用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 迦南幼稚園 (九龍塘) 有無0809綠苗Playgroup同學仔呀, 入黎傾下
go

有無0809綠苗Playgroup同學仔呀, 入黎傾下 [複製鏈接]

Just rec'd Yu 主任's call...and will go to 1,3,5 11:010 - 12:15's class...Any 同學仔 will go to this class?
   0    0    0    0

我囝囝依家都番緊sat1堂咁多ja,內容係廣東話對話,但有時唱歌就有英文
d老師都好有經驗同愛心,因為囝囝都好癡身架,miss都好有耐性,有時又會好惡咁話我囝囝,但係我buy哦,因為都想囝囝俾人教導下

如果唔係諗住讀這幼稚園, 是否都值得返這間playgroup, 請給意見.

hi, 我想問 playgroup 是用英文或中文上課?因為我和相公都要上班,想叫我 99 同囝囝番 playgroup,但我怕她聽唔明。
萬分感謝!

hi, 各位媽咪! 我bb諗住出年4月遞form5月上playgroup, 有以下問題想請教, 希望大家可以比d意見, many thanks!

我bb係0801大b, 如果夠2歲又有位, 老師話可以插班讀n1, 但係到2010年9月新學年, 要再repeat n1, 因為佢屆時係2歲7個月, 唔可以讀k1. 你地會唔會比bb repeat n1?

如果唔repeat, 佢可能要讀年半playgroup, 老師話課程對over2歲bb來說太淺, 咁應該過2歲就唔再讀綠苗找坊間其識合playgroup, 到2010年9月先再報cannan n1?

佢張application form寫讀綠苗超過3個月就可以exempt interview, 如有位就可以入讀n1.

原帖由 whisker 於 08-9-24 12:21 發表
其實playgroup係咪冇限邊日ga?例如我得sat得閒,咁only 返sat一日得唔得ga?

有限制嫁!!
返一日就係sat
返兩日就係2,4
返三日就係1,3,5
我個女而家返緊星期6,都幾好玩既!!放左學又可以響學校度玩下!!

xanax1mg,

請問今年有幾多班n班呢?
每班又有多少人?

原帖由 xanax1mg 於 08-11-24 12:07 發表
我bb係唔使interview直上n1既, 不過我知道而家讀6苗要上返迦南n/k都要interview啦

之前問過bk媽咪就關playgroup事宜,
有一位媽咪都講過,
佢小朋友真係冇interview直上n班.

今年我諗最主要原因係適齡入學ge小朋友特別多,
學位不足ge情況下,唯有篩選過再收生啦.
我見有今年n班有好多班,我諗k1真係所剩無幾.

playgroup學生也好,街外小朋友也好,
若果考到入去,我諗佢地interview時ge表現真係好叻!

原帖由 xanax1mg 於 08-11-24 12:07 發表
我bb係唔使interview直上n1既, 不過我知道而家讀6苗要上返迦南n/k都要interview啦

醒目開學勳章

原帖由 cherylyau_b 於 08-11-2 14:05 發表

xaxax1mg,
你個名咁得意既?? Xanax 1mg 乜你瞓唔著咩??
你個女由14個月開始返,咁你駛唔駛in N1??

原帖由 xanax1mg 於 08-10-12 00:10 發表
hi,
我囡囡14個月開始返星期6班, 下個月上N1唔再返啦~~~最少多左一個位比其他小朋友

xaxax1mg,
你個名咁得意既?? Xanax 1mg 乜你瞓唔著咩??
你個女由14個月開始返,咁你駛唔駛in N1??

原帖由 wko1029 於 08-10-30 11:54 發表
hi cherylyau,

pls check pm.

who1029,
已經check左,仲 reply左添!!

pls check pm.

原帖由 cherylyau_b 於 08-10-30 09:03 發表

why1029,
你有冇yahoo blog呀!!我地keep contact呀!!你click我條banner下面既字

原帖由 wko1029 於 08-10-28 16:28 發表
cherylyau,

oh...做唔到同學仔了, 因為我地揀左9:15am嗰班呀...

why1029,
你有冇yahoo blog呀!!我地keep contact呀!!你click我條banner下面既字<sunee's blog>,你就可以去到我既blog了!!再響blog度contact呀!!

cherylyau,

oh...做唔到同學仔了, 因為我地揀左9:15am嗰班呀...

原帖由 cherylyau_b 於 08-10-28 16:00 發表
who1029,
我今早打左電話去問,佢話可能未打到啫?!
計埋你,已經有兩個邊過我wait既都有位了!!我問佢,佢話可能我冇聽到電話, 不過,我mobile,屋企同老公mobile,呢幾日都冇miss call....事但喇!!佢話 ...

who1029,
我今早打左電話去問,佢話可能未打到啫?!
計埋你,已經有兩個邊過我wait既都有位了!!我問佢,佢話可能我冇聽到電話, 不過,我mobile,屋企同老公mobile,呢幾日都冇miss call....事但喇!!佢話有位,仲比我揀兩個session,我最後揀左1100果班呀!!
你呢,你邊班呀??
如果上得好,可能我會上多一日, 不過都要過多幾個月先唸了!!
今日有位,我已經好開心喇!!

原帖由 wko1029 於 08-10-27 15:38 發表

they called me this morning, my daughter can attend the class on coming sat.

how about you?

who1029,
not yet wor !! let me call them tomorrow morning sin !

they called me this morning, my daughter can attend the class on coming sat.

how about you?

原帖由 cherylyau_b 於 08-10-21 00:29 發表

who1029,
你都啱!!都唔知等到幾時先有位呀!!

其實你地可以考慮吓星期一至五既時間,果d比較多位d,可以唔使家長帶去,求其搵個大人陪都得,我都係工人帶去咋,之前我第一個月都係返星期六,第二個我已經返二、四喇,因為抵d嘛。

原帖由 wko1029 於 08-10-20 15:01 發表
hi cherylyau_b,

我今朝打左電話去問, 佢地話星期六班得1個位退左, 所以順次序俾左其他小朋友返(佢地以收form先後排次序).....我覺得好似幾難等到有位, 因為啲小朋友返得好地地又點會咁易退堂喎....

...

who1029,
你都啱!!都唔知等到幾時先有位呀!!
‹ 上一主題|下一主題