用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 迦南N1
go

迦南N1 [複製鏈接]

我想問大家IN左嘅幾時先知收唔收呀?我MISS左9月嗰期報名, 打去學校問佢地話12月15日重可以再報,我想知到時重有幾多位剩呀,唔知重有冇機會?
   0    0    0    0

醒目開學勳章

有冇IN 左海富迦南架MAMA收到喇...阿女6/11 IN 完到衣家都未收到信丫.....

我仔仔都係am,真係好,因為哥哥都係am,可以一齊返學放學麻。
原帖由 PercyPer 於 10-11-22 09:21 發表

hi, 豬Bmama, 我仔都係小西灣呀am, 你am定pm呀?

原帖由 豬Bmama 於 10-11-21 17:36 發表
小西灣迦南都收咗我細仔啦,下年可以同哥哥一齊返學啦。

hi, 豬Bmama, 我仔都係小西灣呀am, 你am定pm呀?

小西灣迦南都收咗我細仔啦,下年可以同哥哥一齊返學啦。

迦南幼兒園(窩打老道)收左我個女讀 A.M.
但係我報係報全日... 唉...
迦南幼兒園(窩打老道)既付款便條同封信係
學生姓名:鄧安翹(53)
個 (53) 到底代表乜野呢?
佢係第 53 個小朋友?
如果係就係真好驚險
因為係教育局網頁既紀錄
上年迦南幼兒園(窩打老道)只係收 53 個學生!

迦南(窩打老道)都收左我女女
不過竟然係 AM 唔係全日
仲要係我個女個名隔壁用括號括住 (53)
係教育局網頁我見佢係只收 53 個小朋友
http://www.chsc.hk/kindergarten/tc/schooldetail.asp?ID=86
如果呢個 (53) = 佢係第 53 位小朋友
咁真係好險呀!!!

回覆 1# whychan777 的文章

多謝呀!不過我個女係報半日班,到上K1先係全日班.

恭喜晒.....全日班.....

原帖由 christcheung220 於 10-11-19 15:01 發表
好開心呀~尋日終於收到信喇!窩打老道迦南收咗阿女...GOOD

好開心呀~尋日終於收到信喇!窩打老道迦南收咗阿女...GOOD

收到喇....am class.......:) 好開心

原帖由 bbmylove09 於 10-11-18 18:55 發表
請問各位 mami 收到 offer 嗎?

請問各位 mami 收到 offer 嗎?

醒目開學勳章

argee >>CANNAN既老師好好, 好有耐性又有愛心
http://hk.myblog.yahoo.com/lauhochingbb

原帖由 snow228 於 10-11-6 23:57 發表
very poor arrangement.  

wait outside at least 10 min
wait inside the room 10 min
Intrdocution talk 10 min
walk around the school 10 min
How can a baby who under 2 years old can has such patient to w ...

係呀,我都感覺安排的唔好,我仔等聽報告等咗10幾分鐘已經好唔耐煩了,一直叫要走。我仔仔平時都已經算是可以坐的定架BB啦。

我in當日比我感覺都很好,老師們很nice很會帶動小朋友給他們回答及比反應。因我女當日一見老師時她的反應很害羞及緊張(因腳仔不停遙動)這也是老師導出的我才注到,但老師主動取玩具車仔引佢注意帶動她,後來我女表現也開始好起來了。

因為封信講左要10分鐘前到, 所以你就無我地咁要等咁耐...果日落雨, 要企定定等入去, 我地大人就話無問題姐, 但小朋友又點會定定響一個位置度等....但似呢d都係天意...
不過,我都極like cannan 老師們真係好有耐性又有愛心, 主任們都好nice, 佢地d笑容好真誠, 唔似有d學校咁...似笑非笑....

請問你全程有冇出聲引導小朋友答問題呀?

原帖由 joeywongmy 於 10-11-11 13:22 發表
我去IN九龍塘
反而覺得感覺好好喎
我地IN12:00
但係遲左5MINS到
老師一D唔耐煩都無又好好笑容問我幾多號
當時我抱住阿仔(阿仔瞓左)
老公又收緊遮
老師都叫我地慢慢
安排左我入房(老公去聽TALK)又幫我搬櫈坐
阿仔比我 ...

簽名被屏蔽

我都覺得時間實在太長, 令到小朋友有吾耐煩......

初時企晒係操場等等等......
入到房又等等等........
再去另外一間房又等等等....

呀仔由好靜, 好受控, 到唔耐煩......
哎.........
‹ 上一主題|下一主題