用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 2008- 2009 入讀嘉諾撒聖心幼稚園 LK 班
go

2008- 2009 入讀嘉諾撒聖心幼稚園 LK 班 [複製鏈接]

Hi, 各位仍然是 NC 班的家長 :

仲有一個月便放完暑假, 9月開學便是各位小朋友由NC 班升上LK 班, 希望開左呢個 TOPIC 後, 可以 在 TOPIC """2007-08 嘉諾撒聖心幼稚園家長請進"""  延續我地一直係 TOPIC 上分享資訊, 唔知依家開定呢個 topic 會否太早, 始終都希望大家繼續發表意見, 交流在來緊之9月份有關小朋友LK 班的生活.

ichiban

[ 本文章最後由 ichiban 於 08-6-1 00:28 編輯 ]
   0    0    0    0

原文章由 chan_wingyee 於 08-6-3 09:34 發表
My daughter will be in LKA next year.  How about you?

聖心 will arrange my daughter in LKB next year.

ichiban

candietweety :

我都來係你的表上報名

a.m.
LKA
Audrey---Chan Wing Yee--------------NCA

LKB
小小鳥----小鳥--------------------------NCA

LKC

p.m.

LKA

LKB
Rita Lam------------------------------- NCB

LKC

hi,

有訂購2008親子運動日隻dvd的家長們, 你們有無見到自己的小朋友, 我在dvd 上就找不到了, 真係失望........!!!

ichiban

hi,  

LK 下午班無乜家長係度報名?? 家長們踴躍下啦!!

ichiban

hi,  

將會在9月入讀LK 的小朋友們, 今天都是大家在 NC 班的最後一天, 也是散學禮的一天, 明天便開始放暑假, 我地要在9月才可以見面, 到時又可以見到d舊同學和認識新同學!!

ichiban

[ 本文章最後由 ichiban 於 08-6-27 15:00 編輯 ]

hi,

哈哈!!! 差d 唔記得下星期日 (6 July) 係暑假同樂日. 我都係參加下午個場, 大家再見啦.

ichiban

Hi, 各位升LK 班的家長 :

仲有一個月小朋友們便放完暑假, 9月開學大家小朋友又可以開始見面, 大家都升上LK 班了.  我囡囡亦唔使再問我幾時可以返學. 你們的小朋友有無經常提出掛住老師及好想返學???  

ichiban

各位LK 班的家長 :

Hi, 本星期便放完暑假, 下星期一(1/9)開學, 大家小朋友終於又可以開始見面. 大家記住在本星期六(30/8)往學校參加學校家長日.

ichiban

LKBpm 家長

除了中文主題書, 英文科d書知道Beeno & Phonics 知道邊一日要帶返學, 其他聖經, 兒歌書..........等應該係邊一日要帶, 可以有家長可以話俾我知.

星期一 - 中文主題書
星期二 - 中文主題書, Beeno
星期三 - 中文主題書, Phonics
星期四 - 中文主題書
星期五 - 中文主題書

ichiban

原帖由 Mui_Mui 於 08-9-10 10:37 發表
請問各位媽咪,

係咪要帶燈龍返學呀,我個女同我講話老師叫要帶返學,唔知有無老點我?

hi,

我囡囡同我講, 明天要帶汽球, 星期五帶燈籠, 同你囡囡都一樣, 我諗真掛...........

原帖由 yanyan04 於 08-11-4 21:49 發表
d朋友安慰我話依家做多d功課,到小學佢習慣你就冇咁辛苦!望就係咁望啦!

如果依家幼稚園已經覺得頭痛, 當升小學時, 你更加會應接不暇, 我已經覺得細囡 LK 的功課很 easy handle, 我攪大囡d 每星期默書測驗已經頭都大晒............反而是大人要去適應, 不是小朋友去習慣.

ichiban
‹ 上一主題|下一主題