用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 啟思INTERVIEW
go

啟思INTERVIEW [複製鏈接]

有無媽媽同BB去過啟思in?內容、流程是甚麼?請分享
   0    0    0    0

so far, 我知think唔得, 因為佢哋打返電話話只可以apply 1 間, 但收咗報名費就冇得refund, 仲冇埋啲stamps 添

至於啟思, 帝堡城唔收, 但佢哋封信話lamtim仲有位, 所以我估佢哋係有connection, 但就唔知可唔可以apply多過一間

原帖由 wishwong 於 11-2-11 13:13 發表
其實可唔可以APPLY多過一間..佢地中間有冇聯繫..唔會俾多過一個OFFER同一個小朋友既呢??

其實可唔可以APPLY多過一間..佢地中間有冇聯繫..唔會俾多過一個OFFER同一個小朋友既呢??

回復 48# clarinetlala 的帖子

clarinetlala,

請問你個小朋友in邊間啟思? 感覺上好似有幾間易入啲, 有啲就難啲

我個囡係11月bb, in帝堡城 - no offer

醒目開學勳章

應該唔一樣...我地1月21號IN杏花村啟思, 24電話通知話收我囡囡, 同叫我地28號前交留位費....

咁係咪間間都係同一個日子前比留位費ga??

醒目開學勳章

杏花村啟思比我地張收據寫"扣1月份學費", 我諗會係1月開學掛...

我想問插班下午班可唔可以揀幾時開始?? 定ACCEPT 左 OFFER就一定要一足兩歲就開始??

原帖由 拾仔 於 11-2-9 21:00 發表
你地係唔係講緊藍田個間啟思呀,我一早收左信wow.........

唔係..講馬青衣~~

你地係唔係講緊藍田個間啟思呀,我一早收左信wow.........

原帖由 clarinetlala 於 11-2-8 17:22 發表
有玩玩具,包括把水果玩具俾老師、媽媽及放入籃中(做到哂)
之後是食物磁石,這個較難,入唔準。阿仔玩的中途走左去另一張枱,又搶左旁邊小朋友的玩具。
我反而覺得個老師IN得幾「求其」,只是問下小朋友會講什麼字?叫我教個仔讀 ...

應該係話一歲左右既BB所識做既野真係唔多... 如果佢見你小朋友唔定... 可能會縮短INTERVIEW 時間...
我仔仔都係坐唔定

原帖由 yk_t 於 11-2-9 13:07 發表
有offer的朋友仔你地比左留位費未呀??我本身仲有一間offer所以我仲未決定到,其實啟思好吾好???

deadline is 15 Feb wor.... i think i will pay the money first.. it's $660... refund in tuition fee when school starts.

Tsing Yi

I got an offer P.M. letter too. In Tsing Yi.
Any mommy have ideas on this kindergarden?

有offer的朋友仔你地比左留位費未呀??我本身仲有一間offer所以我仲未決定到,其實啟思好吾好???

有玩玩具,包括把水果玩具俾老師、媽媽及放入籃中(做到哂)
之後是食物磁石,這個較難,入唔準。阿仔玩的中途走左去另一張枱,又搶左旁邊小朋友的玩具。
我反而覺得個老師IN得幾「求其」,只是問下小朋友會講什麼字?叫我教個仔讀水果個名。而旁邊另一老師問另一位家長好多問,例如平日甚人照顧小朋友?平日在家玩甚麼玩具?又問父母職員等等,IN的時間比我個仔長。我估睇下自己小朋友遇上什麼人IN,並非小朋友能力唔好!

原帖由 clarinetlala 於 11-2-8 12:56 發表
昨天收到信,通知未能取錄……

你BB INTERVIEW既時候狀態唔好唔肯玩玩具??

昨天收到信,通知未能取錄……

I got the offer letter today la~~

我是IN LAMTIN的,我收到了~
‹ 上一主題|下一主題