先? 咁家長自行散水?  2:40 再接回小朋友 ?  定係有校車坐架呢 ?

回復 178# TTMA 的帖子

學校會有通告代買, 放心

回復 1# luiluimama 的帖子

請問冬季校服要自己出去買還是學校會有通告代買?好似只係買了運動服?

回復 176# pin 的帖子

OMG, 欠交啦

數:(1)小測簽改
      (2) 作業P.28-29及改P.26-27

原帖由 luiluimama 於 11-10-11 18:41 發表
請問今日有咩功課? 我仔仔數學完全無寫野

請問今日有咩功課? 我仔仔數學完全無寫野

yeah, 萬歲, thx ES423

Checked.  P1 - No need to do the 2011-10 時事常識題.  We will receive the update school notice later.  Please check.

回復 1# luiluimama 的帖子

I also have this question too.

想問下大家, 上次家長會老師話下年1月先考常識時事題, 但尋日見到個考試範圍話要考10月既時事題, 係唔係我聽錯左呀?

原帖由 ES423 於 11-10-11 11:15 發表
服 飾:上體育課穿用之運動服裝(如有需要可攜帶太陽帽、風褸、雨具等)
攜帶物品:各生要自備食物、飲品。並可帶羽毛球、皮球,攝 ...

thanks so much !

攜帶物品:各生要自備食物、飲品。並可帶羽毛球、皮球,攝影機前往。
(但禁止帶播音機、錄音機、電子遊戲機及玩具鎗。)
‹ 上一主題|下一主題