用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 2009-2010 K1F (Kent Road)一齊入嚟傾吓,分享吓!! ...
go

2009-2010 K1F (Kent Road)一齊入嚟傾吓,分享吓!! [複製鏈接]

你都小朋友係咪會搭校車返學?
   0    0    0    0

sinkiukiu,

我send左比你啦

原帖由 sinkiukiu 於 09-12-1 22:10 發表
唔好意思,我唔見左張邀請咭,我的e-mail address is [email protected],  you can send me your contact method and I send back to you,Thanks!

my son is 梁蔚風

sinkiukiu,

知唔知我係邊個呀? 真難得見倒你上BK! 見倒你個名, 所以入來打個招呼!
晉晉上年都係K1F架... 哈哈!
估唔倒佢地2契兄弟都係同一班! 我仲有在(08/09) K1F果度同人傾架!

原帖由 sinkiukiu 於 09-11-23 18:56 發表
我個囝囝都係K1F,因為有兩個小朋友,所以很少上來BK,上次的GATHERING是在星期日,所以我們不能參加,如果26/12我們應該可以的,如果成行,可以帶他的家姐一同來嗎?

另外,有無人可以SEND上星期派的溫習內容給我,因為唔見 ...

唔好意思,我唔見左張邀請咭,我的e-mail address is [[email protected],][email protected],[/email]  you can send me your contact method and I send back to you,Thanks!

my son is 梁蔚風

sinkiukiu,

希望你可以今日email比我。Thanks!

sinkiukiu,

我搵過,我最update個張都係Syllabus (7) & (8)咋喎。你再check下有冇,如果冇我email比你啦。

家姐幾多歲啦?一仔一女真係好啦!

至於1/01Party, 好歡迎你參加。請你將囝囝個名,聯絡電話 email比我啦(Invitation Card度有我個email address)。

DICDIC MA ,已經收到了,我以為改左26/12,收到張POSTER,都好SUPRISE,因為好PRO.,多謝你的心意,我們應該可以參加,預我們一大兩小啦!

上星期的溫書內容? 我好似唔覺有喎, 等我今晚再check下,如果有就send比你啦。

另外個Party改左係1/01, 你上星期五收唔收到張Invitation Card呀(係KV手冊度)?

我個囝囝都係K1F,因為有兩個小朋友,所以很少上來BK,上次的GATHERING是在星期日,所以我們不能參加,如果26/12我們應該可以的,如果成行,可以帶他的家姐一同來嗎?

另外,有無人可以SEND上星期派的溫習內容給我,因為唔見了,THANKS !

原帖由 可愛QQ 於 09-11-17 15:08 發表

SORRY,星期六凱喬2:30pm-3:30pm要返合唱團,另外想問選擇2係咪有個好大波波池玩?

我個女都返香港兒童音樂劇團, 不過是星期六上午. 26/12 (公眾假期) 不需要返劇團.

剛剛看了迪迪媽咪的mail.
東港城會所都方便我們一家.

如果日期是26/12 (Boxing day), 大家小朋友可以交換禮物, 氣氛可能會好D.

不知時間是否可以改為下午4:30之后?

大家隨便發表提意見.

原帖由 GoodDady 於 09-11-17 13:49 發表

如果有興趣搞個K1F Christmas Party, 可以先確定"最少參加的人數" 和 "日期時間", 然后再找場地.

我的提議如下.
日期: 26/12 星期六
時間: 12:00 to 15:00.

選擇場地.
選擇1: 將軍澳某處Club house (min charge ...

SORRY,星期六凱喬2:30pm-3:30pm要返合唱團,另外想問選擇2係咪有個好大波波池玩?

大家是否有興趣繼續搞個K1F Christmas Party?

原帖由 HelloDicDic 於 09-10-29 14:32 發表
大家有冇興趣搞個K1F Christmas Party?

如果有興趣搞個K1F Christmas Party, 可以先確定"最少參加的人數" 和 "日期時間", 然后再找場地.

我的提議如下.
日期: 26/12 星期六
時間: 12:00 to 15:00.

選擇場地.
選擇1: 將軍澳某處Club house (min charge: 500 for 3 hours "場地" only)
選擇2: 長沙灣碧海藍天的名車博覽館 (min charge : $2500 with lunch and "場地")
選擇3: 大家提議.

2009-2010 K1F (Kent Road)一齊入嚟傾吓,分享吓!!

樂恩Daddy, 好多謝你安排今次的活動。雖然有毛毛雨,但是大家都好開心,同時又認識到Christy口中的同學仔,以後佢講到大家,我就一定明白啦!期待着下次的活動呀。

樂恩Daddy,

多謝你今次安排!!
strawberry團, 我依家報名先!

原帖由 GoodDady 於 09-11-16 00:33 發表

K1F 家長好,
雖然今日多雲,有幾陣雨.
但都無損K1F家長與小朋友的熱誠和興趣.
小朋友玩得好開心.  
我個女一回家就立刻睡左兩個半鐘頭.
多謝大家支持!!

今日所影的照片已經上載我的"snaap" 相簿, send左比大家觀看 ...

樂恩Daddy,多謝你今次安排,凱喬都玩得好開心,仲唔捨得走添,我哋一家都好有興趣去荔枝園,期待下次聚會。Thanks!!

2009年 K1F (無口罩)秋冬郊外遊活動-完滿結束

原帖由 GoodDady 於 09-11-12 01:53 發表

2009 K1F (無口罩)秋冬郊外遊 - 活動行程  and 家長 Contact List send 左比大家的email address..

如有任何意見, 歡迎隨便一起討論.

2009 K1F (無口罩)秋冬郊外遊 - 活動行程        
日期 : 15 Nov, 2009        
地點: 香港 ...

K1F 家長好,
雖然今日多雲,有幾陣雨.
但都無損K1F家長與小朋友的熱誠和興趣.
小朋友玩得好開心.  
我個女一回家就立刻睡左兩個半鐘頭.
多謝大家支持!!

今日所影的照片已經上載我的"snaap" 相簿, send左比大家觀看或下載. (因為total size是 245MB太大)

如果其他家長有影到相, 歡迎一同分享.

遲 D等到一月或二月, 有機會就到時間, 可以再籌辦個 "strawberry旅行"
請參考
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1253409&page=1#pid20631802
http://www.yl.com.hk/sbg/index.html

K1F 無口罩秋冬郊外遊-科大實地考察后的路線圖

原帖由 Lams 於 09-11-12 14:58 發表
GoodDady,  thank you for your arrangement.

我们和Christy會於2:30 pm 在LG7那層的大草地集合。 Christy知道星期日同K1F同學仔去玩,都好興奮,好期待星期日跟大家見面呀! ...

請注意.
已經send左"科大實地考察后的路線圖",  請看email

由科大門口入去 , 需要先搭電梯到LG5出, 然后行梯級到LG7的大草地集合地點

See you tomorrow

Lok Yan Daddy

回覆 2# GoodDady 的文章

GoodDady,  thank you for your arrangement.

我们和Christy會於2:30 pm 在LG7那層的大草地集合。 Christy知道星期日同K1F同學仔去玩,都好興奮,好期待星期日跟大家見面呀!

GoodDady, 唔該晒!

原帖由 GoodDady 於 09-11-12 01:53 發表

2009 K1F (無口罩)秋冬郊外遊 - 活動行程  and 家長 Contact List send 左比大家的email address..

地點: 香港 ...

原帖由 GoodDady 於 09-11-11 01:24 發表

更新名單 (有興趣參加的家長)

K1F 2009(第一次) 秋冬郊外遊 - 15/11(星期日)
---------------------------------------------------
1) 樂恩家長
2) Dic Dic 家長
3) Christy 家長
4) Hoi Kiu 家長
5) Wing Kiu家 ...

地點: 香港科技大學 (LG7那層的大草地)       

時間                               集合地點/活動
12:30 - 14:15              G/F那層有酒樓 China Garden
14:30 - 15:00              LG7那層的大草地集合.
15:00 - 17:00              自由時間:
                              小朋友大家一起玩"
17:00                       影集體照片, 活動完滿結束
‹ 上一主題|下一主題