用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 囡囡由啟思轉校了
go

囡囡由啟思轉校了 [複製鏈接]

囡囡轉校並非因為啟思差, 相反囡囡在小組班學習了一年真的很開心, 由原先怕羞妺變成主動說話。她也很喜歡校內的唱歌、遊戲和其他活動, 亦有要好的同學。

雖然有些捨不得, 但為了有較大機會升上心儀小學, 最後我們決定讓她下學年轉讀另一學校。其實啟思真的不錯, 所以想在這裏告訴有子女將入讀此校的mama不用擔心。

BTW, 有興趣要二手啟思pre-nursery校服的BK媽媽請PM我。
   0    0    0    0

原帖由 cally4ken 於 10-7-21 11:24 發表
大家好,我阿囡都係藍田啓思九月返nursery下午班呀,你地會返佢地八月果個學前班嗎?

我仔仔都係返藍田下午PN 班, 我地會上八月個暑期班,但係阿仔仲未戒片, 好擔心返學唔知點算...

我有啟思k1上學期課本送出,因為囡囡只讀了個多月便轉校,大部書本是全新的,唔想浪費,有興趣請pm我

如果有學前班我會想返呀, 等囝囝可以適應下先!! 但係好可惜我個係細B, 冇得返...

我會返八月果個學期班呀
不過一返就要返三個鐘,我有些擔心
原帖由 tongtong2007 於 10-7-21 13:01 發表
Hi, my girl will also attend Lam Tin nursery pm class, but will not attend the August class. How about u?

謝謝回覆, 希望我亞b好似您地一樣好彩啦!

原帖由 GavinBB 於 10-7-20 11:29 發表

我係10月B, 啟思都係今年5月先通知有得interview。而我都係上年9月已交表!!

Hi, my girl will also attend Lam Tin nursery pm class, but will not attend the August class. How about u?

原帖由 cally4ken 於 10-7-21 11:24 發表
大家好,我阿囡都係藍田啓思九月返nursery下午班呀,你地會返佢地八月果個學前班嗎?

我囝囝黎緊會番青衣分校呀 ^^ 都會番學前班呀 ^^

原帖由 Ajojo 於 10-7-15 15:22 發表
想請教一下, 我囡囡都係細b, 09年12月出生, 都想報pn.  請問您係咪上年9月跟大圍交表架? 啟思幾時通知您有得interview的?

我打電話問, 佢回覆通常要1.5歲才約見 , 錦細b咪無得見?

...

我係10月B, 啟思都係今年5月先通知有得interview。而我都係上年9月已交表!!

想請教一下, 我囡囡都係細b, 09年12月出生, 都想報pn.  請問您係咪上年9月跟大圍交表架? 啟思幾時通知您有得interview的?

我打電話問, 佢回覆通常要1.5歲才約見 , 錦細b咪無得見?

原帖由 GavinBB 於 10-7-13 18:15 發表
我個囝黎緊11月返藍田啟思pre-nursery(下午班), 我上年已經要交申請表啦! 因為係細b, 所以今年先有得interview。 原來都幾多細b返pn喎~~ 我地可以識下, 交流下先!! ...

我同你有同一感受, 雖然大家分校唔同, 但呀女真係讀得好開心!

原帖由 maysiupoon 於 10-7-7 14:08 發表
囡囡轉校並非因為啟思差, 相反囡囡在小組班學習了一年真的很開心, 由原先怕羞妺變成主動說話。她也很喜歡校內的唱歌、遊戲和其他活動, 亦有要好的同學。

雖然有些捨不得, 但為了有較大機會升上心儀小學, 最後我們 ...

我個囝黎緊11月返藍田啟思pre-nursery(下午班), 我上年已經要交申請表啦! 因為係細b, 所以今年先有得interview。 原來都幾多細b返pn喎~~ 我地可以識下, 交流下先!!

我估呢年甘多小朋友出世, 好D既PN 都可能多D 人讀,
人數多D 都吾出奇

不過, open day 時我都會visit, 睇下D Miss/Staff 得吾得先

thanks a lot ar

原帖由 姬絲蒂 於 10-7-13 15:43 發表
我唔sure班既實際人數..應該都有20幾人..因為我見佢個張畢業相都有成20個小朋友~

pn係要interview架~

我唔sure班既實際人數..應該都有20幾人..因為我見佢個張畢業相都有成20個小朋友~

pn係要interview架~

原帖由 katie0208 於 10-7-13 14:08 發表
無該哂呀, 姬絲蒂

1 老師+2助教, 甘你個時一班有幾多人 呀? 係呢, PN 是否都要面試?

我都覺得呢間學校吾錯, 都好想仔仔讀, 校車個方面都睇緊點解決

...

無該哂呀, 姬絲蒂

1 老師+2助教, 甘你個時一班有幾多人 呀? 係呢, PN 是否都要面試?

我都覺得呢間學校吾錯, 都好想仔仔讀, 校車個方面都睇緊點解決

原帖由 姬絲蒂 於 10-7-9 15:56 發表
Katie,

或者我都可以俾少少意見你.因為我個小朋友都係青衣啟思返n1架~~ confirm係有室外遊樂場,同埋可以出去玩~

其實overall我覺得啟思不錯,小朋友會返得好開心~ 同埋我覺得佢都幾注重教小朋友自理能力(呢樣不錯! ...

請問藍田啟思幼稚園同九龍塘啟思小學附屬幼稚園係咪唔同一所, 因我見一間有學劵一間冇學劵, 而且小學都唔同 ?? 一間叫啟基小學, 一間叫啟思小學 ??

我個仔都係細b, 0711呀~ 佢地收我地做下學期既插班生...

原帖由 cincin_ko 於 10-7-10 15:59 發表
請問有冇細b讀啓思/.?? 我早幾個月前打過去問(lam tin kg), 可能我unlucky, 有個嬸嬸接電話, 知道我個b係細b, 就好串咁話, so far this few year 都冇收過插班生, 言下之意, 好似係叫我收皮, 唔洗報.... ...

我個係10b都收左, 佢地好似唔收11同12月既b, 你可以再打去問下, 但我打親去佢地都好nice個喎

‹ 上一主題|下一主題